Πάνος Κατσέρης στο Gazzetta: «Η καρδιά μου με οδήγησε στη Λοριάν, όνειρο να δω την πρώτη μου κλήση στην Εθνική»

ελλαδα

bet365

Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα φορέσει τη φανέλα της Λοριάν και η ακριβότερη πώληση στην ιστορία της Κατανζάρο. Ο Πάνος Κατσέρης μίλησε αποκλειστικά στο Gazzetta για πρώτη φορά ως μέλος του γαλλικού συλλόγου και μοιράστηκε τις πρώτες του σκέψεις από τη μεταγραφή.

Ήταν μόλις 18 ετών όταν αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρο του και να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, μετακομίζοντας στην Ιταλία ώστε να ξεκινήσει την πορεία του από την 5η κατηγορία της Ιταλίας.

Η ιστορία του συγκλονίζει με τα όσα έχει περάσει. Σε μία πορεία που μοιάζει σαν... παραμύθι. ο Πάνος Κατσέρης έφτασε στο σημείο να σκέφτεται να τα παρατήσει αλλά η μοίρα είχε διαφορετική άποψη. Το πείσμα του και η αγνή αγάπη για το ποδόσφαιρο, τον οδήγησε να δοκιμαστεί πολλές φορές για να κερδίσει μία παραμονή σε ομάδα, όμως αυτό πλέον ανήκει στο παρελθόν.

Μετά από μία εξαιρετική πορεία στο πρώτο μισό της σεζόν με την Κατανζάρο της Serie B, ο 22χρονος ακραίος μπακ έκανε τη μισή... Serie A να προσπαθήσει να τον αποκτήσει. Όμως η νικήτρια σε αυτή τη μάχη, βγήκε μία ομάδα που δεν βρίσκεται στην Ιταλία αλλά στη Γαλλία.

Η Λοριάν έκανε τον Έλληνα αμυντικό την ακριβότερη πώληση στην ιστορία του ιταλικού κλαμπ με το ποσό των τριών εκατ. ευρώ και ο ίδιος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής από τη χώρα μας που θα φορέσει τη φανέλα του κλαμπ της Ligue 1.

Λίγες ώρες μετά τις υπογραφές και το εντυπωσιακό βίντεο με άρωμα... Ελλάδας από τη Λοριάν, ο Πάνος Κατσέρης μίλησε αποκλειστικά στο Gazzetta, για πρώτη φορά ως ποδοσφαιριστής της γαλλικής ομάδας και μοιράστηκε τα συναισθήματά του για τη μεταγραφή αλλά και τους στόχους που έχει στη νέα πρόκληση της καριέρας του.

- Πες μου αρχικά, όταν άκουσες για το ενδιαφέρον της Λοριάν, τι ένιωσες;

«Ήταν κάτι ξαφνικό, δεν περίμενα να μου έρθει μία τέτοια πρόταση. Δεν περίμενα να έρθει κάτι έξω από τη Γαλλία αλλά μόλις το άκουσα χάρηκα πολύ. Κατευθείαν σκέφτηκα να κάνω μία νέα αρχή σε μία άλλη χώρα. Αφού μίλησα με τους ατζέντηδες μου και μου εξήγησαν το τι μπορεί να έχει το μέλλον εκεί, ήθελα να πάρω το ρίσκο και να το δω από τη θετική πλευρά. Ήμουν σίγουρος για το επόμενο βήμα μου».

- Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση και σε ποιον το είπες πρώτα;

«Χαμογέλασα θυμάμαι. Ξαφνιάστηκα από χαρά. Σκέφτηκα το επίπεδο που θα βρω μπροστά μου, τους παίκτες που θα συναντήσω. Ο πρώτος που το έμαθε ήταν ο Δημήτρης Σουνάς που ήταν κοντά μου εκείνη την στιγμή».

- Οι συμπαίκτες σου στη Κατανζάρο πώς το έλαβαν;

«Χάρηκαν πάρα πολύ αν και γενικά ήταν πολύ σύντομο όλο αυτό που έγινε. Μου είπαν συγχαρητήρια αλλά επειδή ήταν πριν από παιχνίδι, δεν ειπώθηκαν πολλά».

- Τι ήταν αυτό που σε έπεισε να πας στη Λοριάν;

«Με έπεισε η οργάνωση που έχει η Λοριάν. Η εμπιστοσύνη που έχουν πάνω σε αυτό που κάνουν αλλά και που έδειξαν σε εμένα. Πιστεύουν πως η ομάδα μπορεί να σωθεί και αυτό που έδωσε μία μεγάλη σιγουριά στο να υπογράψω εδώ. Ήταν τεράστια χαρά για εμένα».

- Ανυπομονείς να αντιμετωπίσεις παίκτες όπως ο Μπαπέ ή να αγωνιστείς σε μεγάλα γήπεδα;

«Αν τύχει εκείνη τη στιγμή και παίξει εκείνος, παίξω και εγώ, θα είναι υπέροχο. Είναι κάτι που δεν πίστευα ότι θα γίνει ποτέ και πραγματικά εύχομαι να τον αντιμετωπίσω. Επίσης ανυπομονώ να αγωνιστώ σε ιστορικά γήπεδα όπως είναι της Μαρσέιγ για παράδειγμα».

- Ήταν εύκολη απόφαση να πας στη Λοριάν και με ποιον μίλησες για να αποφασίσεις;

«Δεν ήταν και τόσο εύκολη απόφαση αλλά ακολούθησα την καρδιά μου. Έκλεισα απλά τα μάτια, δέχθηκα και μπήκα στο αεροπλάνο για Γαλλία. Αρχικά μίλησε με τους ατζέντηδες μου για να δούμε τα δεδομένα και μετά συμβουλεύτηκα τους γονείς μου. Ήταν πάντα ανοιχτοί σε ότι θέλω να κάνω και μου είπαν ότι αν το θεωρώ καλό εγώ να το κάνω»

- Ποιος είναι ο στόχος σου με τη Λοριάν;

«Φυσικά ο στόχος είναι να σωθούμε με την ομάδα και να αγωνιστώ σε όσους περισσότερους αγώνες γίνεται στο υπόλοιπο της σεζόν. Θα δώσω τα πάντα για να σωθεί η ομάδα»

- Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σου και η Εθνική Ελλάδας;

«Είναι το όνειρο για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή να παίξει στην Εθνική Ελλάδας και είναι και δικό μου όνειρο. Εύχομαι κάποια μέρα να δω την πρώτη κλήση για την Εθνική και να έχω μία πιθανότητα να αποδείξω ότι αξίζω να είμαι μέλος της»

@Photo credits: Από το επίσημο Twitter της Λοριάν
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα