Κολομβία - Ιαπωνία 1-2

Gazzetta team
Κολομβία - Ιαπωνία 1-2

bet365

Η Ιαπωνία, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ότι από το 6' προηγήθηκε με το πέναλτι του Καγκάβα κι έπαιζε και με παίκτη παραπάνω (κόκκινη ο Σάντσες) και παρά το γεγονός ότι η Κολομβία ισοφάρισε, τελικά πήρε τη νίκη με 2-1 με το γκολ του Οσάκο! Με το... καλημέρα φωτιά στον όμιλο!

Φωτιά στον όγδοο όμιλο από την πρώτη αγωνιστική! Οι Ιάπωνες που κυριάρχησαν με παίκτη παραπάνω για όλο το ματς, λόγω της αποβολής του Κάρλος Σάντσες στο 3', επικράτησαν με 2-1 της Κολομβίας, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη ασιατικής ομάδας επί Λατινοαμερικάνων σε Μουντιάλ (1-3-14). Η Ιαπωνία πήρε το προβάδισμα με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καγκάβα στο 6' (στη φάση που αποβλήθηκε ο Σάντσες για χέρι μέσα στην περιοχή), αλλά οι «Καφετέρος» παρότι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια με εκτέλεση φάουλ του Κιντέρο στο 38'. Ο Χάμες Ροδρίγκες, λόγω ενός προβλήματος στον μηρό, πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος, αλλά ήταν φανερά επηρεασμένος. Ο Οσάκο με κεφαλιά (73') έδωσε τεράστια νίκη στους Ιάπωνες, σε έναν όμιλο που θα... πέσουν κορμιά!

Ξεκίνημα με κόκκινη και πέναλτι

Το ματς ξεκίνησε με επεισοδιακό τρόπο καθώς μόλις στο 3' η Ιαπωνία κέρδισε πέναλτι με την Κολομβία να μένει και με δέκα παίκτες. Ο Κάρλος Σάντσες με μία απερίσκεπτη ενέργεια σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, με συνέπεια να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα. Έτσι, ο Καγκάβα που ανέλαβε την εκτέλεση (6') σημάδεψε σωστά και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του, σημειώνοντας το γρηγορότερο γκολ της Ιαπωνίας σε Μουντιάλ.

Η Ιαπωνία με παίκτη παραπάνω είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και αν ο Ινούι στο 15' πλάσαρε πιο ψύχραιμα θα είχε ίσως καθαρίσει ακόμα και το παιχνίδι. Δεν το έκανε όμως και παρά την πίεση, οι Ιάπωνες δέχθηκαν την ισοφάριση. Ο Κιντέρο στο 38' ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ από εξαιρετική θέση και με έναν πανέξυπνο τρόπο πέρασε την μπάλα κάτω από το τείχος και την έστειλε στην αριστερή γωνία του Καβασίμα. Ο τελευταίος δεν έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και δεν κατάφερε να την κρατήσει εκτός εστίας, με τους «Καφετέρος» να ισοφαρίζουν σε 1-1.

Ο Οσάκο έδωσε τη λύση για τους Ιάπωνες

Η Ιαπωνία, εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω, μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος κλείνοντας την Κολομβία στα καρέ της. Στο 54' μάλιστα ο Οσάκο τροφοδοτήθηκε ωραία από τον Καγκάβα, αλλά το σουτ που επιχείρησε πλάγια μέσα από την περιοχή σταμάτησε σωτήρια ο Οσπίνα. Τρία λεπτά αργότερα ο Κολομβιανός γκολκίπερ είπε «όχι» και στο πλασέ του Ινούι αποκρούοντας και αυτήν την προσπάθεια των Ιαπώνων.

Στο 59' ο Χοχέ Πέκερμαν αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι τον Χάμες Ροδρίγκες, παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε. Ωστόσο, η Ιαπωνία άρχισε να πιέζει ακόμα περισσότερο την Κολομβία για το 2-1. Στο 73' ο Σακάι με κοντινό σουτ λίγο έλειψε να ξαναβάλει μπροστά τους Ιάπωνες, αλλά η μπάλα κόντραρε σωτήρια για τους Κολομβιανούς και πέρασε κόρνερ. Ο Χόντα ανέλαβε να το εκτελέσει και αυτή τη φορά η Κολομβία δεν τη... γλίτωσε. Ο Οσάκο νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς και με κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Οσπίνα (ο οποίος αντέδρασε λανθασμένα) γράφοντας το 2-1 για τους Ιάπωνες.

Στο 78' ο Χάμες θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει σχεδόν από το... πουθενά, ωστόσο ο Οσάκο με προβολή του πήρε την... μπουκιά από το στόμα, σώζοντας τον Καβασίμα από βέβαιη παραβίαση της εστίας του. Η Κολομβία στα τελευταία λεπτά τα έπαιξε όλα για όλα, αλλά το δεύτερο γκολ δεν ήρθε ποτέ, ξεκινώντας με ήττα στα γήπεδα της Ρωσίας.

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Μουρίγιο, Αρίας, Μοχίκα, Ντ. Σάντσες, Σ. Σάντσες, Κουαδράδο (Μπάριος 31'), Λέρμα, Κιντέρο (Χάμες Ροδρίγκες 59'), Φαλκάο, Ισκέρδο (Μπάκα 70')

Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σότζι, Ναγκατόμο, Σακάι, Γιοσίντα, Σιμπασάκι (Γιαμαγκούτσι 80'), Χαραγκούτσι, Καγκάβα (Χόντα 70'), Ινούι, Χασέμπε, Οσάκο (Οκαζάκι 85')

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα