Μουντιάλ 2022, Όλα τα σενάρια: Αγγλία και Ολλανδία για την πρωτιά, «τελικοί» πρόκρισης Σενεγάλη-Εκουαδόρ και Ιράν-ΗΠΑ (vid & poll)

Μουντιάλ 2022, Όλα τα σενάρια: Αγγλία και Ολλανδία για την πρωτιά, «τελικοί» πρόκρισης Σενεγάλη-Εκουαδόρ και Ιράν-ΗΠΑ (vid & poll)

bet365

Το τελικό ξεκαθάρισμα στους ομίλους του Μουντιάλ έφτασε και η αρχή γίνεται από το πρώτο και το δεύτερο γκρουπ. Αγγλία και Ολλανδία θέλουν την απαραίτητη πρωτιά, «τελικοί» Εκουαδόρ-Σενεγάλη και Ιράν-ΗΠΑ για δύο εισιτήρια στους «16».

Οι πρώτες δύο αγωνιστικές των ομίλων του φετινού Μουντιάλ ολοκληρώθηκαν. Κάποια φαβορί ξεχώρισαν, κάποια άλλα έχουν κάνει τη ζωή τους δύσκολη και κάποια ψάχνουν μια τελευταία ώθηση για να σφραγίσουν πρόκριση και πρωτιά. Το παζλ των «16», όμως, παραμένει εξαιρετικά άδειο, με μόλις τρεις ομάδες να έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα νοκ-άουτ και η πρεμιέρα της 3ης αγωνιστικής είναι η αφετηρία για το τελικό ξεκαθάρισμα.

Με τους αγώνες, πλέον, κάθε ομίλου να διεξάγονται παράλληλα (τηλεοπτικά από ΑΝΤ1 και antenna.gr), το σημερινό μενού περιλαμβάνει τον 1ο και τον 2ο όμιλο, από τους οποίους καμία ομάδα δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα την πρόκριση.

1ος όμιλος

  • Ολλανδία - Κατάρ 17:00 (ΑΝΤ1)
  • Εκουαδόρ - Σενεγάλη 17:00 (antenna.gr, ANT1+)

Βαθμολογία

  1. Ολλανδία 4 (3-1)
  2. Εκουαδόρ 4 (3-1)
  3. Σενεγάλη 3 (3-3)
  4. Κατάρ 0 (1-5)

Η Ολλανδία κάθε άλλο παρά εντυπωσιακή ήταν στα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά και πάλι παραμένει το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά. Ο λόγος είναι ότι αντιμετωπίζει την ήδη αποκλεισμένη διοργανώτρια, το Κατάρ, καθιστώντας βέβαιη την πρόκρισή της καθώς χρειάζεται μόλις έναν βαθμό μαθηματικά. Το ζητούμενο για τους παίκτες του Λουίς Φαν Χάαλ, πάντως, θα είναι μια νίκη με όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ, ώστε να προσπεράσει το Εκουαδόρ στη διαφορά τερμάτων σε περίπτωση ισοβαθμίας και να πάρει την απαραίτητη πρωτιά στον όμιλο, που θα τη γλιτώσει από ένα πιθανό συναπάντημα με την Αγγλία στο πρώτο νοκ-άουτ.

Το Εκουαδόρ, από την άλλη, κρατά την τύχη στα χέρια του απέναντι στη Σενεγάλη. Η «Τρι» περνάει στους «16» με δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) και υπό προϋποθέσεις μπορεί να αρπάξει και την πρωτιά. Μόνο νίκη, λοιπόν, θέλει το σύνολο του Αλιού Σισέ, καθώς το ενδεχόμενο ήττας της Ολλανδίας από το Κατάρ που θα της έδινε ελπίδες πρόκρισης ακόμα και με ισοπαλία, είναι μη ρεαλιστικό.

  • Καμία διοργανώτρια δεν τερμάτισε ποτέ με μηδέν βαθμούς στον όμιλο

2ος όμιλος

  • Ουαλία – Αγγλία (ΑΝΤ1)
  • Ιράν – ΗΠΑ (antenna.gr και ΑΝΤ1+)

Βαθμολογία

  1. Αγγλία 4 (6-2)
  2. Ιράν 3 (4-6)
  3. ΗΠΑ 2 (1-1)
  4. Ουαλία 1 (1-3)

Βρετανική μονομαχία για φινάλε στον 2ο όμιλο, η οποία βρίσκει την Αγγλία να ψάχνει έναν βαθμό για την πρόκριση και την Ουαλία ένα... θαύμα, καθώς ακόμα και η νίκη ίσως να μην είναι αρκετή. Η παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ, που απογοήτευσε κόντρα στο Ιράν και ηττήθηκε δίκαια με 2-0, καλείται να επικρατήσει των Τριών Λιονταριών και περιμένει ταυτόχρονα μια ισοπαλία ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ για να προκριθεί στην τριπλή ισοβαθμία. Από την πλευρά της, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, που επίσης προσγειώθηκε και προσγείωσε απότομα τους φίλους της μετά την «εξάρα» επί του Ιράν, στοχεύει μόνο στη νίκη που θα της εξασφαλίσει την πρωτιά και κατά συνέπεια πιο εύκολο «σταύρωμα» στη φάση των «16».

Ιράν και ΗΠΑ, στο πιο πολιτικά φορτισμένο παιχνίδι του φετινού Μουντιάλ, παίζουν από τη μεριά τους «τελικό» επιβίωσης, με τη χώρα των Χατζισαφί-Μοχαμάντι να έχει το πάνω χέρι και υψηλές πιθανότητες πρόκρισης ακόμα και με ισοπαλία (σε αυτή την περίπτωση θα περιμένει νίκη της Αγγλίας). Οι Αμερικανοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το τρίποντο, έχοντας δείξει τις δυνατότητές τους τόσο απέναντι στην Ουαλία, όσο και κόντρα στην Αγγλία. Θα πάρουν το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ στο... photo finish;

  • Οι ΗΠΑ μετρούν επτά ήττες και μόλις μία νίκη στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων του Μουντιάλ

Loading...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα