Με σπασμένα φρένα η Βαλένθια

Θοδωρής Βασίλης
Με σπασμένα φρένα η Βαλένθια

bet365

Η Βαλένθια συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της και πέρασε και από την Βασκονία κερδίζοντας με 2-1 την Αλαβές με γκολ των Ζάζα και Ροντρίγκο. Μείωσαν στον βαθμό την διαφορά από την κορυφή οι «νυχτερίδες».

Η Βαλένθια προσπάθησε από την αρχή να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα έχοντας την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να κάνει κάποια σημαντική φάση. Αντίθετα, αυτή που απείλησε για πρώτη φορά ήταν η Αλαβές με τον Πεδράθα στο 11' . Οι δύο ομάδες επιδίδονταν σε πολλά λάθη με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να είναι επικίνδυνοι και τον Μουνίρ να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Νέτο.

Αυτόμως που προηγήθηκε ήταν η Βαλένθια με το ένατο γκολ του Ζάζα στο 34' όταν μετά από αμυντικό λάθος η μπάλα έφτασε στον Ιταλό φορ ο οποίος με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Αλαβές.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με την έναρξη της επανάληψης και τον Αλέξις ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-1. Μετά το γκολ το ματς άνοιξε με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ, πριν γίνει στο 66' η φάση που έκρινε την αναμέτρηση. Ο αμυντικός των γηπεδούχων Έλι έκανε χέρι μέσα στην περιοχή δίνοντας την ευκαιρία στο επόμενο λεπτό στον Ροντρίγκο να στείλει από την άσπρη βούλα την μπάλα στα δίχτυα.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά με εξαίρεση μια φάση στο 85' δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για το γκολ.

Οι ενδεκάδες

Αλαβές: Βιγκαράι, Πατσέκο, Έλι, Αλέξις, Ντιέγκες, Μάνου Γκαρθία, Πίνα (81' Σομπρίνο), Γουάκασο, Πεδράθα, Σάντος, Μουνίρ (73' Μπόγιαν)

Βαλένθια: Νέτο, Μοντόγια, Γκαράι, Γκάμπριελ, Γκαγιά, Περέιρα, Σολέρ (87' Μαξίμοβιτς), Κοντογκμπιά, Γουέδες (77' Λάτο), Ροντρίγκο, Ζάζα (Μίνα)

 

LA LIGA Τελευταία Νέα