Λάτσιο - Μίλαν: Η απελπισμένη επιστολή της συζύγου του διαιτητή στο ιταλικό ντέρμπι

Newsroom
διαιτητής Ντι Μπέλο

bet365

Αντιμέτωπη με την παρενόχληση του διαιτητή στο ντέρμπι της Λάτσιο με τη Μίλαν, Μάρκο ντι Μπέλο, μετά την αποβολή τριών παικτών των «λατσιάλι», η σύζυγός του «ξεσπά».

Στην Ισπανία η αθλητική επικαιρότητα κινήθηκε γύρω από το όνομα του Χιλ Μανθάνο λόγω της απόφασής του να μην μετρήσει το γκολ του Τζουντ Μπέλινγκχαμ στο Βαλένθια - Ρεάλ. Αντίστοιχα στην Ιταλία, στο επίκεντρο της κριτικής έχει βρεθεί ένας άλλος διαιτητής, ο Μάρκο ντι Μπέλο, ο οποίος την Τετάρτη (06/03) θα είναι ο τέταρτος διαιτητής στο Ρεάλ - Λειψία, στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16» του Champions League.

Για δεύτερη φορά φέτος, ο γεννημένος στο Μπρίντιζι διαιτητής αντιμετωπίζει ποινή. Αυτή τη φορά αφού την περασμένη Παρασκευή απέβαλε τρεις παίκτες της Λάτσιο στον αγώνα με τη Μίλαν (0-1), ένα ματς που είχε επίσης άλλες 12 κάρτες. Τον Αύγουστο, με τη σεζόν να έχει μόλις ξεκινήσει, ο Ντι Μπέλο βρέθηκε στο επίκεντρο της ιταλικής διαιτητικής διαμάχης. Τότε λογω ενός ματς Γιουβέντους-Μπολόνια στο οποίο δεν υπέδειξε ένα πέναλτι υπέρ της Μπολόνια που τον οδήγησε στο "ψυγείο" για 36 ημέρες, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.

Η επιστολή

«Δεν είναι εύκολο να γράφεις παραμένοντας διαυγής και μορφωμένος, δεν είναι εύκολο να παραμένεις ισορροπημένος και συγκροτημένος. Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά πρέπει να είμαι, ώστε να μην αφήσω τον εαυτό μου να παρασυρθεί και να καταποντιστεί από αυτή τη θύελλα μίσους. Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία, δεν ενδιαφέρομαι να μιλήσω για το ποδόσφαιρο και τους ποδοσφαιριστές, ωστόσο δεν μπορώ να μιλήσω για τον αθλητισμό γιατί δεν είναι πλέον αθλητισμός: στον αθλητισμό δεν υπάρχει χώρος για μίσος και βία.

Ωστόσο, έχουν περάσει δύο ημέρες, και ποιος ξέρει πόσες ακόμα θα ακολουθήσουν, που τα πιο ανείπωτα κακά και οι εχθρότητες ξεχύνονται σε έναν ΑΝΘΡΩΠΟ. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου σκληρότητα από τα μέσα ενημέρωσης και την κοινωνία. Ζούμε σε μια ιστορική εποχή όπου η βία και η κακοποίηση καταδικάζονται και αποστασιοποιούνται, αλλά παρ' όλα αυτά είμαστε ικανοί να μισούμε, να υποτιμούμε, να προσβάλλουμε, να κακομεταχειριζόμαστε και να προσβάλλουμε τους συνανθρώπους μας.

Δεν είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τον Μάρκο, καθώς είναι ικανός να το κάνει ο ίδιος. Είμαι εδώ για να είμαι δίπλα του, για να μπορέσω να τον απαλλάξω από το συναισθηματικό βάρος που έχει υποστεί. Είμαι εδώ για να θυμάμαι ότι πίσω από μια στολή, εκτός γηπέδου, μακριά από τις κάμερες, υπάρχει ένας άνθρωπος. Υπάρχουν θυσίες, δέσμευση, αφοσίωση, παραιτήσεις, όνειρα, επιτυχίες και ήττες. Υπάρχει ο Μάρκο Ντι Μπέλο, υπάρχει η δύναμή του, η αξιοπρέπειά του και πολλά άλλα που τίποτα και κανείς δεν μπορεί ποτέ να σβήσει. Με αγάπη! Κάρλα!»

 

SERIE A Τελευταία Νέα