Ο Μπέιλ, η ανησυχία του για το Brexit κι η... ειδική μεταχείριση που μπορεί να έχει

Ο Μπέιλ, η ανησυχία του για το Brexit κι η... ειδική μεταχείριση που μπορεί να έχει

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ο Μπέιλ, η ανησυχία του για το Brexit κι η... ειδική μεταχείριση που μπορεί να έχει

bet365

Ο Μπέιλ ανησυχεί για τις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit, ενώ δικηγόρος αναλύει την περίπτωση που μπορεί να ευνοήσει τον Ουαλό να μην έχει το παραμικρό πρόβλημα στο χειρότερο σενάριο που θα πρέπει να εξασφαλίσει άδεια εργασίας στην Ισπανία.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Το σύννεφο του Brexit παραμένει και μαζί με αυτό η αγωνία 800.000 Βρετανών που ζουν και εργάζονται εκτός των συνόρων.

Ως γνωστόν, η Τερέζα Μέι ηττήθηκε στη Βουλή για το εν λόγω θέμα και χωρίς συμφωνία οι Βρετανοί που είναι σε διάφορα μέρη της Ευρώπης θα πρέπει να εξασφαλίσουν σχετική άδεια - διαφορετικά θα χάσουν δικαίωμα να συνεχίσουν να εργάζονται στη χώρα που είναι μέχρι σήμερα.

Ενας απ' αυτού είναι κι ο Γκάρεθ Μπέιλ ο οποίος αγωνίζεται στην Ρεάλ Μαδρίτης. Σαφώς κι οι άνθρωποι της ομάδας παρακολουθούν τις εξελίξεις ώστε να είναι έτοιμοι σε κάθε ενδεχόμενο, όπως τονίζει το ESPN.

«Η 29η Μαρτίου είναι μια ημερομηνία που σημειώνεται με κόκκινο χρώμα στο πολιτικό ημερολόγιο, αλλά και στο αθλητικό. Είναι η ημέρα, που έχει τεθεί προς υλοποίηση το Brexit. Σήμερα η κατάσταση είναι πολύ αβέβαιη και ο Μπέιλ είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα μπορούσαν να υποστούν τις συνέπειες», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Πάντως, ο δημοσιογράφος του ESPN επικαλείται πηγές από την Πρεσβεία, οι οποίες κάνουν σαφές πως από την συμφωνία «προστατεύονται τα δικαιώματα των Βρετανών να συνεχίσουν να ζουν και να εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως είναι αμφίβολο αν το Κοινοβούλιο θα επικυρώσει τη συμφωνία αυτή».

Την ίδια ώρα, ο μάνατζερ του Μπέιλ, Τζόναθαν Μπαρνέρ στέκεται στο ότι ο παίκτης έχει γνώση της κατάστασης και μεταφέρει την πίστη του πελάτη του στο ότι «οι πολιτικοί θα φθάσουν σε ένα κοινό σημείο».

Πάντως, ο δικηγόρος Χουάν Ιγνάσιο Νάβας εξήγησε στο ESPN ποια περίπτωση μπορεί να ευνοήσει όσους έχουν χρήματα ή μια ξεχωριστή δουλειά, λέγοντας: «Κάθε αλλοδαπός παίκτης θα χρειαζόταν άδεια από την ισπανική κυβέρνηση για να ζήσει και να εργαστεί στην Ισπανία. Υπάρχει ένας κανόνας όμως που αναφέρει πως εάν αγοράσει ένα σπίτι με μισό εκατομμύριο ευρώ ή έχει μια «ειδική» δουλειά, είναι ευκολότερο».

Πάντως, αν λογίζονται οι Βρετανοί ως μη κοινοτικοί, η Ρεάλ θα έχει πρόβλημα και θα πρέπει να βρει λύση με τον Μπέιλ, μιας και έχει ήδη καλύψει τις θέσεις «ξένων» με τους Καζεμίρο, Βινίσιους και Φέντε Βαλβέρδε.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα