Μπαρτσελόνα – Βαγιεκάνο 3-1

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα – Βαγιεκάνο 3-1

bet365

Η Ράγιο αρχικά ανησύχησε το «Καμπ Νόου», αλλά οι Μπλαουγκράνα το γύρισαν σε 3-1, επέστρεψαν στο +7 στη μάχη του τίτλου και κοιτάζουν την πρόκριση στο Champions League.

Το ρεκόρ στην ιστορία της La Liga σε διαδοχικές νίκες με τον ίδιο αντίπαλο (εντός-εκτός) το έχει η Ρεάλ και είναι οι 17 κόντρα στη Βαγιεκάνο. Το δεύτερο καλύτερο είναι πλέον της Μπαρτσελόνα και πάλι κόντρα στη Βαγιεκάνο (13). Αυτό το 3-1 βέβαια χρειάστηκε αρκετό κόπο για να επιτευχθεί από τους γηπεδούχους, καθώς βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ. Βρήκαν όμως τον τρόπο να το γυρίσουν και να επιστρέψουν στην ασφάλεια του +7 στη μάχη του τίτλου.

Στην αντεπίθεση ο εξαιρετικός Ντε Τομάς (24') προσποιήθηκε σε Πικέ, Σεμέντο και σούταρε εκτός περιοχής στη γωνία του Τερ Στέγκεν για το 11ο φετινό γκολ του. Ωστόσο, στο 39' η γυριστή κεφαλιά του Πικέ έφερε το ματς στα ίσα και στο 51'΄ήρθε η ανατροπή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μέσι (έγραψε ιστορία, ξεπερνώντας τον Ινιέστα), ο οποίος μετράει πλέον 26 για φέτος και 409 συνολικά στη La Liga.

Στο 83' Σουάρες, Ντεμπελέ, Ράκιτιτς και ξανά Σουάρες χάζεψαν τους αντιπάλους, για να σκοράρει ο τελευταίος το 17ο του και να κλειδώσει το τρίποντο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε να μην κάνει roatation, αλλά το μυαλό όλων πλέον βρίσκεται στη ρεβάνς της Τετάρτης με τη Λυών...

* Ο Μέσι σε 35 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις στη σεζόν μετράει 34 γκολ και 19 ασίστ!

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Ζόρντι Αλμπα, Σεμέντο, Βιδάλ, Μπουσκέτς (84' Μάλκομ), Αρτούρ (46' Ντεμπελέ), Κουτίνιο (80' Ράκιτιτς), Μέσι, Λουίς Σουάρες

Βαγιεκάνο (Μίτσελ): Ντιμιτριέφσκι, Αντβίνκουλα, Γκάλβεθ, Αματ (64' Πόθο), Ιμπούλα, Βελάσκες, Γκαρθία (80' Εμπάρμπα), Μορένο, Κομεσάνια, Μπεμπέ, Ντε Τομάς.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα