Σαμπντόρια - Μίλαν 1-0

Gazzetta team
Σαμπντόρια - Μίλαν 1-0

bet365

Η γκέλα του πορτιέρε στα 33 δευτερόλεπτα ήταν αρκετή για να νικήσει η Σαμπντόρια (1-0) τους Ροσονέρι, οι οποίοι ζουν πάντα με το άγχος σε ό,τι αφορά την 4άδα.

«Εχουμε δέκα τελικούς», έλεγε την Παρασκευή στη συνέντευξη Τύπου ο Τζενάρο Γκατούζο, αλλά η ομάδα του μάλλον δεν παρουσιάστηκε στο Luigi Ferraris έτοιμη για τελικό. Αυτό δεν φάνηκε μόνο από το γεγονός ότι δέχθηκε γκολ στα 33 δευτερόλεπτα, αφού η ευθύνη για αυτό βαραίνει αποκλειστικά τον Ντοναρούμα, αλλά από τη συνολική εμφάνιση. Οι Ροσονέρι ήταν κακοί, σίγουρα χειρότεροι από την Σαμπντόρια, με συνέπεια να μην πάρουν ούτε βαθμό και να παραμείνουν... στην τσίτα για τους (πλέον) εννιά "τελικούς" που απέμειναν. Οσο για τους Γενοβέζους, έπιασαν -με ματς περισσότερο- την Αταλάντα στην 7η θέση και διατηρούν πάντα ελπίδες για έξοδο στο Europa League.

Το ματς άρχισε ονειρικά για τους γηπεδούχους και εφιαλτικά για τους φιλοξενούμενους, αφού η γκάφα του Ντοναρούμα είχε ως αποτέλεσμα το 1-0 από τον Ντεφρέλ. Σκορ που έμεινε ως το τέλος, αν και οι Μπλουτσερκιάτι είχαν ευκαιρίες για να βάλουν κι άλλα γκολ. Είτε τα άσχημα τελειώματα όμως, είτε οι αποκρούσεις του Ντοναρούμα, είτε το οριζόντιο δοκάρι (σε προσπάθεια του Κουαλιαρέλα στο 72'), κράτησαν την ομάδα του Μάρκο Τζαμπάολο στο ένα γκολ. Ακόμη κι αυτό ήταν αρκετό για το τρίποντο, όμως, αφού οι Μιλανέζοι δεν έπεισαν σε κανένα σημείο του ματς. Καλές στιγμές είχαν, όπως το πλασέ του Σούσο που απέκρουσε ο Αουντέρο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μόνο στα τελευταία λεπτά πίεσαν την Σαμπντόρια, ζητώντας και πέναλτι σε μια φάση με τους Μούρου και Πιόντεκ, χωρίς όμως να δοθεί κάτι μετά την εξέταση του VAR από τον διαιτητή Ορσάτο.

Σαμπντόρια (Μάρκο Τζαμπάολο): Αουντέρο, Σάλα, Αντερσεν, Κόλεϊ, Μούρου, Πραέ, Βιεϊρά (79' Γιάνκτο), Λινέτι, Ραμίρες (67' Σαπονάρα), Ντεφρέλ, Κουαλιαρέλα (87' Γκαμπιαντίνι).

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Μουσάκιο, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες (46' Κόντι), Μπακαγιόκο, Μπίλια (71' Πακετά), Τσαλχάνογλου, Σούσο (64' Κουτρόνε), Καστιγιέχο, Πιόντεκ.

 

SERIE A Τελευταία Νέα