Αγκαλιασμένοι Αργεντινοί - Βραζιλιάνοι και Μαροκινοί - Ιρανοί! (pics)

Θάνος Σαρρής
Αγκαλιασμένοι Αργεντινοί - Βραζιλιάνοι και Μαροκινοί - Ιρανοί! (pics)

bet365

Μουντιάλ σημαίνει ενότητα, χαρά και ποδοσφαιρική τρέλα. Οι οπαδοί από χώρες με παραδοσιακή αντιπαλότητα που βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της Μόσχας το απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ.

Τι κι αν στο νέο τους σύνθημα κάνουν λόγο για... πόλεμο; Τι κι αν η Βραζιλία είναι ο μεγάλος αντίπαλος και η νίκη που θέλουν σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο; Οι... κανονικοί οπαδοί, εκείνοι που κάνουν τα μακρινά ταξίδια για να νιώσουν τη μαγεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τα μοναδικά συναισθήματα που προσφέρουν διοργανώσεις σαν και τούτη, γνωρίζουν καλά πως στους δρόμους της πόλης που τους φιλοξενεί δεν έχουν να διαχωρίσουν τίποτα με τον αντίπαλο! Το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο μια παρέα Αργεντινών και μια Βραζιλιάνων, που συναντήσαμε σε κεντρικό σημείο της Μόσχας. Δεν υπήρξε καμία πρόκληση, αντίθετα, κάλεσαν τους απέναντι για κοινή φωτογραφία και μάλιστα έβαλαν στο παιχνίδι και μερικούς Μεξικανούς που κάθονταν σε διπλανά τραπέζια. Αγκαλιάστηκαν, είπαν τα δικά τους και τράβηξε ο καθένας το δρόμο του μέχρι να βρει την επόμενη παρέα οπαδών για να τραγουδήσουν μαζί ή να αρχίσουν τα πειράγματα.

Γενικότερα, οι Νοτιοαμερικανοί, που έχουν έρθει από το ξεκίνημα της εβδομάδας στη Ρωσία, κυκλοφορούν, πανηγυρίζουν, αλλά τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν προκαλούν καθόλου. Αντίθετα, ανταλλάσσουν χαιρετισμούς με γειτονικές χώρες, ονειρεύονται κούπα και... προετοιμάζονται. Όπως μας είπαν χαρακτηριστικά οπαδοί από την Αργεντινή, περιμένουν 35-40 χιλιάδες συμπατριώτες τους να δώσουν το παρών στη Ρωσία! Φυσικά, ανάμεσά τους θα υπάρχουν κι εκείνοι που θα ψαχτούν για καυγάδες, ωστόσο, τουλάχιστον στη Μόσχα, δεν τους παίρνει...

Απάντηση στους πολιτικούς!

Οι σχέσεις Ιράν-Μαρόκου έχουν περάσει από αρκετά κύματα και το 2014 οι διπλωματικές σχέσεις τους επανήλθαν στην κανονικότητα. Λίγους μήνες πριν το Μουντιάλ ωστόσο, το Μαρόκο διέκοψε εκ νέου, με τον υπουργό εξωτερικών να τονίζει πως αφορμή ήταν η παροχή οικονομικής ενίσχυσης του Ιράν στο αποσχιστικό κίνημα Πολισάριο, μέσω της Χεζμπολάχ.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε οι δύο χώρες να βρεθούν αντίπαλες στο Παγκόσμιο Κύπελλο και λίγα 24ωρα πριν τη σέντρα, οι οπαδοί τους έδωσαν την καλύτερη απάντηση, ποζάροντας αγκαλιασμένοι με κασκόλ και σημαίες των δύο χωρών. Κάπου προέκυψε και μια σημαία της Αλγερίας, την οποία έβαλαν με χαρά στην παρέα τους και φυσικά οι... πανταχού παρόντες Βραζιλιάνοι, που άνοιξαν και τη δική τους σημαία! Σε σχέση με τους Αλγερινούς, δεν είναι οι μόνοι που έχουν κάνει το ταξίδι παρότι η χώρα τους δεν προκρίθηκε.

Σποραδικά διακρίνει κανείς σημαίες, κασκόλ και μπλούζες από εθνικές που έμειναν εκτός, όπως η Βόρεια Ιρλανδία.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα