Φερνάντο Σάντος: Tέλος από την Πολωνία μετά από έξι ματς σε 232 ημέρες

Φερνάντο Σάντος: Tέλος από την Πολωνία μετά από έξι ματς σε 232 ημέρες

Βασίλης Μπαλατσός
Φερνάντο Σάντος: Tέλος από την Πολωνία μετά από έξι ματς σε 232 ημέρες

bet365

Παρά τα τελευταία δημοσιεύματα για «ψήφο εμπιστοσύνης» η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πολωνίας προχώρησε στην απόλυση του Φερνάντο Σάντος έπειτα από 232 ημέρες συνεργασίας.

Ανατροπή στην... ανατροπή και τέλος ο Φερνάντο Σάντος από την τεχνική ηγεσία της Πολωνίας. Πρόσφατα ρεπορτάζ ανέφεραν πως ο πολύπειρος Πορτογάλος τεχνικός θα συνέχιζε μέχρι το φινάλε των προκριματικών του Euro 2024, όμως τελικά τα δεδομένα άλλαξαν και η Ομοσπονδία ανακοίνωσε την απόλυση του 68χρονου προπονητή.

Ο άλλοτε τεχνικός της Ελλάδας και πρωταθλητής Ευρώπης με την Πορτογαλία αποχώρησε από τον πάγκο της πατρίδας του μετά από οκτώ χρόνια και στην Πολωνία κοούτσαρε μόλις σε έξι ματς με επολογισμό τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες. Ο Σάντος άφησε την ομάδα του Λεβαντόφσκι στην τέταρτη θέση του 5ου Ομίλου των προκριματικών, στο -2 από Μολδαβία και Τσεχία, η οποία έχει ματς λιγότερο και στο -4 από την πρωτοπόρο Αλβανία.

Ο Πορτογάλος άλλοτε τεχνικός ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού έμεινε μόλις 232 ημέρες στον πάγκο των Πολωνών και είναι ο δεύτερος προπονητής με τη μικρότερη θητεία στον 21ο αιώνα, πίσω από τον Ζμπίγκνιεβ Μπόνιεκ που «άντεξε» 137 ημέρες.


«Ευχαριστώ τον Φερνάντο Σάντος και του εύχομαι καλή συνέχεια στις επόμενες προκλήσεις της καριέρας του», ανέφερε ο πρόεδρος της Oμοσπονδίας, Τσέζαρι Κούλεζα.

«Παρόλο που η συνεργασία μας σταματά, είμαι ευγνώμων που ήμουν στον πάγκο της Πολωνίας και εύχομαι τα καλύτερα στους ανθρώπους της, που με υποδέχτηκαν πολύ καλά όσο ζούσα εδώ», είπε από την πλευρά του ο Φερνάντο Σάντος.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα