Η βαθμολογία και το πρόγραμμα στον Ομιλο της Εθνικής: Μηδαμινές ελπίδες για τη 2η θέση

Newsroom
ellada

bet365

Η ήττα της Ελλάδας από την Ολλανδία εκμηδένισε, επί της ουσίας, τις ελπίδες πρόκρισης της Εθνικής μας στο EURO 2024 μέσω του group stage και πλέον η προσοχή της «γαλανόλευκης» στρέφεται στα play-offs του Nations League.

Η Ελλάδα το «πάλεψε» κόντρα στην Ολλανδία, ο Βλαχοδήμος την κράτησε «όρθια» όποτε χρειάστηκε, στο φινάλε πίεσε, όμως τελικά ηττήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια (1-0) με γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις και αυτόματα εκμηδενίστηκαν ουσιαστικά οι ελπίδες μας για πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2024, μέσω του προκριματικού ομίλου της διοργάνωσης (περνάνε οι δύο πρώτοι, η Γαλλία έχει ήδη πάρει το ένα «εισιτήριο»).

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η «γαλανόλευκη» να συγκεντρώσει ως το φινάλε του group περισσότερους πόντους από τους «οράνιε» καθώς υπερτερούν στη μεταξύ μας ισοβαθμία, κάτι που προβάλει, κακά τα ψέμματα, αρκετά δύσκολο αφού η Ελλάδα θα υποδεχθεί τους «τρικολόρ» και η Ολλανδία που έχει αγώνα λιγότερο θα αντιμετωπίσει, κατά χρονική σειρά, Ιρλανδία, Γιβραλτάρ.

Αυτόματα το βάρος στρέφεται στα play-offs του Nations League, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει μέσω αυτών μία δεύτερη ευκαιρία, αν και στην μπάλα τίποτα δεν τελειώνει... πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Γιβραλτάρ-Ιρλανδία 0-4
Ελλάδα-Ολλανδία 0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γαλλία 6 αγ. 18 13-1
Ολλανδία 6 αγ. 12 10-7
Ελλάδα 7 αγ. 12 12-6
Ιρλανδία 7 αγ. 6 9-9
Γιβραλτάρ 6 αγ. 0 0-21

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

9η αγωνιστική (18/11)
Ολλανδία-Ιρλανδία
Γαλλία-Γιβραλτάρ

10η αγωνιστική (21/11)
Ελλάδα-Γαλλία
Γιβραλτάρ-Ολλανδία

@Photo credits: eurokinissi
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα