Λας Πάλμας – Σεβίλλη 0-2: Αγκαλιά με την παραμονή (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Youssef En Nesiry

bet365

Με γκολ των Γιουσούφ – Εν Νεσίρι και Ντοντί Λουκεμπάκιο, η Σεβίλλη έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τα Κανάρια Νησιά (2-0 την Λας Πάλμας) και, επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος της La Liga, απέχει πλέον εννέα από την ζώνη του υποβιβασμού.

Στην πιο δύσκολη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της, όπου είχε τρεις διαφορετικούς προπονητές (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, Ντιέγκο Αλόνσο και πλέον Κίκε Σάντσεθ Φλόρες), η Σεβίλλη βρέθηκε αρκετές αγωνιστικές εντός ή οριακά εκτός από την ζώνη του υποβιβασμού της La Liga.

Εσχάτως, όμως, έχει σταθεροποιήσει σε καλά επίπεδα την απόδοσή της. Και, με την τρίτη νίκη της στα τελευταία πέντε ματς και δεύτερη διαδοχική μόλις για δεύτερη φορά την φετινή περίοδο, απέχει πλέον εννέα βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού και, επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος, μπορεί να νιώθει ότι εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή της.

Στα Κανάρια Νησιά, η Σεβίλλη επικράτησε 2-0 της Λας Πάλμας, η οποία συμπλήρωσε τέσσερις διαδοχικές ήττες και αποχαιρέτησε οριστικά τα (όποια) όνειρα έκανε για διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Οι γηπεδούχοι πλήρωσαν την αποβολή (μέσω VAR) του Σαούλ Κόκο μόλις στο έκτο λεπτό για φάουλ ως τελευταίος παίκτης στον Νεμάνια Γκούντελι, με τον τελευταίο να τραυματίζεται στον ώμο κατά την πτώση, αλλά να συνεχίζει στο ματς.

Με παίκτη παραπάνω, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν και έχασαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες με Ισαάκ Ρομέρο (δύο) και Γιουσούφ Εν – Νεσίρι, με τον Μαροκινό να ανοίγει εν τέλει το σκορ, με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Γκούντελι (43’).

Στο δεύτερο μέρος και μετά από μια ακόμα ευκαιρία του Ρομέρο, ο Σάντρο πλησίασε σε δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ για την Λας Πάλμας, με τον Εν – Νεσίρι να σκοράρει αλλά το γκολ να ακυρώνεται για οφσάιντ. Εν τέλει, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντοντί Λουκεμπάκιο με κοντινό πλασέ, ύστερα από σέντρα του Λισιέν Αγκουμέ, σφράγισε τη νίκη – μισή παραμονή για τους Ανδαλουσιάνους.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα