Νότια Κορέα - Μεξικό 1-2 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Νότια Κορέα - Μεξικό 1-2 (vids)

bet365

Δύο στα δύο στο Μουντιάλ το Μεξικό που μετά την Γερμανία κέρδισε και τη Νότια Κορέα με 2-1 και είναι πια πολύ κοντά στην πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας. Έγραψε ιστορία ο Τσιτσαρίτο, γκολάρα ο Σον.
Το Μεξικό με κεντρικά πρόσωπα τον Τσιτσαρίτο και τον σταθερό κίπερ Οτσόα επικράτησε αρκετά εύκολα της Ν. Κορέας με 2-0. Σκόρερ οι Βέλα με πέναλτι και Τσιτσαρίτο, με τον 2ο να πιάνει τα 50 τέρματα στην Εθνική και να γίνεται all time scorer σε τελική φάση Μουντιάλ μαζί με τον Λουίς Ερνάντες. Μετά και από αυτήν τη νίκη οι Μεξικανοί είναι ιδιαίτερα κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Κορέα μείωσε σε 2-1 με γκολάρα του Σον. Μετά το 2002 είναι η 2η φορά στην ιστορία του που το Μεξικό ξεκινά με 2 στα 2 στο Παγκόσμιο.
Η ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ 2 ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ
Οι Κορεάτες ξεκίνησαν τον αγώνα με τον Γιο κίπερ, στόπερ τους Γ. Κιμ και Σανγκ, άκρα άμυνας με Γ. Λι και Β. Κιμ, στο κέντρο οι Γιου και Κι, άκρα επίθεσης οι Μουν και Χουανγκ και στην επίθεση οι Σ. Λι και Σον. Οι Μεξικανοί από την άλλη είχαν κίπερ τον Οτσόα, άμυνα με Μορένο, Σαλσέδο, Άλβαρες και Γκαγιάρδο. Στο κέντρο τριάδα τους Γκουαρδάδο, Ερέρα και Λαγιούν και μπροστά τους Λοζάνο, Ερνάντες ή Τσιτσαρίτο και Κάρλος Βέλα.
ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΓΚ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ 1-0 Ο ΒΕΛΑ
Το παιχνίδι παρότι οι Μεξικανοί έδειχναν ότι είχαν πιο καλή κίνηση στον αγωνιστικό χώρο δεν είχε πολλές μεγάλες φάσεις. Ωστόσο ένα λάθος του Γιανγκ να σταματήσει με το χέρι την μπάλα στην περιοχή από μπαλιά του Γκουαρδάδο. Αυτό έγινε στο 25' και στο 26' ο Κάρλος Βέλα σκόραρε για το 1-0. Στην συνέχεια όποτε χρειάστηκε ο κίπερ Οτσόα ήταν εκεί για το Μεξικό και κράτησε το μηδέν. Οι Νοτιοκορεάτες πάντως έβγαλαν φάσεις κυρίως με τον Σον και θα μπορούσαν να είχαν βάλει τουλάχιστον ένα τέρμα.
Ο ΛΟΖΑΝΟ ΠΟΥ... ΣΕΡΒΙΡΕ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΤΣΑΡΙΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΟ 2-0 ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ 50 ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
Στο 66ο λεπτό το Μεξικό σε μία φάση που στην αρχή της οι Νοτιοκορεάτες ζήτησαν φάουλ σκόραρε με εξαιρετική κίνηση και πάσα του Λοζάνο και πολύ καλή ενέργεια, προσποίηση και ντρίμπλα με πολύ καλό τελείωμα του Τσιτσαρίτο. Ο Τσιτσαρίτο έφτασε τα 50 γκολ σε 104 ματς με την Εθνική και έγινε πρώτος σκόρερ με το Μεξικό σε τελικές φάσεις Μουντιάλ μαζί με τον Λουίς Ερνάντες με 4 γκολ. Ο Τσιτσαρίτο μάλιστα έχει σκοράρει ξανά στην ίδια ημερομηνία. Στις 23 Ιουνίου και το 3-1 με την Κροατία.
ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΣΟΝ ΚΑΙ 2-1
Στο 92ο λεπτό ο Σον με πολύ ωραία κίνηση και σουτάρα έκανε το 2-1. Ήταν μία γκολάρα από τον χαρισματικό άσο των Κορεατών.
Η 11άδα της Ν. Κορέας: Γιο, Λι, Σον, Γιου (64' Σ. Λι), Χουάνγκ, Κιμ (84' Χονγκ), Κι, Λι, Μουν (77' Γιουνγκ), Γ.Τζ. Κιμ και Γιανγκ.
Οι 11 του Μεξικού: Οτσόα, Σαλσέδο, Λαγιούν, Κάρλος Βέλα (77' Ντος Σάντος), Ερνάντες ή Τσιτσαρίτο, Μορένο, Ερέρα, Γκουαρδάδο (68' Μάρκες), Αλβάρες, Λοζάνο (71' Χεσούς Κορόνα) και Γκαγιάρδο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα