Μπουχαλάκης στο Gazzetta: «Πιστέψτε με το θέλουμε πάρα πολύ να πάμε σε μία μεγάλη διοργάνωση» (vid)

Ο Μπουχαλάκης στον αγώνα με την Ουγγαρία

bet365

Ο έμπειρος διεθνής χαφ μίλησε στο Gazzetta στο περιθώριο της media day της Εθνικής μας ομάδας. Τι είπε για Ιρλανδία αλλά και το εάν υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση για τη Γαλλία.

Ο 30χρονος διεθνής χαφ τελείωσε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στη Κόνιασπορ ως δανεικός από την ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης είναι μέσα στις επιλογές του Γκουστάβο Πογιέτ. Μπορεί όχι για βασικός αλλά αποτελεί ένα από τα αγωνιστικά του... όπλα για το κέντρο.

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης μίλησε στο Gazzetta πριν από την προπόνηση της Εθνικής μας ομάδας τη Δευτέρα. Στάθηκε στο πώς περιμένουν τα ματς με Ιρλανδία και Γαλλία στην Ελλάδα και μίλησε για τον μεγάλο στόχο της διασφάλισης της παρουσίας της Εθνικής μας σε μία μεγάλη διοργάνωση.

- Ανδρέα μπροστά σας έχετε δύο αγώνες με την Εθνική Ελλάδας, έναν με την Ιρλανδία και έναν με τη Γαλλία. Πώς αντιμετωπίζετε σε αυτή τη φάση τις δύο αναμετρήσεις;

Για εμάς αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο η Ιρλανδία. Δεν σκεφτόμαστε καθόλου ότι έχουμε δύο παιχνίδια. Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Θα μας βοηθήσει πολύ και για τη συνέχεια και για τη ψυχολογία της ομάδας.

Στο να συνεχίσουμε νικηφόρα μετά την αρχή που κάναμε. Αυτό σκεφτόμαστε. Για αυτό προετοιμαζόμαστε. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλή κατάσταση. Όλη η ομάδα και με εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιατί είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Ιρλανδία έχει μία πολύ καλή ομάδα και θα πρέπει να είμαστε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

- Υπάρχει κάποιο σημείο - κλειδί για τον αγώνα με την Ιρλανδία;

Παίζουμε στην έδρα μας, σ' ένα καινούριο γήπεδο. Θεωρούμε πως ο κόσμος θα είναι δίπλα μας και θα δημιουργήσει μία πολύ καλή ατμόσφαιρα. Εάν εμείς μπούμε όπως πρέπει, δυναμικά και επιθετικά στο παιχνίδι, όπου θα αναζητήσουμε να σκοράρουμε πρώτοι, να ανοίξουμε το σκορ, μετά όλα θα είναι πιο εύκολα για εμάς. Θα βρούμε περισσότερους χώρους. Θέλει και προσοχή. Η Ιρλανδία είναι ομάδα που έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και σίγουρα θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί τα κενά που θα αφήσουμε για να φύγει στην κόντρα. Οπότε νομίζω ότι πρέπει να 'διαβάσουμε' σωστά το παιχνίδι. Ένα γκολ μπορεί να είναι αρκετό και στο τέλος να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε.

- Εκτιμάς πως υπάρχει περίπτωση να σας 'μπλέξει' μετά ότι παίζετε με τη Γαλλία εκτός έδρας;

Δεν το σκεφτόμαστε (εννοεί το παιχνίδι αυτό). Δηλαδή ξέρουμε τις δυνατότητές μας. Έχουμε δείξει πως σε μεγάλα παιχνίδια μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Είναι όλα πάνω μας και στο πόσο έτοιμοι θα είμαστε εμείς. Πιστεύουμε στην ομάδα. Όλα τα παιδιά παίζουν σε υψηλό επίπεδο και όλα εξαρτώνται από εμάς αρχής γενομένης από την Παρασκευή. Να μπούμε μέσα, να το ευχαριστηθούμε και να πάρουμε τους πολύτιμους πόντους για να συνεχίσουμε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και εννοείται τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες.

Ο Μπουχαλάκης

- Εσύ στη φετινή χρονιά δοκιμάστηκες ξανά στο εξωτερικό και για πρώτη φορά στο τουρκικό πρωτάθλημα. Είναι ένα έξτρα κίνητρο η παρουσία σου στην Εθνική;

Πάντα η Εθνική ομάδα είναι κίνητρο για τον καθένα. Να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να μπορεί να συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές του εκάστοτε προπονητή και να εκπροσωπεί τη χώρα του και ειδικά σε τέτοιες διοργανώσεις. Πιστέψτε με το θέλουμε πάρα πολύ να πάμε σε μία μεγάλη διοργάνωση. Όλα τα παιδιά και για τη χώρα μας και για εμάς τους ίδιους. Γιατί είναι και πολλά τα χρόνια (εννοεί απουσίας από μεγάλα τουρνουά) και ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει. Πάντα και για μένα και για όλους είναι κίνητρο είτε αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Ήμασταν 30. Τώρα είμαστε 28. Κάποιοι θα χάσουν τις διακοπές τους για να είναι εδώ. Νομίζω ότι όλοι έχουμε βάλει την ομάδα πάνω απ' όλα και αυτό είναι που θέλουμε να καταφέρουμε: να πετύχουμε σαν ομάδα και όχι σαν μονάδες ή ως παίκτες ξεχωριστά.

- Η δεύτερη θέση είναι ένας πολύ δύσκολος στόχος. Εάν επιτευχθεί ωστόσο εκτιμάς πως θα είναι μια σημαντική επιτυχία;

Φυσικά. Νομίζω ότι όποιοι και να ήταν οι αντίπαλοι θα είναι επιτυχία να τερματίσουμε δεύτεροι. Πλέον το ποδόσφαιρο κρίνεται στις λεπτομέρειες. Όλες οι ομάδες ανεξαρτήτως ονόματος είναι σε πολύ υψηλό αγωνιστικό βαθμό ετοιμότητας και είναι μικρές λεπτομέρειες ή λάθη ή η ατομική ποιότητα που σε αυτό το επίπεδο πλέον κάνουν τη διαφορά. Οπότε είτε ήμασταν με τη Γαλλία και την Ολλανδία είτε σε άλλον όμιλο με πιο μικρές ομάδες το να πας σε μία μεγάλη διοργάνωση είναι επιτυχία έτσι ή αλλιώς. Με αυτούς τους αντιπάλους ίσως το κάνει μεγαλύτερο στον κόσμο και στο πώς το αντιλαμβάνεται. Για εμάς είναι το ίδιο.

- Και για το τέλος θα ήθελα να σταθούμε λίγο στη σημασία της παρουσίας του κόσμου.

Τους περιμένουμε κοντά μας. Τους θέλουμε κοντά μας και ξέρουν και αυτοί πόσο διαφορετικά είναι για εμάς να αγωνιζόμαστε με κόσμο και στη χώρα μας. Το θέλουμε πολύ και ο καθένας μπορώ να πω ότι θα δώσει τα πάντα για να τα καταφέρουμε για να στείλουμε τη χώρα μας εκεί που ανήκει μετά από μεγάλο διάστημα. Κάθε λεπτό σε κάθε παιχνίδι και ειδικά σ' αυτό το ματς χρειαζόμαστε τη βοήθειά τους. Σ' ένα καινούριο γήπεδο για όλους μας θα είναι κάτι πρωτόγνωρο, οπότε μακάρι να γεμίσει και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί στο τέλος.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα