Γιακουμάκης: «Δεν με εμπιστευόταν όσο ήθελα ο Ποστέκογλου, υπέφερα τον τελευταίο μήνα στην Σέλτικ»

Γιακουμάκης: «Δεν με εμπιστευόταν όσο ήθελα ο Ποστέκογλου, υπέφερα τον τελευταίο μήνα στην Σέλτικ»

Ο Γιακουμάκης βρήκε δίχτυα για δεύτερο σερί ματς με την Ατλάντα

bet365

Ο Γιώργος Γιακουμάκης παραχώρησε μία συνέντευξη στο «Athletic» όπου ομολόγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να φύγει από την Σέλτικ, παρά την εξαιρετική σχέση που είχε με τους οπαδούς, ενώ μίλησε και για την σχέση του με τον Άγγελο Ποστέκογλου.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης έκανε μία μεγάλη συνέντευξη με το «Athletic» όπου αναφέρθηκε στο σύνολο της καριέρας του μέχρι να φτάσει στην Ατλάντα Γιουνάιτεντ. Μεταξύ άλλων ο Έλληνας επιθετικός ουσιαστικά είπε πως αναγκάστηκε να φύγει από την Σέλτικ λόγω κάποιων καταστάσεων, παρά την λατρεία των οπαδών της ομάδας στο πρόσωπό του, ενώ εξήγησε πως δεν είχε κάποιο πρόβλημα με τον Άγγελο Ποστέκογλου, ούτε είχαν τσακωθεί ποτέ, ωστόσο δεν ένιωθηε πως απολάμβανε της εμπιστοσύνης του.

Αναφέρθηκε ακόμη στα κλάματά του στα αποδυτήρια μετά τους δύο τραυματισμούς που είχε στο ξεκίνημά του στην Ατλάντα, τον λόγο που θέλησε να φύγει για πρώτη φορά στο εξωτερικό ενώ ξεκαθάρισε πως το επόμενό του βήμα θα ήθελε να είναι σ' ένα από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Γιακουμάκης:

Για την Σέλτικ:

«Δεν σκεφτόμουν να φύγω από την Σέλτικ, εάν διάφορα πράγματα δεν πήγαιναν στραβά, αλλά τελικά πολλά ήταν εντελώς λάθος. Δεν μπορώ να πω ψέματα. Η σχέση μου με τον προπονητή (σ.σ.: Ποστέκογλου) δεν ήταν καλή στο τέλος της ημέρας. Δεν είχαμε κάποια συγκεκριμένη κόντρα, αλλά δεν με εμπιστευόταν όσο θα ήθελα. Ήθελα να νιώσω πως με εμπιστεύεται», τόνισε αρχικά ο Γιακουμάκης προσθέτοντας.

«Έπρεπε να φύγω και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή. Ήμουν λυπημένος που έπρεπε να αποχωρήσω από την Σέλτικ γιατί ζούσα εκεί και ήμουν κάτι σαν θεός για τους οπαδούς. Η σχέση μου μαζί τους ήταν πραγματικά ξεχωριστή και ήταν λυπηρό, αλλά έπρεπε να πάρω την απόφαση μου. Υπέφερα στον τελευταίο μήνα μου στη Σέλτικ, λόγω κάποιων ανθρώπων στην ομάδα. Δεν έλαβα σεβασμό από τους ανθρώπους του συλλόγου, έτσι με ανάγκασαν να αποχωρήσω».

Για το όνομά του:

«Μπορώ να πω πως το επίθετό μου δεν είναι εύκολο για σας. Ελπίζω πως εσύ θα συνεχίσεις να επαναλαμβάνεις το όνομά μου με τα γκολ. Μετά θα μάθεις γι' αυτό».

Για το βραβείο του καλύτερου νεοφερμένου που κέρδισε:

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος και ικανοποιημένος που κέρδισα το βραβείο αυτό. Έχει μία διαφορετική βαρύτητα όταν το κερδίζεις και διαγωνίζεσαι γι' αυτό με τον Λιονέλ Μέσι. Έτσι, νομίζω η βαρύτητα του βραβείου αυτού είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Για την επιθυμία του να φύγει στο εξωτερικό, όταν ήταν 25 ετών:

«Ήμουν κλειδωμένος στην Ελλάδα. Αισθανόμουν σαν να ήμουν σε κλουβί. Όλα πήγαιναν λάθος, εντελώς λάθος. Έτσι έπρεπε να φύγω. Έπρεπε να δραπετεύσω...Αυτοί ποτέ δεν με πρόσεξαν και ποτέ δεν μου έδειξαν σεβασμό και εκτίμηση, πως πόνταραν σε μένα».

Για τον υποβιβασμό με την Φένλο, παρ' ότι βγήκε πρώτος σκόρερ:

«Αυτός ήταν ο πρώτος μου υποβιβασμός και μετά το πήρα προσωπικά επειδή σκόραρα 26 γκολ. Ίσως είναι κλισέ, αλλά εγώ σκεφτόμουν πως μπορούσαν να σκοράρω παραπάνω. Ίσως με κάποιο τρόπο η ομάδα μου θα είχε αποφύγει έτσι τον υποβιβασμό. Αν μπορούσα να αλλάξω το τρόπαιο που πήρα με την παραμονή της ομάδας στην Eredivisie, θα το έκανα».

Για την μεταγραφή του στην Ατλάντα Γιουνάιτεντ και τον τρόπο που τον προσέγγισαν:

«Ταξίδεψαν όλο αυτόν τον δρόμο για την Σκωτία, απλώς για να με συναντήσουν. Και ταξίδεψαν στο χρονικό σημείο του μεταγραφικού παραθύρου όταν δεν υπήρχε ελπίδα πως θα μπορούσα να ολοκληρώσω αυτή τη μεταγραφή. Ήταν απλώς κάτι για να με κάνουν να νιώσω σημαντικός, για να μου δείξουν πως είμαστε εδώ για σένα και πραγματικά θέλουμε να σε υπογράψουμε. Αυτό ήταν κάτι καταπληκτικό για μένα».

Για την απώλεια του τίτλου του πρώτου σκόρερ στην κανονική διάρκεια φέτος:

«Δεν μπορώ να πω ότι είμαι εντελώς κομπλέ με αυτό, επειδή ξέρω τις ικανότητές μου, αλλά δεν μπορώ να παραπονεθώ καθόλου. Δεν μπορώ να είμαι λυπημένος, να έχω δεύτερες σκέψεις. Στο τέλος της μέρας είμαι περήφανος και χαρούμενος για ότι κατάφερα. Νομίζω πως ήταν οκέι».

Για τον τραυματισμό που είχε φέτος:

«Δεν ήταν σκίσιμο. Ήταν μία απλή θλάση (στην αρχή). (Την δεύτερη φορά) Κυριολεκτικά έκλαιγα στα αποδυτήρια. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήμουν στενοχωρημένος για δύο μέρες. Ήμουν μελαγχολικός... Εμπρός, είναι ένας μικρός τραυματισμός έλεγα. Έχεις πάθει και χειρότερες θλάσεις στην ζωή σου, στην καριέρα σου και κλαις γι' αυτό; Ναι, επειδή δεν μπορώ να δεχθώ για τον εαυτό μου ότι τραυματίζεται και επειδή δεν είμαι συνηθισμένος σ' αυτό».

Για την απόδοση της Ατλάντα φέτος:

«Νομίζω πως έχουν γίνει κάποια, θα μπορούσα να τα πω λάθη, στο παρελθόν. Η ομάδα τώρα προσπαθεί να επανέλθει απ' αυτό. Έτσι, είναι μία μεταβατική σεζόν. και αν δεις, έχουμε μία εντελώς διαφορετική ομάδα από το πρώτο μισό της σεζόν. Στο δεύτερο, με όλους τους νέους παίκτες που ήρθαν, είμαστε μία εντελώς διαφορετική ομάδα. Είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Παίζουμε καλύτερα από πριν. Μπορούμε να σκοράρουμε κόντρα σε οποιαδήποτε ομάδα του MLS.

Γνωρίζω πως η επόμενη σεζόν θα είναι περισσότερα υποσχόμενη για μας. Αν μείνουμε με το ίδιο γκρουπ παικτών, με μία ή δύο ποιοτικές προσθήκες, με παίκτες-κλειδιά, νομίζω πως μπορούμε να κάνουμε υπέροχα πράγματα στην λίγκα και να είμαστε ανταγωνιστικοί για τον τίτλο».

Για το όνειρό του για το επόμενο βήμα της καριέρας του:

«Πρέπει να είναι κάτι ιδιαίτερο. Έχω ένα όνειρο. Είμαι σχεδόν 29 και ποτέ δεν σταματάω να ονειρεύομαι για τον εαυτο μου και την καριέρα μου. Αν ήταν για μία από τις πέντε μεγάλες λίγκες, θα το σκεφτόμουν. Θα σκεφτόμουν γι' αυτό επειδή είναι κάτι το οποίο δεν έχω καταφέρει ακόμα. Ήρθα εδώ για να παίξω, ήρθα εδώ προσφέρω πολλά πράγματα στην ομάδα. Είμαι εδώ για να κερδίσω».

 

MLS Τελευταία Νέα