Αταλάντα - Ρόμα 3-3

Gazzetta team
Αταλάντα - Ρόμα 3-3

bet365

Η Ρόμα μέχρι το 45' ήταν μπροστά με 0-3 στο Μπέργκαμο, όμως η εκπληκτική Αταλάντα πήγε το ματς στο 3-3. Μεγάλα διπλά για SPAL, Φροζινόνε.

Αν και στο 40' προηγήθηκε με 0-3 στην έδρα της Αταλάντα και φάνηκε ότι θα προσπεράσει την Μίλαν στη μάχη για το Champions League, η Ρόμα δέχθηκε απίστευτη ανατροπή σε 3-3 από την Αταλάντα και παρέμεινε πίσω από τους Rossoneri. Μόλις στο 3' μετά την ασίστ με το στήθος του Τζανιόλο ο Τζέκο άνοιξε το σκορ και στο 33' ο Βόσνιος έγραψε το 0-2 ύστερα από ωραία πάσα του Ν' Ζονζί. Στο 40' ο Ελ Σαραουί πλάσαρε σωστά για το 0-3, το οποίο φάνηκε ότι θα είναι το σκορ του ημιχρόνου, όμως στο 44' ο Καστάν με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Παπού Γκόμες μείωσε σε 1-3. Στην επανάληψη και το 59' οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-3 πάλι με σέντρα του Γκόμες και κεφαλιά του Τολόι. Στο 70' ο on-fire Ντουβάν Ζαπάτα έστειλε ψηλά πέναλτι αλλά δευτερόλεπτά μετά, με πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 3-3 που έμεινε μέχρι το τέλος.

***Ο Κολομβιανός επιθετικός της Αταλάντα, Ντουβάν Ζαπάτα έγινε ο πρώτος παίκτης σε όλη την ιστορία της Serie A που πετυχαίνει 14 γκολ σκοράροντας σε 8 σερί αγωνιστικές.

Αταλάντα (Τζανπιέρο Γκασπερίνι): Μπερίσα, Μαντσίνι (53' Παλομίνο), Τολόι, Τζιμσίτι, Καστάν, Χάτεμπερ, Πάσαλιτς (91' Πεσίνα), Ντε Ρουν, Ιλιτσιτς (84' Μπάροου), Γκόμες, Ζαπάτα.

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Ολσεν, Κολάροβ, Μαρκάνο, Μανωλάς, Κάρσντορπ (78' Φάσιο), Ν' Ζονζί, Κριστάντε, Πελεγκρίνι (65' Φλορέντσι), Τζανιόλο, Ελ Σαραουί (62' Κλάιφερτ), Τζέκο.

Μεγάλη ανατροπή η Σπαλ
Στο Ennio Tardini η Πάρμα μπήκε δυνατά και άνοιξε το σκορ στο 11' με το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Ινγκλέζε, βάζοντας από νωρίς δύσκολα στη Σπαλ. Τα πράγματα θα γίνονταν ακόμη δυσκολότερα για τους φιλοξενούμενους στο 53', όταν ο Ινγκλέζε βρήκε ξανά δίχτυα, μετά το οριζόντιο δοκάρι του Ζερβίνιο, για το 2-0, αλλά η συνέχεια εξέπληξε τους πάντες. Η κεφαλιά του Βαλότι στο 70' έφερε τη μείωση του σκορ σε 2-1 και έδωσε πίστη στη Σπαλ, η οποία στο 75' ισοφάρισε (2-2) με την κεφαλιά του Πετάνια, μετά το κόρνερ του Κούρτιτς, για να σοκάρει την Πάρμα στο 87' με το δυνατό σουτ του Μοχάμεντ Φάρες που έκανε το 2-3! Ετσι, οι φιλοξενούμενοι έκαναν ακόμη ένα βήμα παραμονής, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στην 10άδα.

Διέσυρε την Μπολόνια και... απολύει Ιντσάγκι η Φροζινόνε
Το Μπολόνια-Φροζινόνε ήταν ματς ζωής ή θανάτου και για τις δύο, αφού βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού. Δεν ξέρουμε αν θα καταφέρει στη συνέχεια να βγει από εκεί κάποια εκ των δύο ή και οι δύο, αλλά ξέρουμε ότι ο Πίπο Ιντσάγκι είναι θέμα χρόνου να μείνει άνεργος μετά το 0-4! Με τους γηπεδούχους να μένουν με 10 παίκτες από το 13' λόγω της αποβολής του Ματιέλο για φάουλ στον Κασάτα, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα πάνω τους και τα ισοπέδωσαν όλα: Κεφαλιά του Γκιλιόνε στο 18' για το 0-1, εκτέλεση του Τσιάνο για το 0-2 στο 21', πλασέ του Πιναμόντι στο 52' για το 0-3, αντεπίθεση του Τσιάνο για το 0-4 στο 75'.

 

SERIE A Τελευταία Νέα