Γιουβέντους – Λάτσιο 1-3: Γαλάζια η... υπερκούπα (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Γιουβέντους – Λάτσιο 1-3: Γαλάζια η... υπερκούπα (vid)

bet365

Οπως και το 2017, η Λάτσιο καθάρισε (3-1) τη Γιουβέντους στο ιταλικό Σούπερ Καπ και πανηγύρισε για πέμπτη φορά στον θεσμό. Στις οκτώ κατακτήσεις έμεινε η Γηραιά Κυρία.

Οκτώ διαδοχικές φορές έχει πάρει το Σκουντέτο η Γιουβέντους και επομένως, ισάριθμες ήταν οι φορές που έπαιξε για τον τίτλο της υπερπρωταθλήτριας Ιταλίας κόντρα στον κυπελλούχο. Τις μισές από αυτές κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Λάτσιο. Τις δύο πρώτες τη νίκησε. Τις δύο επόμενες έχασε την κούπα από τους Ρωμαίους. Οπως συνέβη και το 2017, έτσι και τώρα, οι Λατσιάλι ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν στο Σούπερ Καπ και πλέον έχουν πέντε κατακτήσεις, πιάνοντας την Ιντερ στην 3η θέση (8 η Γιουβέντους, 7 η Μίλαν).

Στη Σαουδική Αραβία όπου διεξήχθη ο τελικός, το παιχνίδι ήταν έντονο, είχε πολλές φάσεις και ρυθμό. Από το ύψος του πέναλτι ο Λουίς Αλμπέρτο (16') έβαλε τη Λάτσιο σε θέση οδηγού, με τη Γιούβε να ισοφαρίζει με το πλασέ του Ντιμπάλα (45') σε επαναφορά από σουτ του Ρονάλντο. Ωστόσο, ο Λούλιτς (73') έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του Σιμεόνε, με τη Γηραιά Κυρία να βγαίνει ολοκληρωτικά στην επίθεση.

Αντί όμως να μπορέσει να ισοφαρίσει, είδε τον Κατάλντι (90'+4') να βάζει το γκολ-φάουλ της ζωής του, με την απόλυτη εκτέλεσή του να... κουμπώνει ακριβώς στο παράθυρο, χτυπώντας στο οριζόντιο δοκάρι και μέσα. Ηταν η δεύτερη φετινή ήττα για τη Γιουβέντους. Η πρώτη ήταν στο πρωτάθλημα και πάλι από τη Λάτσιο και πάλι με 3-1.

Γιουβέντους (Μαουρίτσο Σάρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο (55' Κουαδράδο), Μπονούτσι, Ντεμιρέλ, Αλεξ Σάντρο, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς, Ματουιντί (76' Ντάγκλας Κόστα), Ντιμπάλα, Ιγουαΐν (66' Ράμσεϊ), Κριστιάνο Ρονάλντο

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντσάγκι): Στρακόσια, Λουίζ Φελίπε, Ατσέρμπι, Ράντου, Λατσάρι, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λέιβα (6' Κατάλντι), Λουίς Αλμπέρτο (67' Παρόλο), Λούλιτς, Ιμόμπιλε (82' Καϊσέντο), Κορέα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα