Μίλαν - Τζένοα 2-1

Gazzetta team
Μίλαν - Τζένοα 2-1

bet365

Η Μίλαν ούτε κόντρα στην Τζένοα κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, όμως με γκολ του Ρομανιόλι στις καθυστερήσεις νίκησε 2-1 και πάτησε στις θέσεις Champions League.

Πετυχαίνοντας δύο καταπληκτικά γκολ στο ξεκίνημα και το φινάλε του αγώνα η Μίλαν λύγισε την Τζένοα στο San Siro - σε εξαναβολής ματς από την πρεμιέρα - και πέρασε πάνω από την Λάτσιο στην ισοβαθμία. Ο Τζενάρο Γκατούζο επέλεξε 3-5-2 και παρότι είδε την ομάδα του να δέχεται γκολ για 16ο σερί ματς πρωταθλήματος, την είδε και να παίρνει δεύτερο σερί τρίποντο στις καθυστερήσεις.

Ο on-fire, Σούσο, άνοιξε το σκορ με φωτοβολίδα από μακριά στο 4', όμως η συνέχεια δεν ήταν καλή για τους γηπεδούχους. Η Μίλαν προσπαθούσε επίμονα να κάνει παιχνίδι από την άμυνα και έφτασε κοντά σε κάποιες περιπτώσεις στο δώρο στην Τζένοα, η οποία τελικά ισοφάρισε στο 56' σε μια φάση στην οποία ο Μπακαγιόκο δεν έδιωξε και ο Ρομανιόλι στην προσπάθειά του να κόψει πέτυχε ένα απίστευτο αυτογκόλ (1-1). Στο επόμενο κομμάτι οι Rossoneri προσπάθησαν να αντιδράσουν, ο Γκατούζο γύρισε σε 4-4-2 και ο keeper των Rossoblu, Ράντου, σταμάτηση Ιγουαΐν και Κεσί. Τελικά ο Νο1 της Τζένοα έμελλε να είναι ο μοιραίος καθώς στο 91' έδιωξε πάνω στον Ρομανιόλι, ο οποίος αντέδρασε γρήγορα και με καταπληκτική λόμπα από το ημικύκλιο πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ χαρίζοντας τη νίκη με 2-1.

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ντοναρούμα, Ροδρίγες, Ρομανιόλι, Μουσάκιο, Σούσο, Κεσί, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου (83' Καστιγιέχο), Λασάλτ (63' Αμπάτε), Κουτρόνε, Ιγουαΐν.

Τζένοα (Ιβάν Γιούριτς): Ράντου, Μπιράσκι, Γκούντερ, Κοράι, Ζουκάνοβιτς, Λάζοβιτς, Ρόμουλο (67' Μιγκέλ Βελόζο), Ματσιτέλι (78' Ομεόνγκα), Μπέσα, Κρισίτο, Κουαμέ, Πιόντεκ (85' Πάντεβ).

 

SERIE A Τελευταία Νέα