Η FIFA ξεκινά διαδικασίες για να επιτρέψει τη διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος στο εξωτερικό!

Newsroom
Η FIFA ξεκινά διαδικασίες για να επιτρέψει τη διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος στο εξωτερικό!

bet365

Η FIFA έκανε ένα βήμα για να επιτρέψει στα εγχώρια πρωταθλήματα να παίζουν ανταγωνιστικούς αγώνες στο εξωτερικό, αφού ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί μια νέα ομάδα εργασίας για να εκπονήσει πλάνο που θα επιτρέψει την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Η FIFA έκανε ένα μεγάλο βήμα για να επιτρέψει στα πρωταθλήματα των χωρών να παίζουν ανταγωνιστικούς αγώνες στο εξωτερικό, αφού ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί μια νέα ομάδα εργασίας για να «εκδώσει συστάσεις» για το εν λόγω θέμα.

Η ομάδα επιβεβαιώθηκε μετά από συνεδρίαση του συμβουλίου της FIFA στην Μπανγκόκ την Τετάρτη (15/05) και θα μπορούσε να οδηγήσει άμεσα σε... σεισμική αλλαγή στις παραδοσιακές δομές των αγώνων.

Η La Liga έχει ήδη δηλώσει ότι ελπίζει να παίξει αγώνες πρωταθλήματος στο εξωτερικό μέχρι το 2025.

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δήλωσε ότι η ομάδα εργασίας θα αποτελείται από 10 έως 15 άτομα με εμπειρία από όλο το παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένων συλλόγων, πρωταθλημάτων και ενώσεων οπαδών.

Το κυβερνητικό όργανο ανέφερε επίσης ότι η ομάδα θα είναι ανεξάρτητη, αλλά ότι η εργασία της πρέπει να λάβει υπόψη μια σειρά αρχών, πολλές από τις οποίες προϋποθέτουν μια θετική απόφαση για τη διεξαγωγή αγώνων διεθνώς.

Η πρώτη αρχή, για παράδειγμα, λέει ότι η ομάδα πρέπει να εξετάσει τη δικαιοσύνη, «συμπεριλαμβανομένης της επάρκειας έγκαιρης ειδοποίησης προς τους φιλάθλους που μπορεί να χάσουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν εντός ή εκτός έδρας αγώνα στην έδρα τους».

Μια άλλη αρχή είναι «εάν έχει ληφθεί επαρκής πρόβλεψη για τους οπαδούς των ομάδων που παίζουν έναν προτεινόμενο αγώνα εκτός επικράτειας να παρακολουθήσουν τον αγώνα στη χώρα υποδοχής».

Οι κορυφαίοι σύλλογοι είναι ευρέως κατανοητό ότι επιθυμούν να μεγιστοποιήσουν τα έσοδα που θα μπορούσαν να προέλθουν από ευκαιρίες στο εξωτερικό. Οι αλλαγές στους κανόνες κατέστησαν δυνατές αφού η FIFA διευθέτησε μια νομική διαμάχη με τους Αμερικανούς υποστηρικτές Relevent Sports.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα