Λύων - Μαρσέιγ 1-0: Τρίποντο «ανάσα» για τους Λιονέ

lacazette

bet365

Η Λυών επικράτησε εντός έδρας της Μαρσέιγ με 1-0, χάρη στο τέρμα του Αλεξάντρ Λακαζέτ στο 37ο λεπτό.

Τρίποντο «ανάσα» πήρε η Λυών κόντρα στη Μαρσέιγ, καθώς επικράτησε των Μασσαλών με 1-0 στο «Groupama» και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις της Ligue 1.

Η ομάδα του Πιερ Σαζ, «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από την αρχή της αναμέτρησης και κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις προσπαθείες της στο 37ο λεπτό, με τον Αλεξάντρ Λακαζέτ. Η φάση του γκολ που έκρινε το ματς ξεκίνησε από τα δεξιά για τους γηπεδούχους, ο Έρνεστ Νουάμα έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε σε σώματα και ο Λακαζέτ αν και πεσμένος, κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα του Πάου Λόπεθ για το 1-0.

Στην επανάληψη, η Λυών έκανε εξαιρετική διαχείριση του υπέρ της 1-0 και δεν επέτρεψε σε καμία στιγμή του αγώνα τη Μαρσέιγ να απειλήσει την εστία της.

Με το γκολ του Πάνου Κατσέρη στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης, η μέχρι πρότινος ουραγός της Ligue 1, Λοριάν, πήρε σημαντικό «διπλό» στην έδρα της Μετς με 2-1 και έφτασε τους 16 βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα.

Στο... κόλπο του Champions League παρέμεινε η Λιλ μετά την άνετη νίκη επί της Κλερμόν στο «Πιερ Μορουά» με το εμφατικό 4-0. Οι Λιλουά ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο 45λεπτο, σκοράροντας τέσσερις φορές σε διάστημα μισής ώρας και δίνοντας στο υπόλοιπο της αναμέτρησης διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τεράστιο βήμα για την παραμονή της έκανε η Τουλούζ με το εμφατικό «διπλό» επί της Ρεμς με 3-2, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο σκόραραν τρεις φορές στο διάστημα 12΄ έως 45΄+1 της αναμέτρησης.

Μονακό και Χάβρη έμειναν στο 1-1, στο «Λουί Ντε». Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ, ο Ακλιουσέ πάσαρε στον Μπεν Γεντέρ, ο οποίος πλάσαρε σωστά και στο 63′ έκανε το 1-0. Δύο λεπτά ο Αγιού εκτέλεσε φάουλ, ο Φοφανά δεν άκουσε τον Κεν που έβγαινε, έβαλε το πόδι στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στο βάθος της εστίας της ομάδας του για το τελικό 1-1.

Τα αποτελέσματα στη Ligue 1:

Μονακό - Χάβρη 1-1
Λιλ - Κλερμόν 4-0
Μετζ - Λοριάν 1-2
Ρενς - Τουλούζ 2-3
Μπρεστ - Νις 0-0
Λυών - Μαρσέιγ 1-0

Η βαθμολογία της Ligue 1:

l1

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα