Μούσα Μπάροου: Το νέο διαμάντι της Αταλάντα

Μούσα Μπάροου: Το νέο διαμάντι της Αταλάντα

Μούσα Μπάροου: Το νέο διαμάντι της Αταλάντα

bet365

To Match Review του gazzetta.gr γράφει για τον 19χρονο επιθετικό Μούσα Μπάροου, που εντυπωσιάζει με τη φανέλα της Αταλάντα.

Το καλοκαίρι του 2016 ο Λουίτζι Σορεντίνο, scout στην Αφρική, είχε ρωτήσει τον Μούσα Μπάροου αν θέλει να ταξιδέψει στην Ιταλία, προκειμένου να δοκιμαστεί στην Αταλάντα. Εκείνος δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά και βρέθηκε από τη Γκάμπια στο Μπέργκαμο. Εκεί, χρειάστηκαν μόλις λίγα φιλικά, προκειμένου ο προπονητής της δεύτερης ομάδας της Αταλάντα, Μάσιμο Μπραμπίγια, να πειστεί για τις ικανότητές του.

Χρειάστηκαν κάποιοι μήνες προσαρμογής, ώστε ο Μπάροου να μάθει λίγα ιταλικά και να συνηθίσει στη διαφορετική ποδοσφαιρική κουλτούρα. Άλλωστε, πέρασε τα περισσότερα παιδικά του χρόνια, παίζοντας όχι σε γήπεδα αλλά στους δρόμους. Δηλώθηκε στην Primavera τον Φεβρουάριο και μέχρι το τέλος της σεζόν είχε πετύχει 13 γκολ σε 16 ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο! Η Αταλάντα έχει τη φήμη της «Μασία της Ιταλίας» και όλοι κατάλαβαν ότι βρέθηκε το επόμενο «διαμάντι».


Έξι μήνες χρειάστηκε για να αποδείξει την αξία του και λίγους ακόμα για να τον φωνάξει ο Γκασπερίνι στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Ο 19χρονος προπονούταν αρκετές φορές με τους επαγγελματίες και συνέχιζε να σκοράρει ακατάπαυστα με τη δεύτερη ομάδα. Πέτυχε 23 γκολ σε 13 αγώνες πριν έρθει το ντεμπούτο του στις 30 Ιανουαρίου στο ματς Κυπέλλου με την Γιουβέντους (για 12’)! «Ένα όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Είμαι τόσο χαρούμενος», θα πει ενθουσιασμένος ύστερα από εκείνο το παιχνίδι. «Αντιμετώπισα μεγάλους παίκτες που έβλεπα μόνο στην τηλεόραση. Τους είδα από κοντά».

Στη Serie A έκανε λίγες ημέρες αργότερα την πρώτη του εμφάνιση και στο παιχνίδι με την Μπενεβέντο στις 18 Απριλίου ήρθε το πρώτο του γκολ. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Μπάροου σκοράρει ή δίνει ασίστ σε κάθε ματς! Τελευταίο, εκείνο με την Λάτσιο, στο οποίο άνοιξε το σκορ στην ισοπαλία 1-1 στην Ρώμη. Ένα αποτελέσματα πολύ σημαντικό για την ομάδα του, που βρίσκεται στο κυνήγι της Ευρώπης. Σε αυτή τη φάση, μάλιστα, ο τρόπος που κινήθηκε και ζήτησε τη μπάλα δείχνει ευφυΐα, ωριμότητα και εντυπωσιακή αντίληψη.

«Είναι καλύτερος σκόρερ από τον Κορνέλιους και τον Πετάνια», είχε πει ο προπονητής του, Γκασπερίνι. «Αρχικά, έπρεπε να δούμε αν μπορεί να παίξει καλύτερα στα άκρα ή στην κορυφή. Χρειαζόταν χρόνο για να μάθει και να καταλάβει κάποια πράγματα, αλλά τώρα όλα είναι πιο εύκολα για εκείνον». Φαίνεται, άλλωστε, και στο γήπεδο. Ο 19χρονος επιθετικός αποδεικνύεται πραγματικά μία μηχανή των γκολ! Αποτελεί το νέο φαινόμενο των μπεργκαμάσκι και ήδη το ενδιαφέρον είναι μεγάλο από κορυφαίες ομάδες, που τον παρακολουθούν κάθε εβδομάδα.

Η διοίκηση έχει αποφασίσει ότι την επόμενη σεζόν θα είναι βασικός και θα σκεφτεί να τον πουλήσει το καλοκαίρι του 2019 μόνο αν έρθει η κατάλληλη πρόταση (ήδη τα ποσά που ακούγονται είναι της τάξης των 30-35 εκατ. ευρώ). Μέχρι τότε, ο Μπάροου θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: θα συμμετέχει στα γκολ. Στα παιχνίδια που ξεκίνησε βασικός, άλλωστε, η Αταλάντα παραμένει αήττητη...

 

SERIE A Τελευταία Νέα