Τζένοα - Ίντερ 1-1: Πνίγηκε στα νερά της Γένοβας (vid)

Νίκος Κικίδης
Τζένοα - Ίντερ

bet365

Φρένο στο νικηφόρο σερί για την Ίντερ, η οποία κόλλησε στο 1-1 στην έδρα της Τζένοα, πέταξε δυο βαθμούς κι έδωσε την ευκαιρία στη Γιουβέντους να μειώσει την απόσταση από την κορυφή. Με νίκη έκλεισε τη χρονιά η Λάτσιο.

Το νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων έφτασε στο τέλος του για την Ίντερ! Αν και προηγήθηκαν λίγο πριν από το ημίχρονο, οι Νερατζούρι τελικά δεν βρήκαν τρόπο να λυγίσουν τη Τζένοα και περιορίστηκαν στο τελικό 1-1 που έδωσε την ευκαιρία στη Γιουβέντους να μειώσει την απόσταση από την κορυφή στο -2 με νίκη κόντρα στη Ρόμα.

Με τον Λαουτάρο Μαρτίνες εκτός αποστολής οι φιλοξενούμενοι είχαν πρόβλημα όταν έφταναν με αξιώσεις κοντά στην περιοχή, αν και θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει από νωρίς το σκορ σε προσπάθεια του Τουράμ που εξουδετέρωσε ο Μαρτίνες (9΄). Τελικά ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 42΄όταν έπειτα από διαγώνιο σουτ του Μπαρέλα που τράνταξε το δοκάρι, ο Αρναούτοβιτς πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε σε κενή εστία για το 1-0.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μάλιστα ο Κάρλος Αουγκούστο λίγο έλειψε να δώσει διαφορά δυο τερμάτων στην ομάδα του με σουτ που εξουδετέρωσε ο Μαρτίνες, ο οποίος έδωσε την ευκαιρία στη Τζένοα να ισοφαρίσει! Αφού κράτησε ζωντανούς τους γηπεδούχους, ένα λεπτό αργότερα ο Ντραγουσίν πήρε σκαστή κεφαλιά στην περιοχή και αιφνιδίασε τον Ζόμερ στην κλειστή του γωνία, με τον Ελβετό δεδομένα να φέρει ευθύνη (45+7΄).

Στο 51΄ο Αρναούτοβιτς αστόχησε από καλή θέση, ενώ στο 68΄ο Μαρτίνες με εκπληκτική επέμβαση στη γωνία αρνήθηκε το γκολ στην κεφαλιά του Ατσέρμπι για να κρατήσει μια ισορροπία που ελάχιστα απειλήθηκε μέχρι το φινάλε.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάκι): Ζόμερ, Μπίσεκ (90΄Παβάρ), Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (79΄Ντάμφρις), Κάρλος Αουγκούστο, Μπαρέλα (78΄Φρατέσι), Μικιταριάν (90΄Κλάασεν), Τσαλχάνογλου, Τουράμ, Αρναούτοβιτς (71΄Σάντσες)

Η Λάτσιο έκλεισε το 2023 με ανατροπή

Με νίκη ολοκλήρωσε της υποχρεώσεις της για το 2023 η Λάτσιο. Οι Ρωμαίοι επικράτησαν της Φροζινόνε στο «Ολίμπικο» με 3-1, με ανατροπή, πήραν back to back τρίποντο και βρίσκονται στην 8η θέση με 27 βαθμούς, στο -1 από την 6η Ρόμα, αλλά έχοντας ματς περισσότερο, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην 14η θέση.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την καλύτερη φάση του πρώτου μέρους, στο 38', αλλά ο Προβεντέλ απέκρουσε την κεφαλιά του Μοντερίσι. Στο 57' η Φροζινόνε κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Γκεντουζί μετά από παρέμβαση του VAR. Ο Σουλέ ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ.

Στο 69' ο Ίσακσεν έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Καστεγιάνος με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα. Δυο λεπτά αργότερα, στο 71' ο δημιουργός του γκολ της ισοφάρισης έγινε εκτελεστής και υπέγραψε την ανατροπή των Λατσιάλι. Στο 84' ο Τζακάνι έκανε το 3-1 με σουτ εξ επαφής και τελείωσε το ματς. Στο 90+3' ο Ίσακσεν έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά το πλασέ του.

Βαθμολογία

serie a table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα