Μπορντό - Παρί 2-3: Νεϊμάρ - Μπαπέ σε μεγάλα κέφια και +10 (vid)

Μπορντό - Παρί 2-3: Νεϊμάρ - Μπαπέ σε μεγάλα κέφια και +10 (vid)

bet365

Με τον Νεϊμάρ να σκοράρει δύο φορές από ασίστ του Μπαπέ και τον Γάλλο να προσθέτει το... κερασάκι, η Παρί νίκησε πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 2-3 κόντρα στη Μπορντό και ξεμάκρυνε στο +10 από τη 2η Λανς.

Ο Λιονέλ Μέσι βρισκόταν στη Μαδρίτη για ειδική θεραπεία και το πρόσφατο δείγμα χωρίς τον Αργεντινό σταρ ήταν αμφίβολο. Κόντρα στη Λειψία ο μόνος που στάθηκε στο ύψος του επιθετικά ήταν ο Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ και για να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη γκέλα στην έδρα της Μπορντό, χρειαζόταν η συνεισφορά των έτερων αστέρων της γραμμής κρούσης. Τελικά, Νεϊμάρ και Κιλιάν Μπαπέ εμφανίστηκαν σούπερ ορεξάτοι, με συνεργασίες από τα... παλιά και «καθάρισαν» τους Γιρονδίνους (2-3), έστω κι αν η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά.

Ο Νέι έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και με δύο συνδυασμούς με δημιουργό τον Γάλλο στράικερ έκανε... θαύματα. Στο 26' εκτέλεσε φανταστικά με «κοφτό» πλασέ στην κλειστή γωνία του Κοστίλ - γκολ Νο400 της καριέρας του που πανηγύρισε στη μνήμη της Βραζιλιάνας τραγουδίστριας, Μαρίλια Μεντόσα η οποία σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στα 26 της - και στο 43' έθεσε γερές βάσεις τριπόντου με υπέροχη συνεργασία, φτάνοντας έτσι τα τρία γκολ στη σεζόν, καθώς προηγουμένως είχε σκοράρει μόνο στο ντέρμπι κόντρα στη Λυών.

Από τη μεριά του, ο Mr. Assist, Μπαπέ (έξι, 1ος στη λίστα) έβαλε το όνομά του και στη λίστα των σκόρερ με τον πιο εύκολο τρόπο. Ο Βαϊνάλντουμ τού έδωσε πάρε-βάλε κι εκείνος δεν λάθεψε για το 0-3 στο 63', δίνοντας διαστάσεις θριάμβου. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, μείωσαν με τον Ελίς στο 78' και με τρομερό γκολ του Νιανγκ έπειτα από ένα-δύο με τον Μπριάν στο 90+2', αλλά ο χρόνος που απέμενε ήταν... απαγορευτικός για το κάτι παραπάνω. Έτσι, η Παρί πήρε τη νίκη και ξέφυγε προσωρινά με +10 από τη δεύτερη θέση.

Παρί (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Νάβας, Χακίμι, Κέρερ, Μαρκίνιος, Μπερνάτ (64' Μέντες), Ντινά (75' Ντανίλο), Ερέρα, Ντράξλερ (75' Γκέιγ), Βαϊνάλντουμ, Νεϊμάρ, Μπαπέ (86' Ικάρντι)

Νωρίτερα, η Λιλ γκέλαρε ξανά εντός έδρας, αυτή τη φορά κόντρα στην Ανζέ, μένοντας στο 1-1 και τη 12η θέση. Ο Τζαλό άνοιξε το σκορ στο 27', αλλά οι Λιλουά τα χάλασαν και πάλι στο φινάλε, με τον Ουναΐ να ισοφαρίζει στο 83' και να υπογράφει νέο στραπάτσο για τους πρωταθλητές Γαλλίας.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα