Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Προκρίθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης και άφησε εκτός την Μπαρτσελόνα

Βασίλης Μπαλατσός
Ατλετικο μαδρίτης

bet365

Η Ατλέτικο Μαδρίτης παρά τον αποκλεισμό της από την Ντόρτμουντ προκρίθηκε στο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και άφησε εκτός την Μπαρτσελόνα.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να έμεινε εκτός ημιτελικών Champions League, καθώς ηττήθηκε στην έδρα της Ντόρτμουντ με 4-2, όμως ο θρίαμβος της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Μπαρτσελόνα της... χάρισε 50 εκατομμύρια ευρώ! Ο λόγος είναι το γεγονός πως οι Ροχιμπλάνκος κλείδωσαν την παρουσία τους στο νέο και ανανεωμένο Παγκόμσιο Κύπελλο Συλλόγων και άφησαν εκτός τους Μπλαουγκράνα.

Οι Καταλανοί για να καταφέρουν να «κλέψουν» τη θέση των Μαδριλένων έπρεπε να έφταναν μέχρι τον τελικό του «Wembley» και να έχανε η Ατλέτικο από την Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί έκαναν το καθήκον τους, όμως η Μπάρτσα δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο της.

«Συγχαρητήρια για την πρόκρισή σας στο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA, Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρά τον αποκλεισμό στο Champions League, η Ατέτικο Μαδρίτης κατατάσσεται μέσω της βαθμολογίας ως ο δεύτερος εκπρόσωπος της Ισπανίας, μπροστά από την Μπαρτσελόνα», έγραψε στο Ιnstagram o πρόεδρος της FIFA Tζιάνι Ινφαντίνο.

Εκτός από την Ατλέτικο η Ισπανία θα εκπροσωπηθεί και από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες που θα αγωνιστούν στο νέο τουρνουά της FIFA είναι οι Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν, Παρί Σεν Ζερμέν, Ίντερ, Πόρτο, Μπενφίκα, Ντόρτμουντ και Γιουβέντους. Απομένει ένα εισιτήριο για τις ομάδες της UEFA, το οποίο μπορεί η Άρσεναλ αν σηκώσει το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αν οι Κανονιέρηδες δεν τα καταφέρουν τότε με βάση το Ranking θα προκριθεί η Ζάλτσμπουργκ.

Μέχρι στιγμής έχουν περάσει 23 από τα 32 κλαμπ που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά. Θυμίζουμε πως Ευρώπη και η UEFA έχουν εξασφαλίσει 12 συμμετέχουσες ομάδες, η CONMEBOL ακολουθεί με έξι, η CONCACAF με πέντε (τέσσερις συν μια ακόμα θέση λόγω ότι η διοργάνωση διεξάγεται στις ΗΠΑ), από τέσσερις ομάδες μετρούν Ασία (AFC) και Αφρική (CAF), ενώ μια εξασφάλισε η Ωκεανία.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων:

  • UEFA: Τσέλσι ,Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν, Παρί Σεν Ζερμέν, Ίντερ, Πόρτο, Μπενφίκα, Ντόρτμουντ, Γιουβέντους, Aτλέτικο Μαδρίτης
  • CONMEBOL: Παλμέιρας, Φλαμένγκο, Φλουμινένσε
  • CONCACAF: Μοντερέι, Σιάτλ, Λεόν
  • CAF: Αλ Αχλί, Καζαμπλάνκα
  • AFC: Αλ Χιλάλ, Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς, Ουλσα΄ν
  • OFC: Όκλαντ Σίτι
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα