Τα δέκα υψηλότερα γήπεδα της Νοτίου Αμερικής (vid)

hernando_siles

bet365

Το Gazzetta σας… ταξιδεύει στη Νότια Αμερική και στα υψηλότερα γήπεδα που βρίσκονται μια «ανάσα» από τον ουρανό. «Ναοί» του ποδοσφαίρου που δοκιμάζουν το αθλητικό πνεύμα, με υψόμετρο παραπάνω από 3 χιλιάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στα ύψη του κόσμου, πέρα ​​από τα σύννεφα και τους κανονικούς ρυθμούς της ζωής, αρκετά είναι τα γήπεδα στη Νότια Αμερική που στέκονται «κολοσσοί» από μπετόν και πάθος.

Βρίσκονται στις πόλεις με το μεγαλύτερο υψόμετρο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και οι ακραίες συνθήκες κάνουν τη ζωή δύσκολη κάθε ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται εκεί.

Το Gazzetta σας... ξεναγεί στα δέκα υψηλότερα γήπεδα της Νότιας Αμερικής, «μνημεία» που... αψηφούν τον ουρανό και δοκιμάζουν το αθλητικό πνεύμα με πάνω από 3 χιλιάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

  1. Το υψηλότερο γήπεδο στη Νότια Αμερική είναι το «Daniel Alcides Carrión» στο Cerro de Pasco του Περού και στέφεται ο «βασιλιάς» των υψών με 4.338 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αποτελεί την έδρα της Ουνιόν Μίνας και έχει χωρητικότητα 8.000 θεατών, όντας το υψηλότερο στον κόσμο.

  2. Το «Villa Ingenio», που βρίσκεται στο El Alto της Βολιβίας, με υψόμετρο 4.082 μέτρα, είναι το δεύτερο σε αυτήν τη λίστα. Άνοιξε τις θύρες του το 2017, έχει χωρητικότητα 25.000 θέσεων και είναι η έδρα των ομάδων Always Ready και Club Deportivo FATIC.

  3. Το επιβλητικό «Víctor Agustín Ugarte», παλαιότερα πιο γνωστό και ως San Clemente Stadium, βρίσκεται στο Potosí της Βολιβίας, τρεις χιλιάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Από τα εγκαίνιά του το 1992, αυτό το γήπεδο χωρητικότητας 32.105 θεατών είναι το… προπύργιο των Real Potosí και Nacional Potosí.

  4. Το εντυπωσιακό «Enrique Torres Belón», στο Puno του Περού, κοντά στη λίμνη Titicaca, φτάνει τα 3.829 μέτρα υψόμετρο. Αυτό το γήπεδο, χτισμένο εξ ολοκλήρου από πέτρα, εγκαινιάστηκε το 1963 και μπορεί να φιλοξενήσει 20.000 θεατές, αποτελεί το «σπίτι» της Alfonso Ugarte.

  5. Το γήπεδο «Guillermo Briceño», στη Juliaca του Περού, υψώνεται στα 3.824 μέτρα. Εγκαινιάστηκε το 1946 και είναι η έδρα της ομάδας Deportivo Binacional, χωρητικότητας 20.030 θεατών.

  6. Το στάδιο «Jesús Bermúdez», στο Oruro της Βολιβίας, στα 3.735 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, εγκαινιάστηκε το 1955. Έχει χωρητικότητα 30.000 θεατών και φιλοξενεί την Club San José και το Oruro Royal.

  7. Ακολουθεί το γήπεδο «Hernando Siles», στη Λα Πας της Βολιβίας, με υψόμετρο 3.605 μέτρων, εγκαινιάστηκε το 1930 και έχει χωρητικότητα 41.143 θεατών. Είναι γνωστό όχι μόνο ως σύμβολο του αγώνα ενάντια στην απαγόρευση της FIFA για παιχνίδια σε μεγάλο υψόμετρο, αλλά και για το ότι είναι ένα εμβληματικό μέρος όπου η Βολιβία έχει πετύχει ιστορικές νίκες στο ποδόσφαιρο.

  8. Το στάδιο «Inca Garcilaso de la Vega», στην καρδιά του Κούσκο του Περού, βρίσκεται στα 3.377 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Με χωρητικότητα 42.056 ατόμων, το συγκεκριμένο γήπεδο είναι η έδρα των Real Garcilaso Cusco και Club Cienciano del Cusco.

  9. Το «Estadio Huancayo», στην ορεινή περιοχή Huancayo του Περού, εντοπίζεται στα 3.259 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει χωρητικότητα 20.000 θεατών και είναι το… κάστρο των Σπορτ Χουανκάγιο και Ντεπορτίβο Χουνίν.

  10. Τέλος, το γήπεδο «El Campín» στην Μπογκοτά της Κολομβίας, βρίσκεται στα 3.250 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και εγκαινιάστηκε το 1938. Με χωρητικότητα 36.343 θεατών, είναι η έδρα των ιστορικών κολομβιανών συλλόγων Μιγιονάριος και Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε.

Τα παραπάνω γήπεδα δεν είναι απλώς αθλητικοί χώροι. Είναι… μάρτυρες της ικανότητας του ανθρώπου να προσαρμόζεται και να είναι ανταγωνιστικός στις πιο απαιτητικές και ακραίες συνθήκες που μπορεί να συναντήσει στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Κάθε παιχνίδι που παίζεται σε αυτά τα ύψη, είναι μια υπενθύμιση του πάθους που ενώνει οπαδούς και αθλητές, πέρα ​​από τις προκλήσεις που επιβάλλει η ίδια η φύση. Το ποδόσφαιρο είναι ο «βασιλιάς» των σπορ και γήπεδα όπως τα παραπάνω, κάνουν το άθλημα ακόμα πιο συναρπαστικό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα