Παγκόσμιο Κύπελλο 2030: Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη αναλαμβάνουν την έναρξη του τουρνουά!

Νίκος Κικίδης
Παγκόσμιο Κύπελλο 2030: Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη αναλαμβάνουν την έναρξη του τουρνουά!

bet365

Επιστροφή στις ρίζες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, το οποίο στην επέτειο 100 χρόνων θα κάνει ξανά σέντρα στη Νότια Αμερική και συγκεκριμένα σε Ουρουγουάη, Αργεντινή και Παραγουάη.

Στην επέτειο 100 χρόνων από την παρθενική του έκδοση, το Παγκόσμιο Κύπελλο επιστρέφει στις ρίζες του! Σε χώμα λατινικό με την Ουρουγουάη έναν αιώνα μετά το πρώτο Μουντιάλ της ιστορίας να αναλαμβάνει ξανά τη διοργάνωσή του, αλλά αυτή τη φορά παρέα με τις Αργεντινή και Παραγουάη.

Το παραπάνω γεγονός επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο της CONMEBOL, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, ο οποίος αποκάλυψε πως οι πρώτοι αγώνες του Μουντιάλ 2030 θα διεξαχθούν στις τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής!

«Στοχεύσαμε ψηλά και κάναμε μεγάλα όνειρα! Το Μουντιάλ του 2030 επιστρέφει εκεί που ξεκίνησαν όλα. Ουρουγουάη, Αργεντινή και Παραγουάη θα φιλοξενήσουν τους εναρκτήριους αγώνες του 2030» ήταν η ανάρτηση του προέδρου, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμό στη Λατινική Αμερική.

Όπως προσθέτουν μάλιστα οι «Times», Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη θα φιλοξενήσουν τους τρεις πρώτους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο βέβαια στη συνέχεια θα μεταφερθεί κατά πάσα πιθανότητα σε Ισπανία, Μαρόκο και Πορτογαλία που έχουν υποβάλλει κοινή υποψηφιότητα για τη συνδιοργάνωση.

Με λίγα λόγια το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 έχει μεγάλες πιθανότητες να αποτελέσει το πρώτο που θα διεξαχθεί σε έξι (!) διαφορετικές χώρες, υλοποιώντας έτσι τα σχέδια της FIFA για ένα «κινούμενο» τουρνουά που θα αλλάξει συνολικά τρεις ηπείρους!

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα