Λυών - Μονπελιέ 5-4: Η ανατροπή της χρονιάς με καρέ από τον Λακαζέτ!

Η παράσταση του Λακαζέτ κόντρα στη Μονπελιέ

bet365

Ο Λακαζέτ κέρδισε την επική μονομαχία με τον Γουάι (έκαστος από τέσσερα γκολ) και υπέγραψε την ανατροπή της χρονιάς για τη Λυών, η οποία επέστρεψε από το 1-4 της Μονπελιέ για να επικρατήσει με το τελικό 5-4.

Η ραψωδία της σεζόν στη Γαλλία είχε ήρωα τον Λακαζέτ! Ο Γάλλος φορ με προσωπικό καρέ έσβησε το αντίστοιχο του τρομερού Γουάι και οδήγησε τη Λυών σε μια ανατροπή επικών διαστάσεων. Το 1-4 άλλωστε της Μονπελιέ στο 55΄ μετατράπηκε σε 5-4 για τους γηπεδούχους στο 90+10΄, με τους Λιονέ να πανηγυρίζουν ένα αδιανόητο τρίποντο που τους κράτησε ζωντανούς στην κούρσα για την Ευρώπη.

Η αρχή του αγώνα πάντως δεν προμήνυε ένα τόσο ανατρεπτικό φινάλε. Στο 31΄άλλωστε η Λυών προηγήθηκε με τον Λακαζέτ, θέτοντας βάσεις νίκης όμως στη συνέχεια ο Γουάι μετέτρεψε την αναμέτρηση σε προσωπικό show. Μέ τέσσερα γκολ σε διάστημα 15 λεπτών (40΄, 41΄, 53΄,55΄) ο 20χρονος Γάλλος φορ έστησε πάρτι για την Μονπελιέ γράφοντας το 4-1, σε μια εξέλιξη που σηματοδοτούσε μια άνετη νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Λυών και Λακαζέτ ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη... Ο έμπειρος επιθετικός αρχικά μείωσε σε 4-2 στο 59΄, προτού ισοφαρίσει σε 4-4 στο 82΄, με τον Λόβρεν ενδιάμεσα να έχει μειώσει στο 4-3 αναπτερώνοντας τις ελπίδες της ομάδας του.

Και όπως αποδείχθηκε, ο Λακαζέτ φύλαγε το καλύτερο για το τέλος! Στο 90+10΄ο Γάλλος ολοκλήρωσε το καρέ στην ίσως κορυφαία ποδοσφαιρική του εμφάνιση, χαρίζοντας στην ομάδα του το τρίποντο και στη Μονπελιέ.... εφιάλτες για το υπόλοιπο της σεζόν!

Τα αποτελέσματα της Ligue 1:

Ανζέ - Μονακό 1-2
Αζαξιό - Τουλούζ 0-0
Οσέρ - Κλερμόν 1-1
Λοριάν - Μπραστ 2-1
Ναντ - Στρασμπούρ 0-2
Λυών - Μονπελιέ 5-4

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα