Αντουάν Γκριεζμάν: Το στόρι που γκρεμίζει τον μύθο που έχτισε στην Ατλέτικο...

Κώστας Ζάλιαρης
Αντουάν Γκριεζμάν: Το στόρι που γκρεμίζει τον μύθο που έχτισε στην Ατλέτικο...

bet365

Στο ντοκιμαντέρ το οποίο και δημιουργήθηκε για την ποδοσφαιρική του καριέρα, τονίζεται πως «όπως μιλούν για τη Ρεάλ λόγω Κριστιάνο και για τη Μπαρτσελόνα λόγω Μέσι, έτσι μιλούν και για την Ατλέτικο λόγω Γκριεζμάν». Η τροπή που πήραν τα πράγματα, δίνουν την πιο αρνητική ερμηνεία σε αυτή την ατάκα...

Ο Γάλλος επιθετικός, από το μεσημέρι της Παρασκευής, 12 Ιουλίου του 2019, είναι κομμάτι της Μπαρτσελόνα. Υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας πέντε ετών με τους «μπλαουγκράνα», με τους οποίους, όπως αναφέρει και στο σποτ που δημοσίευσαν οι «μπλαουγκράνα», οι δρόμοι τους συναντήθηκαν ξανά στο κατάλληλο timing.

Οι Καταλανοί, ενημερώθηκαν για την καταβολή των 120 εκατομμυρίων της... μειωμένης ρήτρας του ποδοσφαιριστή, από τους δικηγόρους του στα γραφεία της LaLiga και είχαν έτοιμη την ανακοίνωση, ωστόσο, το θέμα δεν τελειώνει εδώ.

Στην Ατλέτικο, που από την πρώτη στιγμή που έμαθαν για τις παράτυπες επαφές του Γκριεζμάν με τη Μπαρτσελόνα αρκετούς μήνες πριν από το deal, είναι αποφασισμένοι να κυνηγήσουν όσο μπορούν την υπόθεση. Ο πρόεδρος της ομάδας, Ενρίκε Θερέθο, ανέφερε πως στον σύλλογο της Μαδρίτης θα εξετάσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης για να κινηθούν νομικά, αφού θεωρούν πως έχουν εξαπατηθεί από τον ποδοσφαιριστή και την ομάδα της Βαρκελώνης λόγω των διαπραγματεύσεων που είχαν ήδη γίνει και της συμφωνίας ώστε να περιμένουν μέχρι την ημερομηνία που θα έπεφτε η ρήτρα αποδέσμευσής του. Έτσι, οι «ροχιμπλάνκος» ισχυρίζονται πως έχουν χάσει 80 εκατομμύρια από αυτή τη μεταγραφή, το ποσό δηλαδή που είχε πέσει βάσει όρου στο συμβόλαιο του Γκριεζμάν με την Ατλέτικο ώστε να φτάσει στα 120 εκατομμύρια, τα οποία και τελικά κατατέθηκαν στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής της LaLiga.

Ο Γάλλος επιθετικός, Πρωταθλητής κόσμου από το καλοκαίρι του 2018 με την εθνική ομάδα της πατρίδας του και ποδοσφαιριστής που θεωρείτο εκ των σημαντικότερων στελεχών της Ατλέτικο, γκρέμισε όλη την προσπάθεια που είχε κάνει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του από το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να τον αποδεχθεί ξανά ο κόσμος. Ο Γκριεζμάν βρέθηκε αντιμέτωπος με την έντονη δυσαρέσκεια των οπαδών όταν ξανά είχε εμφανιστεί το σενάριο της μεταγραφής του στη Μπαρτσελόνα, το σκέφτηκε καλά, δελεάστηκε, αλλά θεώρησε φρόνιμο και σωστό να παραμείνει στους «ροχιμπλάνκος». Λόγω και της τιμωρίας με την απαγόρευση μεταγραφών, ο διεθνής επιθετικός δεν ήθελε ν' αποχωρήσει και ν' αφήσει την ομάδα του Σιμεόνε στα... κρύα του λουτρού, όμως, ακόμα κι αν αυτή η κίνηση ήταν τέτοια που φανέρωνε σεβασμό και αγάπη προς τον σύλλογο, την «κατέστρεψε» με τις φετινές του κινήσεις.

Εκείνη την περίοδο, ο Γοδίν και άλλοι συμπαίκτες του, κάθε φορά έκαναν νοήματα προς τον κόσμο να σταματήσει ν' αποδοκιμάζει τον Γκριεζμάν, που επηρεαζόταν από αυτό που συνέβαινε και είχε χάσει το χαμόγελό του. Αυτό το χαμόγελο για το οποίο ο Ντιντιέ Ντεσάν τόνισε πως προσπαθούσε να του χαρίσει ξανά κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, αφού, όταν ο Γάλλος είναι χαρούμενος, τότε όλα πηγαίνουν... ρολόι. «Αν δεις τον Αντουάν σκεπτικό, υπάρχει πρόβλημα...» λένε οι κοντινή του άνθρωποι και αυτοί με τους οποίους συνεργάζεται στο γήπεδο, γνωρίζοντας πολύ καλά τον αντίκτυπο που έχει στις επιδόσεις του στον αγωνιστικό χώρο η ψυχολογία του.

Η μπόρα... πέρασε, ο Γκριεζμάν παρέμεινε ακόμα μια χρονιά στην Ατλέτικο Μαδρίτης και στο Wanda Metropolitano, κατέκτησε και το ευρωπαϊκό Super Cup, ήταν εκ των πιο ισχυρών υποψηφίων για τη Χρυσή Μπάλα και η Μπαρτσελόνα επανήλθε. Κι αυτή τη φορά δεν μπορούσε να την αρνηθεί. Η μοίρα του, τον έσπρωχνε ξανά εκεί. Πήρε την απόφαση να δημοσιεύσει ένα βίντεο με το οποίο ενημέρωνε τους οπαδούς για την απόφασή του να φύγει από τη Μαδρίτη για να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, όμως, μπροστά στην ονειρική μεταγραφή στην ομάδα των Μέσι και Σουάρες με την τεράστια ιστορία, δεν τα υπολόγισε καθόλου καλά.

Προβλήματα, αθέτηση λόγου, επαφές που δεν έπρεπε να κάνει, παρατυπίες που δεν έμειναν κρυφές υπό τον ήλιο και κάλεσμα από την Ατλέτικο να δώσει κανονικά το «παρών» στην προετοιμασία! Δεν το έκανε ούτε για μια ημέρα, αρχικά επικαλούμενος... κακή ψυχολογική κατάσταση κι έπειτα ξεκαθαρίζοντας πως θα πληρώσει εκείνος το ποσό των 120 εκατομμυρίων για να μετακινηθεί στους «μπλαουγκράνα».

Και στο «Καμπ Νόου», είναι πλέον ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη ρήτρα στο συμβόλαιο απ' όλους τους ήδη υπάρχοντες παίκτες στο ρόστερ των Καταλανών! Ξεπέρασε και το ποσό που ορίζεται στο συμφωνητικό με τον απόλυτο ηγέτη της Μπαρτσελόνα, τον Λιονέλ Μέσι! Ο Αργεντινός έχει 700 εκατομμύρια ρήτρα και ο Γάλλος επιθετικός έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο που ορίζει πως αν θέλει κάποια ομάδα να τον αποκτήσει, θα πρέπει να καταβάλει 800 εκατομμύρια.

Με τη μεταγραφή του, ο Γκριεζμάν φροντίζει για ένα σημαντικό ποσό που θα μπει στα ταμεία και της Ρεάλ Σοσιεδάδ, της ομάδας η οποία τον πίστεψε περισσότερο απ' οποιαδήποτε άλλη όταν στα πολύ παιδικά του χρόνια δεν κατάφερνε να πείσει κανέναν. Ο σύλλογος από το Σαν Σεμπαστιάν είδε πράγματα στον μικρό Γκριεζμάν που τότε δεν μπορούσε να δει κανείς άλλος και επένδυσε πάνω του, με αποτέλεσμα, εν έτει 2019, να είναι ο ποδοσφαιριστής από τον οποίο συνολικά η Σοσιεδάδ έχει εξασφαλίσει 56 εκατομμύρια ευρώ!

Το 2014 είχε λάβει 32 εκατομμύρια για να τον παραχωρήσει στην Ατλέτικο και από τη φετινή 12η Ιουλίου λαμβάνει άλλα 24 εκατ.ευρώ που αντιστοιχούν στο 20% της μεταπώλησης που είχε συμφωνηθεί με τους «ροχιμπλάνκος».

Με το ποσό που θα μπει στα ταμεία του κλαμπ από την μεταγραφή του Γάλλου στη Μπαρτσελόνα, ουσιαστικά πληρώνονται πέντε μεταγραφές που έχει κάνει το τρέχον καλοκαίρι η Σοσιεδάδ, έχοντας διαθέσει 21,5 εκατομμύρια. Και τώρα... τα εξοικονόμησε πολύ εύκολα!

Ο Αντουάν Γκριεζμάν, είναι ένας «μπλαουγκράνα». «Ο πατέρας μου, είχε πει ότι ένα τρένο δεν περνάει ποτέ μονάχα μια φορά. Τώρα πλέον οι δρόμοι μας ενώνονται. Θα υπερασπιστώ τα χρώματα της Μπαρτσελόνα με αφοσίωση. Είναι η ώρα μας...» δηλώνει και αφήνει πίσω του άσχημα συναισθήματα. Για εκείνη την ομάδα στην οποία έγραψε την ιστορία του με 257 παιχνίδια, με 133 τέρματα (20+ σε όλες τις διοργανώσεις σε κάθε του σεζόν στην ομάδα), με 50 ασίστ, με πρωτάθλημα, με ευρωπαϊκό τρόπαιο και στα χρόνια που υπό τις οδηγίες του Σιμεόνε, η Ατλέτικο βίωσε... απόλυτη ποδοσφαιρική άνθηση.

Όμως πλέον αυτό το «μιλούν για την Ατλέτικο λόγω Γκριεζμάν», δεν έχει πια τη θετική χροιά, με το τρόπο που αυτή η «σχέση» τελείωσε...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα