Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-2: Μπλόκο πριν το Clasico (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-2: Μπλόκο πριν το Clasico (vid)

bet365

Η Μπαρτσελόνα κόλλησε για ακόμα μία φορά στο άντρο της Σοσιεδάδ, που την κράτησε στο 2-2 και τώρα ελπίζει να μην νικήσει την Κυριακή η Ρεάλ, λίγες μέρες πριν το μεταξύ τους ντέρμπι.

Τις δύο προηγούμενες χρονιές πέρασε από εκεί νικηφόρα. Ωστόσο, τις αμέσως προηγούμενες επτά η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε στο “Ανοέτα” (5 ήττες, 2 ισοπαλίες). Ενδεικτικό είναι ότι την τελευταία 10ετία, στο Σαν Σεμπαστιάν οι Καταλανοί έχουν αφήσει περισσότερους βαθμούς (21) ακόμα και από το “Σαντιάγο Μπερναμπέου” (20'). Φέτος λοιπόν κόλλησε ξανά. Αλλωστε η τωρινή Σοσιεδάδ μόνο εύκολη αντίπαλος δεν είναι και απέναντί στην πρωταθλήτρια έπαιξε στα ίσα και ίσως και καλύτερα. Την κράτησε επομένως στο 2-2, κάτι που σημαίνει ότι εάν η Ρεάλ δεν σκοντάψει την Κυριακή (22:00) στη Βαλένθια, η Μπάρτσα θα πέσει στη 2η θέση.

Το απόγευμα ξεκίνησε άσχημα για τους φιλοξενούμενους. Το πέναλτι του Ογιαρθάμπαλ (12') τους έβαλε σε θέση κυνηγού και η Σοσιεδάδ ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη. Ο Λουίς Σουάρες όμως ρώτα σέρβιρε την ισοφάριση στον Γκριεζμάν (38') που το τελείωσε με ωραία λομπίτσα και εν συνεχεία πήρε το πάρε βάλε του Μέσι (49') για την ανατροπή. Οι Βάσκοι όμως πήραν πολύ τα πάνω τους εκεί. Πίεσαν και βρήκαν την ισοφάριση, με τον Τερ Στέγκεν να κάνει αβίαστο λάθος και να χαρίζει το 2-2 στον Ισάκ.

Γενικότερα πάντως η Μπάρτσα και ο Μέσι δεν ήταν καλοί. Το θέμα της όμως είναι ότι δέχεται εύκολα γκολ. Τα τελευταια 16 χρόνια ουδέποτε μέτρησε 10+ τέρματα παθητικό στην 16η αγωνιστική κι αυτό προβληματίζει. Ειδικά που την Τετάρτη ακολουθεί το εντός έδρας Clasico...

Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγθουαθίλ): Ρεμίρο, Μονρεάλ, Θαλδούα, Γκεβάρα, Γιορέντε, Μερίνο, Πόρτου (59' Γιανουζάι), Θουμπελδία, Οντεγκααρντ, Ογιαρθάμπαλ (85' Μπαρενετσέα), Ισάκ (65' Γουίλιαν Ζοσέ)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα (74' Σεμέντο), Σέρζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς (74' Αλενιά), Ράκιτιτς (79' Βιδάλ), Ντε Γιονγκ, Μέσι, Λουίς Σουάρες, Γκριεζμάν.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα