Ο... Παριανός Ζεράρ στο gazzetta.gr: «Δεν ξαναβγαίνει άλλος Μέσι!»

Ο... Παριανός Ζεράρ στο gazzetta.gr: «Δεν ξαναβγαίνει άλλος Μέσι!»

Ο... Παριανός Ζεράρ στο gazzetta.gr: «Δεν ξαναβγαίνει άλλος Μέσι!»

bet365

Ο πρώην μέσος της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Λόπες μίλησε στο gazzetta.gr για την αγάπη του για την Πάρο, τα ελληνικά ονόματα των παιδιών του, τον Μέσι, τον Βαλβέρδε, το ελληνικό μπάσκετ αλλά και την επιθυμία του να εργαστεί στη χώρα μας.

Βραζιλία - Βολιβία με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Ο Ζεράρ Λόπες σε ηλικία 14 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα του συλλόγου όπου έμελλε να ταυτιστεί η καριέρα του, καθώς αγωνίστηκε για πέντε σεζόν (2000-05), ενώ μέχρι πέρυσι βρίσκονταν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα Β (2015-18).

Με τους «Μπλαουγκράνα» κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας (2005), ενώ ήταν παρών στον τελικό του Champions League (1999/00) με τη φανέλα της Βαλένθια.

Επίσης, ήταν μέλος της εθνικής Ισπανίας στα τελικά του Euro 2000. Ο παλαίμαχος μέσος φημίζονταν για την ποδοσφαιρική ευφυΐα τον τρόπο που μοίραζε την μπάλα, ωστόσο οι συχνοί τραυματισμοί του αποτέλεσαν τροχοπέδη στις φιλοδοξίες του για ακόμη μεγαλύτερη καριέρα.

Ο Ζεράρ Λόπες στο περιθώριο του φιλικού ανάμεσα στους Έλληνες legends του και τους All Stars της Μονακό που διεξήχθη στη Λευκάδα παραχώρησε συνέντευξη στο gazzetta.gr.

Γνωρίζουμε πως έχεις μεγάλο δέσιμο με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με την Πάρο. Πως προέκυψε αυτό;

«Πρώτη φορά έρχομαι στη Λευκάδα, αλλά όχι στην Ελλάδα. Έχω βρεθεί αρκετές φορές στην Αθήνα, έχω παίξει κόντρα στην ΑΕΚ, στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Τα τελευταία 7 χρόνια πηγαίνω διακοπές στην Πάρο, αγαπώ την Ελλάδα, τον κόσμο, το φαγητό, τον καιρο, όχι όμως σήμερα (σ.σ. είχε βρέξει). Εχω ένα αγόρι που το έχω δώσει το όνομα Αχιλλέας και ένα κορίτσι με επίσης ελληνικό όνομα, την Αθηνά. Μπορεί να επιστρέψω στην Λευκάδα για διακοπές. Η χώρα σας έχει πολλές ομοιότητες με την Ισπανία».

Αγωνίστηκες αρκετές φορές κόντρα σε ελληνικές ομάδες με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ποιο ματς θυμάσαι περισσότερο;

«Θυμάμαι πολύ έντονα την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, στην Αθήνα όπου νικήσαμε 1-0, ενώ στη Βαρκελώνη σκόραρα στο 5-0. Η ατμόφαιρα στα γήπεδα κι ο κόσμος στην Ελλάδα είναι φανταστικοί. Επίσης, μου αρέσει το μπάσκετ, όπου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συνηθίζουν να είναι στα Final Four. Μπορεί φέτος να μην προκρίθηκε καμία ελληνική ομάδα αλλά παραμένουν μεγάλες δυνάμεις. Θυμάμαι πως η ΑΕΚ έπαιξε με την Μονακό για το τρόπαιο του Champions League, οι ελληνικές ομάδες είναι καλές».

Μέχρι πέρυσι εργαζόσουν στην Β' ομάδα της Μπαρτσελόνα. Θα ήθελες να δουλέψεις στο μέλλον στην Ελλάδα;

«Αγαπώ την Ελλάδα και θα ήθελα στο μέλλον να εργαστώ στη χώρα σας. Μ' αρέσουν οι ελληνικές ομάδες και το ελληνικό πρωτάθλημα, θα ήθελα να συμβεί αυτό στο μέλλον. Όταν ήμουν παίκτης της Μπαρτσελόνα έβλεπα τα ματς των ελληνικών ομάδων στο Champions League από την τηλεόραση.Τώρα είμαι προπονητής και στην Ελλάδα έχουν εργαστεί αρκετοί Ισπανοί προπονητές: Ο Σεγούρα, ο Χιμένεθ, ο Βαλβέρδε, ο Μίτσελ, ο Βίτορ Σάντσεθ, ο Κίκο Μαρτίνεθ...».

Θεωρείς πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ο κατάλληλος προπονητής για την Μπαρτσελόνα; Ποια είναι η άποψη σου για εκείνον;

«Πιστεύω ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε αξίζει να παραμείνει στον πάγκο της Μπαρτσελονα, πρέπει να συνεχίσει ό,τι έκανε φέτος. Για μένα είναι μεγάλος προπονητής, το είδατε και στην Ελλάδα όπου έκανε σπουδαία δουλειά στον Ολυμπιακό. Μπορεί στην Μπαρτσελόνα, τα τελευταία δύο χρόνια να μην τα πήγε καλά στο Champions League με τους αποκλεισμούς από Ρόμα και Λίβερπουλ αλλά είναι πολύ μεγάλος προπονητής ο Βαλβέρδε».

Είσαι από τους ανθρώπους που γνωρίζουν εκ του σύνεγγυς τον Λιονέλ Μέσι. Πως θα τον περιέγραφες;

«Όχι μόνο για μένα αλλά για όλους είναι πολύ σπουδαίος. Τον ξέρω από τότε που ήταν παιδί στην Μπαρτσελόνα. Τον πρόλαβα μάλιστα ως συμπαίκτη στην τελευταία μου σεζόν στην ομάδα. Είναι το νούμερο 1, ο καλύτερος στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Για όποιον τον ξέρει, είναι ένα πολύ ήσυχο και ευχάριστο παιδί. Δεν πιστεύω στο μέλλον να δούμε άλλον παίκτη σαν τον Μέσι».

Όλα αυτά τα χρόνια στην Μπαρτσελόνα τι είναι τελικά αυτό που μένει περισσότερο;

«Εμαθα ότι στην Μπαρτσελόνα το ποδφόσφαρο είναι κατοχή της μπάλας, πίεση, επίθεση. Είναι ένας οργανισμός που σου μαθαίνει να έχεις την κατοχή της μπάλας».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα