Οδυσσέας Βλαχοδήμος στο Gazzetta: «O Φάνης έκανε την δουλειά του για να πιάσω το πέναλτι»

blaxo

bet365

Ο άνθρωπος που κράτησε την Ελλάδα όρθια απέναντι στην Ολλανδία μέχρι και τα τελευταία λεπτά και χρειάστηκε ένα πέναλτι για να νικηθεί. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος μίλησε στο Gazzetta και μοιράστηκε τις σκέψεις του για την εμφάνιση παρά την ήττα.

Η Ελλάδα το πάλεψε, το πίστεψε, πίεσε αλλά στο τέλος λύγισε από την Ολλανδία και ηττήθηκε με 0-1 στην OPAP Arena, κάτι που σημαίνει ότι θα κοιτάξει τα play-offs του Nations League για να προκριθεί στο EURO 2024.

Η εμφάνιση της χώρας μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι «κέρδισε» το χειροκρότημα στο τέλος από το γεμάτο γήπεδο (είχε ανακοινωθεί sold out) και ένας από τους κύριους λόγους που έμεινε όρθια μέχρι το τέλος, ήταν ο MVP της αναμέτρησης, Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Ο διεθνής τερματοφύλακας ήταν ανίκητος μπροστά στους αστέρες των «οράνιε», με αποκορύφωμα το πέναλτι στο 28ο λεπτό όταν νίκησε τον Βέγκχορστ και κράτησε το μηδέν όπως έκανε για 89 ολόκληρα λεπτά με σημαντικές αποκρούσεις και δύσκολες επεμβάσεις.

Τελικά, η Ολλανδία χρειάστηκε δεύτερο πέναλτι και άλλον… εκτελεστή καθώς την μπάλα πήρε ο Φαν Ντάικ και την άφησε στα δίχτυα της χώρας μας. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί την απίθανη εμφάνιση του τερματοφύλακα της Νότιγχαμ Φόρεστ που και κόντρα στη Γαλλία, νικήθηκε με δεύτερο πέναλτι του Μπαπέ (απέκρουσε το πρώτο και δόθηκε επανάληψη).

Ο Βλαχοδήμος μίλησε στο Gazzetta για την εμφάνιση, το πλάνο του Γκουστάβο Πογιέτ αλλά και το… μυστικό στα πέναλτι απέναντι σε μεγάλους αστέρες.

- Αρχικά πώς είναι η ομάδα αυτή τη στιγμή μετά από τέτοια εμφάνιση και παρά την ήττα;

«Πιστεύω ότι πρέπει να πάρουμε τα θετικά από αυτό το ματς. Το παλέψαμε κόντρα σε μία πολύ μεγάλη ομάδα, πιστεύω ότι τους πιέσαμε στα τελευταία λεπτά, όλο το πλάνο που είχε ο κόουτς ήταν σωστό και το ζήσαμε. Είμαστε υπερήφανοι γιατί δώσαμε όλοι το 100%, ξέραμε ότι πρέπει να είμαστε τοπ για να πάρουμε το αποτέλεσμα αλλά κρατάμε τα θετικά».

- Θέλεις να επαναλάβεις τέτοιες εμφανίσεις και στα παιχνίδια τον Μάρτιο;

«Θέλω να δώσω το 100%, να βοηθήσω την ομάδα και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Να κάνουμε εμάς, τους γονείς μας αλλά και την οικογένεια μας περήφανους και να πάμε την Ελλάδα εκεί που πρέπει»

- Απέκρουσες πέναλτι του Μπαπέ, τώρα του Βέγκχορστ. Ποιο είναι το μυστικό;

«Feeling (γέλια). Αυτά που λέμε με τους προπονητές στις προπονήσεις θεωρώ πως είναι feeling».

βλαχο

- Τι σου είπε ο Κατεργιαννακης όταν ήρθε πίσω από την εστία στα πέναλτι;

«Είναι ένα μυστικό. Ο Φάνης έκανε τη δουλειά του για να πιάσω το πέναλτι»

- Για την αντίδραση του μετά το πέναλτι που έπιασες και αν θεωρείς ότι δεν ήταν παράβαση…

«Δεν έχω δει το πέναλτι και δεν θέλω να κρίνω αλλά η αντίδραση μου μετά την απόκρουση ήταν για αυτό τον λόγο. Γιατί πιστεύω ότι δεν ήταν. Στον αγωνιστικό χώρο αυτό αισθανόμουν»

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα