Παρί - Λιλ 3-1: Τριάρα και χωρίς Μπαπέ στον καλπασμό προς τον τίτλο

Νίκος Κικίδης
Παρί Σεν Ζερμέν

bet365

Η Παρί Σεν Ζερμέν ανέτρεψε από ημίχρονο το σκορ κόντρα στη Λιλ και χωρίς Μπαπέ και με το τελικό 3-1 εκτοξεύτηκε προσωρινά στο +11.

Ακόμα και χωρίς Μπαπέ, την Παρί δεν την φρενάρει κανείς στη Γαλλία! Με τον 25χρονο αστέρα να μένει στον πάγκο με θέμα στον αστράγαλο από το δολοφονικό μαρκάρισμα που δέχθηκε κόντρα στην Μπρεστ, οι Παριζιάνοι δεν είχαν πρόβλημα να λυγίσουν με ανατροπή 3-1 την Λιλ και να εκτοξευτούν στο +11 από την δεύτερη Νις με ματς περισσότερο.

Παρά το γρήγορο προβάδισμα των Λιλουά με γκολ του Γιασίτζι στο 6΄, η Παρί αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Γκονζάλο Ράμος που σκόραρε σε κενή εστία από παράλληλη του Ντεμπελέ.

Στο 17΄το αυτογκόλ του Αλεξάντρο έβαλε σε θέση οδηγού τους Παριζιάνους, οι οποίοι δεν κοίταξαν ποτέ πίσω! Στο 74΄ο Κόλο Μουανί προειδοποίησε με σουτ που εξουδετέρωσε ο Σεβαλιέ και τέσσερα λεπτά αργότερα βρήκε δίχτυα με προβολή για το 3-1.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με την Παρί Σεν Ζερμέν να παίρνει τη νίκη με 3-1 σε ακόμη έναν δυναμικό καλπασμό στον τίτλο της Ligue 1 που μοιάζει σχεδόν αδύνατο να ξεφύγει από τα δίχτυα της.

Τρίποντο Ευρώπης για τη Λανς

Η Λανς επικράτησε 3-1 του Στρασβούργου για την 21η αγωνιστική της Ligue 1 και έκανε σημαντικό βήμα για την έξοδό της στην Ευρώπη. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους στο 16’ ο Γουαχί, όταν πήρε πάσα μέσα στην περιοχή από τον Κόστα και με πλασέ έκανε το 1-0. Στο ημίωρο οι δύο παίκτες άλλαξαν ρόλους, καθώς ο Γουαχί «μοίρασε» στον Κόστα και εκείνος τελείωσε τη φάση με δυνατό σουτ για το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 43ο λεπτό με τον Τόμας Ντελέν, με εξαιρετικό τελείωμα κάνοντας το 2-1. Τη... σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε στο 58’ ο Σοτοκά, ο οποίος από πλεονεκτική θέση πλάσαρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα