Δύο χρόνια χωρίς πέναλτι σε βάρος της Μπαρτσελόνα

Δύο χρόνια χωρίς πέναλτι σε βάρος της Μπαρτσελόνα

Γιώργος Κοντογεώργης
Δύο χρόνια χωρίς πέναλτι σε βάρος της Μπαρτσελόνα

bet365

Χωρίς καμία υπερβολή. Την ερχόμενη Τρίτη συμπληρώνονται δύο ολόκληρα χρόνια από τη μέρα που για τελευταία φορά σφυρίχθηκε πέναλτι σε βάρος της Μπαρτσελόνα.

Τα ρεκόρ είναι για σπάνε λέμε πολλές φορές γενικά στον αθλητισμό, όμως το συγκεκριμένο πολύ δύσκολα θα ξεπεραστεί στο μέλλον. Μετά το εντός έδρας 0-0 με την Χετάφε στο Camp Nou, η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε ότι θα κάνει δικό της ένα το οποίο φανερώνει πόσο καλά τα πηγαίνει - εκτός από την επίθεση - και στην άμυνά της. Τα Ισπανικά Μέσα ξεσκόνισαν τα αρχεία και είδαν ότι την Τρίτη και 13 την εβδομάδα που ξεκινά, οι Blaugrana θα συμπληρώσουν ακριβώς δύο χρόνια από τον καταλογισμό πέναλτι σε βάρος τους στο πλαίσιο της La Liga.

Ακούγεται απίστευτα υπερβολικό, όμως όντως, έχουν περάσει δύο πρωταθλήματα και η μπάλα δεν έχει στηθεί στα 11 βήματα απέναντι σε κάποιον από τους keepers της Μπαρτσελόνα. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο χάνεται στις 14 Φεβρουαρίου του 2016. Σε εκείνο το 6-1 με την Θέλτα στο Camp Nou, οι Καταλανοί είχαν ανοίξει το σκορ με φάουλ του Μέσι και στο 39' ο διαιτητής, Αλεχάντρο Χοσέ Ερνάντεθ Ερνάντεθ, έδειξε την άσπρη βούλα για μαρκάρισμα του Τζόρντι Αλμπα στον Τζον Γκουιντέτι. Ο Σουηδός επιθετικός πήρε την μπάλα και παρά τα κόλπα και τη σωστή μαντεψιά του Κλαούδιο Μπράβο, τον νίκησε κάνοντας το 1-1.

Την Τρίτη (13/02) που έρχεται, θα συμπληρωθούν δύο ολόκληρα χρόνια από εκείνη την ημέρα, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε 76 αγωνιστικές χωρίς να έχει δοθεί πέναλτι σε βάρος του club της Καταλονίας. Από τότε έχουν δοθεί συνολικά 224 πέναλτι στο Ισπανικό πρωτάθλημα, όμως κανένα από αυτά δεν ήταν κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Σε αυτό το διάστημα, οι ομάδες που έχουν δει την μπάλα στη δική τους βούλα περισσότερες φορές είναι οι Βαλένθια και Θέλτα, που έχουν αμφότερες κάνει 18. Η Ρεάλ έχει στηθεί στα 11 βήματα 8 φορές και η Ατλέτικο 7.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα