Ερευνα για φοροδιαφυγή του Μέσι μέσω του ιδρύματός του

Ερευνα για φοροδιαφυγή του Μέσι μέσω του ιδρύματός του

Gazzetta team
Ερευνα για φοροδιαφυγή του Μέσι μέσω του ιδρύματός του

bet365

Νέους εφοριακούς μπελάδες για... αδήλωτα χρήματα που μπήκαν από την Μπαρτσελόνα στο ίδρυμά του, φαίνεται ότι πρόκειται να αντιμετωπίσει ο Λιονέλ Μέσι.

Πρόσφατα έκανε το deal με την Εφορία και πλήρωσε ένα σωρό εκατ. ευρώ. Ωστόσο, ο Λιονέλ Μέσι είναι πολύ πιθανό να βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με παρόμοιους οικονομικούς μπελάδες. Σύμφωνα με την πλατφόρμα «Football Leaks», την οποία επικαλούνται δημοσιεύματα της ισπανικής «El Mundo» και του γερμανικού «Spiegel», ο Αργεντινός σούπερ σταρ φέρεται να έχει εκμεταλλευτεί ένα νομικό κενό όσον αφορά το ίδρυμά του, που φέρει την ονομασία «Ιδρυμα Λιονέλ Μέσι».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, την πρώτη εξαετία της ζωής του (2007-'13), το ίδρυμα εμφάνισε πολλές παρατυπίες, ενώ δεν φαινόταν πουθενά εγκεκριμένο. Το άλλο σημαντικό στην υπόθεση είναι ότι την τριετία 2010-'13 η Μπαρτσελόνα δώρισε εκεί 7,5 εκατ. ευρώ, ποσό που υπάρχει υποψία ότι ήταν μέρος πληρωμών για τον ίδιο τον παίκτη και δεν εμφανίζονται πουθενά. Γενικότερα, μάλλον απουσιάζουν διάφορα έγγραφα και δικαιολογητικά του ιδρύματος και αυτό έχει μπει στο στόχαστρο σχετικής έρευνας των Αρχών.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα