Παρί Σεν Ζερμέν - Ρεν 1-0: Ο Μπαπέ «λύγισε» τον τρομερό Μανταντά και την έστειλε στον τελικό

Βασίλης Μπαλατσός
Μπαπέ

bet365

Ο Στιβ Μανταντά έκανε πέντε αποκρούσεις, έπιασε ακόμα και πέναλτι, όμως νικήθηκε από τον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος «υπέγραψε» τη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν επί τη Ρεν με 1-0 και έστειλε την ομάδα του στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας.

Η Παρί Σεν Ζερμέν μετά από τρία χρόνια επέστρεψε στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλία. Οι πρωταθλητές «λύγισαν» τη Ρεν με 1-0, πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης και θα «μονομαχήσουν» με τη Λυών για το τρόπαιο, στις 25 Μαΐου. Πρωταγωνιστής ο σκόρερ του μοναδικού γκολ, Κιλιάν Μπαπέ. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο πολύπειρος τερματοφύλακας, Στιβ Μανταντά.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 12', όταν ο Ντεμπελέ έβγαλε την κάθετη πάσα, ο Μπαπέ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, εκτέλεσε, ο Μανταντά τον νίκησε και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ντοναρούμα είχε «απάντηση» στο δυνατό σουτ του Καλιμουεντό.

Στο 26' ο Ντεμπελέ έκανε φανταστική ατομική ενέργεια, σούταρε εντός περιοχής αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 35' ο Μπαπέ κέρδισε πέναλτι, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση του αλλά ο Μανταντά έπεσε σωστά στη γωνία και απέκρουσε. Ο Γάλλος σούπερ στα εξιλεώθηκε τρία λεπτά αργότερα, στο 39', όταν κατέβασε τη βαθιά μπαλιά του Φαμπιάν Ρουίθ, έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και «πρόδωσε» τον Μανταντά, καθώς κατέληξε στα δίχτυα του για το 1-0.

Στο 52' ο Μπαπέ εκτέλεσε ξανά μέσα από τον κουτί αλλά ο επί σειρά ετών συμπαίκτης του στην εθνική Γαλλίας του είπε «όχι». Στο 58' ο Μανταντά είχε απάντηση και στη «βολίδα» του Μπαπέ, ενώ στο 79' έβγαλε με το πόδι την μπάλα έπειτα από σουτ του Ασένσιο.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα