Mπαρτσελόνα – Λα Κορούνια 4-0

Γιώργος Καραμάνος
Mπαρτσελόνα – Λα Κορούνια 4-0

bet365

Η Μπάρτσα καθάρισε 4-0 τη Λα Κορούνια, είχε ακόμα πέντε δοκάρια, χαμένο πέναλτι και ως αήττητη με ένα... σκασμό ρεκόρ βλέπει το ντέρμπι με τη Ρεάλ από το +11.

Λίγες ώρες νωρίτερα η Ρεάλ ανέβαζε αυτοπεποίθηση στο Θεό, κατακτώντας ακόμα έναν μεγάλο τίτλο, τον 12ο στην τελευταία τριετία. Καθώς όμως ζυγώνει το μεγάλο ραντεβού (Σάββατο 14:00), φρόντισε και η Μπαρτσελόνα να διατηρήσει ψηλά τη δική της ψυχολογία. Στο 4-0 επί της Λα Κορούνια έπαιξε εξαιρετικά και είχε και πέντε δοκάρια, χαμένο πέναλτι, πολλές φάσεις, παραμένοντας αήττητη στο πρωτάθλημα και στο +11 από την μεγάλη αντίπαλό της που έχει φυσικά ματς λιγότερο.

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν σε τρελά κέφια και δημιουργούσε ασταμάτητα. Μαζί τη συμμετοχή του όμως στα γκολ μέτρησε τρία δοκάρια, αστόχησε από την άσπρη βούλα και πέταξε στα σκουπίδια τρεις κλασικές ευκαιρίες από εκείνες που κανονικά δεν χάνει. Οι Καταλανοί επιτέθηκαν με πλάνο, συνδυασμούς και βρήκαν το 1-0 στο 29', με τον Μέσι να προσφέρει το γκολ έτοιμο στον Λουίς Σουάρες.

Στο 37' ο Αργεντινός σημάδεψε πρώτη φορά το σίδερο και στο 41' για δεύτερη, με τον Παουλίνιο να σκοράρει στην επαναφορά. Στο 47' από τέλεια παράλληλη του Σέρζι Ρομπέρο, ήρθε το 3-0 με εύκολο πλασέ στο πίσω δοκάρι από τον Σουάρες που έφτασε τα εννέα στο πρωτάθλημα. Ο Μέσι βρήκε ξανά σίδερο με απ' ευθείας φάουλ (έχει 14 δοκάρια φέτος) και στο 70' είδε τον Ρουμπέν να τον νικάει από τα 11 βήματα.

Τα δοκάρια και τα γκολ είχαν βέβαια συνέχεια. Στο 75' ήταν η σειρά του Ζόρντι Αλμπα να βρει στο δεξί και ο Παουλίνιο όπως και στο πρώτο γκολ ακριβώς έφτασε τα έξι με την Μπάρτσα. Στο 85' ο Σουάρες σημάδεψε κι εκείνος στο σίδερο και κάπου εκεί έκλεισε η βραδιά για τους Καταλανούς που ήταν σοβαροί και δεν απειλήθηκαν ούτε μία φορά.

* Η Μπάρτσα έφτασε τα 26 δοκάρια φέτος σε όλες τις διοργανώσεις!

Mπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Βερμάλεν, Ζόρντι Αλμπα (81' Ντιν), Σέρζι Ρομπέρτο, Παουλίνιο, Ράκιτιτς, Ινιέστα (56' Αντρέ Γκόμες), Μέσι, Αλκάθερ (Αλέις Βιδάλ), Λουίς Σουάρες

Λα Κορούνια (Κριστόμπαλ): Ρουμπέν, Σαρ, Σίντνεϊ, Χουανφράν, Ναβάρο, Γκιγιέρμε (63΄Τσολάκ), Μπόρχες, Τσολάκ (63' Μπακάλι), Χιλ (84' Μπόρχες), Αντριάν Λόπεθ, Λούκας.

\

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα