Ολυμπιακός: O Βρουσάι είναι περισσότερο εξτρέμ και λιγότερο μπακ (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: O Βρουσάι είναι περισσότερο εξτρέμ και λιγότερο μπακ (vid)

bet365

Στο ποδόσφαιρο καλό είναι να μην πηγαίνεις πάντα... κόντρα και οι αγωνιστικοί πειραματισμοί δεν είναι καθόλου εύκολοι όπως ισχύει στην περίπτωση του Βρουσάι.

Στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αρκετά παραδείγματα παικτών που άλλαξαν θέση για να... χωρέσουν πιο καλά στα πλάνα της ομάδας. Υπάρχει επί παραδείγματι ο Ανδρούτσος που από χαφ έγινε δεξιός μπακ. Υπάρχει ο Βρουσάι που από εξτρέμ και μεσοεπιθετικός έγινε και αυτός δεξιός και ακόμα και... αριστερός μπακ.

Υπάρχει ακόμα και ο Ντόι που από εξάρι έγινε στόπερ. Οι αγωνιστικοί πειραματισμοί υπάρχουν στο ποδόσφαιρο και σίγουρα κάποιες φορές πιάνουν. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κάποτε έκανε τον Γιάννη Μανιάτη εξάρι από δεξί μπακ και έτσι ο Έλληνας διεθνής έκανε καριέρα. Δεν πιάνουν πάντα όμως αυτές οι αγωνιστικές διαφοροποιήσεις.

Εάν δούμε το σήμερα ούτε ο Ανδρούτσος ούτε ο Βρουσάι είχαν την... τρελή εξέλιξη ως δεξιοί μπακ. Ίσως λίγο παραπάνω... τράβηξε η επιλογή για τον Ανδρούτσο, τον οποίο ο Λεμονής έβαζε εξτρέμ σε μία συγκυρία που ήδη είχε παίξει και στο κέντρο αλλά και σε ρόλο πίσω από τον επιθετικό. Ο Μαρουσιώτης χαφ είχε αγωνιστεί σε 4 διαφορετικές θέσεις! Από κρυφός κυνηγός και πίσω από τον στράικερ μέχρι δεξιός μπακ!

Σε ένα Ολυμπιακός - Ξάνθη ο Γκαρθία κάποια χρόνια πίσω τον τοποθέτησε στην δεξιά πλευρά της άμυνας. Η λογική ήταν ο Ανδρούτσος να λειτουργεί ως δεξιός μπακ χαφ. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ανδρούτσος γινόταν ένας άλλος... Ρέτσος παίζοντας αρκετές θέσεις. Ο - τότε 20χρονος και σήμερα 25χρονος μεσοεπιθετικός - τη σεζόν του Μπέντο είχε παίξει ακόμα και ως αμυντικός χαφ και ως οκτάρι.

Με αφορμή την παρουσία του Βρουσάι σε πιο επιθετικό ρόλο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην ερώτηση «ακραίος μπακ ή εξτρέμ» για τον ίδιο η απάντηση μάλλον είναι... «εξτρέμ». Για έναν Βρουσάι που είχε αυτό το εξαιρετικό τελείωμα στο ακυρωθέν - λόγω υπόδειξης οφσάιντ - γκολ του και που έχει θέσει για τα καλά υποψηφιότητα για βασικός με την ΑΕΚ την Τετάρτη στο Novibet Κύπελλο.

ΒΡΟΥΣΑΙ1

Στο ποδόσφαιρο καλό είναι να μην πηγαίνεις πάντα... κόντρα. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Μάριος Βρουσάι που τα δημιουργικά και τα επιθετικά τους χαρακτηριστικά είναι για πιο επιθετικές θέσεις και όχι ως δεξί μπακ όπου βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής μετά το 3-0 του Novibet Κυπέλλου με την ΑΕΚ στην OPAP Arena. Στα 24 του χρόνια ο Έλληνας διεθνής Μάριος Βρουσάι έχει δείξει πως είναι περισσότερο για θέσεις σε σχέση με την επίθεση και όχι για την άμυνα και αυτό ίσως είναι ένα στοιχείο που παίξει ρόλο για τη συνέχεια.

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα