Βραζιλία: «Λύγισε» ο Ριτσάρλισον μιλώντας για την κατάθλιψη και τις σκοτεινές σκέψεις (vid)

Newsroom
ριτσάρλισον

bet365

Ο επιθετικός της Βραζιλίας και της Τότεναμ, Ρίτσαρλισον, μίλησε για τη μάχη του με την κατάθλιψη στον απόηχο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ο Ρίτσαρλισον, επιθετικός της Βραζιλίας και της Τότεναμ, μίλησε για τη μάχη του με την κατάθλιψη στον απόηχο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Ο 26χρονος είπε ότι υπέφερε από σκοτεινές σκέψεις και ήταν έτοιμος να «τα παρατήσει» μετά το τουρνουά του 2022. Αυτό που τον λύτρωσε ήταν η απόφαση να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία, τονίζοντας ότι ήταν «η καλύτερη ανακάλυψη που είχα ποτέ στη ζωή μου».

Μιλώντας στο ESPN Brasil ανέφερε: «Πριν πάω στην προπόνηση, ήθελα να πάω σπίτι, ήθελα να επιστρέψω στο δωμάτιό μου γιατί… δεν ξέρω τι περνούσε από το κεφάλι μου. Πήγα και είπα στον μπαμπά μου ότι θα πήγαινα να τα παρατήσω. Είναι κάπως λυπηρό να μιλάς έτσι, ξέρεις; Αυτό που πέρασα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, ανακάλυψα πράγματα εδώ στο σπίτι από ανθρώπους που είχαν ζήσει μαζί μου για περισσότερα από επτά χρόνια... Είναι τρελό. Το να πάω στον πατέρα μου, ο οποίος ήταν ο τύπος που κυνήγησε το όνειρό μου μαζί μου, και να πω "μπαμπά, θέλω να τα παρατήσω", είναι τρελό».

Ο Ρίτσαρλισον ήταν ο πρώτος σκόρερ της Βραζιλίας στο Κατάρ, σημειώνοντας τρία γκολ σε τέσσερα παιχνίδια, αλλά στον απόηχο του τουρνουά παρομοίασε τον αποκλεισμό της ομάδας του στα προημιτελικά με την Κροατία ως ένα πλήγμα «χειρότερο από την απώλεια ενός μέλους της οικογένειας».

Ο επιθετικός των Spurs συνέχισε: «Μόλις είχα παίξει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, φίλε, στο απόγειό μου. Έφτασα στα όριά μου, ξέρεις; Δεν ξέρω, δεν πρόκειται να μιλήσω για αυτοκτονία, αλλά ήμουν σε κατάθλιψη εκεί και ήθελα να τα παρατήσω. Ακόμα κι εγώ που φαινόταν να είμαι ψυχικά δυνατός. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο φαινόταν σαν να διαλύθηκαν όλα.

Νομίζω ότι ο ψυχοθεραπευτής, είτε του άρεσε είτε όχι, με έσωσε, μου έσωσε τη ζωή. Σκεφτόμουν μόνο σκοτεινά πράγματα... Ακόμα και στο Google, έψαχνα μόνο για σκουπίδια, ήθελα να δω μόνο βλακείες για τον θάνατο. Σήμερα μπορώ να πω σε όλους: ψάξε για ψυχολόγο, αν χρειάζεσαι ψυχολόγο, γιατί είναι ωραίο να ανοίγεσαι έτσι, να μιλάς με τον άνθρωπο.

Σήμερα ένας [ψυχολόγος] ήρθε για να με ευχαριστήσει που έφερε το θέμα στον κόσμο του ποδοσφαίρου, στον κόσμο, και έξω από το γήπεδο γιατί είναι πολύ σημαντικό και, είτε μας αρέσει είτε όχι, σώζει ζωές. Είχα αυτή την προκατάληψη πριν, νόμιζα ότι ήταν ανοησία, νόμιζα ότι ήμουν τρελός. Στην οικογένειά μου, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι όποιος πάει σε ψυχολόγο πιστεύει ότι είναι τρελός, νομίζει ότι είναι τρελός. Αλλά το ανακάλυψα αυτό και σκέφτηκα ότι ήταν υπέροχο. Το καλύτερο πράγμα, πραγματικά η καλύτερη ανακάλυψη που είχα ποτέ στη ζωή μου».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα