Ατλέτικο Μαδρίτης – Τζιρόνα 3-1: Ανατροπή και το σεντόνι λίγο πιο κοντά (vid)

Antoine Griezmann 200

bet365

Με δύο γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν και ένα του Άνχελ Κορέα, η τέταρτη Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε με ανατροπή την τρίτη Τζιρόνα (3-1) και ξέφυγε με πέντε βαθμούς από την πέμπτη Αθλέτικ Μπιλμπάο, με ματς περισσότερο.

Φέτος ονειρεύεται να κατακτήσει το Champions League. Στο πρωτάθλημα, όμως, η Ατλέτικο Μαδρίτης θέλει να εξασφαλίσει θέση στην πρώτη τετράδα για να έχει σίγουρο το σεντόνι. Και, με το 3-1 με ανατροπή επί της τρίτης Τζιρόνα (πέμπτη διαδοχική εκτός έδρας ήττα των Καταλανών), οι τέταρτοι Ροχιμπλάνκος ξέφυγαν με πέντε βαθμούς από την πέμπτη Αθλέτικ Μπιλμπάο, έστω και με ματς περισσότερο.

Φουλ ροτέισον του Ντιέγκο Σιμεόνε λόγω της επικείμενης ρεβάνς με την Μπορούσια Ντόρτμουντ για τα προημιτελικά του Champions League (Τρίτη 16/04, 22:00), με τον Αργεντινό προπονητή να αφήνει εκτός ενδεκάδας τους Θέσαρ Αθπιλικουέτα, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Άξελ Βίτσελ, Σαμουέλ Λίνο, Μάρκος Γιορέντε και Άλβαρο Μοράτα, βασικοί στο πρώτο ματς με τους Βεστφαλούς.

Χωρίς τους πολύτιμους Ιβάν Μαρτίν στην μεσαία γραμμή και Βίκτορ Τσιγκάνκοφ στα άκρα της επίθεσης ο Μίτσελ, ο οποίος ξεκίνησε τον Τζον Σολίς στα χαφ, τον Γιάν Κόουτο πιο προωθημένο για να καλύψει το κενό του Τσιγκάνκοφ, με τον Σαβίνιο να επιστρέφει από τιμωρία και να πλαισιώνει στην επίθεση τον Άρτεμ Ντόβμπικ.

Το 0-1 ο Ντόβμπικ με το «καλησπέρα»…

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προηγήθηκαν μόλις στο τέταρτο λεπτό, χάρη σε ένα εξαιρετικό transition άμυνας – επίθεσης, με τον Σαβίνιο να εφορμά σχεδόν ανενόχλητος προς την αντίπαλη εστία, να συνεργάζεται με τον Γιάν Κόουτο και αυτόν να σερβίρει έτοιμο το γκολ στον Ντόβμπικ.

Ο Ουκρανός, ο οποίος χρειάστηκε απλώς να σπρώξει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Γιάν Όμπλακ, έφτασε αισίως στα 17 γκολ στη La Liga και, τουλάχιστον προς το παρόν, οδηγεί την κούρσα των σκόρερ, αφήνοντας στην δεύτερη θέση με ένα τέρμα λιγότερο τους Τζουντ Μπέλινγκχαμ (Ρεάλ Μαδρίτης) και Άντε Μπούντιμιρ (Οσασούνα).

Αυτό ήταν το δέκατο διαδοχικό ματς όπου η Ατλέτικο δέχεται τουλάχιστον ένα γκολ, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά επί εποχής Ντιέγκο Σιμεόνε! Συνέβη τελευταία φορά στους Ροχιμπλάνκος το 2004, όταν στην σεζόν υπήρξαν δύο προπονητές (Χουάν Φεράντο και Γρεγόριο Μανθάνο).

Από πότε είχε να συμβεί με έναν προπονητή, χωρίς αλλαγή στην τεχνική ηγεσία; Από το 1999, όταν η Ατλέτικο υποβιβάστηκε εν τέλει στην δεύτερη κατηγορία, έχοντας στο τιμόνι της τον γνωστό και μη εξαιρετέο, τον… Κλαούντιο Ρανιέρι!

Το πολύ γρήγορο γκολ της Τζιρόνα υποχρέωσε την Ατλέτικο να ανεβάσει στροφές και να πιέσει ψηλά, με τον Σιμεόνε να αλλάζει στη διάρκεια του πρώτου μέρους το αρχικό 4-4-2 σε 5-3-2, αναζητώντας τρόπο να γίνει πιο επικίνδυνη η ομάδα του.

…ανατροπή με Γκριεζμάν και Κορέα!

Οι Ροχιμπλάνκος απειλούσαν ελάχιστα την εστία του Πάουλο Γκατσανίγκα. Στο 34’, όμως, ευτύχησαν να λάβουν ένα… δώρο από πρώην παίκτη της συμπολίτισσας Ρεάλ! Κεφαλιά του Μάριο Ερμόσο, χέρι του Μιγκέλ Γκουτιέρεθ και πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Αντουάν Γκριεζμάν.

Η ισοφάριση από τον ηγέτη και ιστορικά πρώτο της σκόρερ έδωσε φτερά στην Ατλέτικο, στην οποία επιθετική γραμμή της οποίας έπαιζε πλέον ο Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος πήρε την θέση του Σαούλ, αφού ο τελευταίος αποχώρησε τραυματίας στον αστράγαλο.

Οι καθυστερήσεις, εξαιτίας ενός τραυματισμού του Σαβίνιο, παρατάθηκαν κατά έξι λεπτά. Και, στο τελευταίο λεπτό, ο Μοράτα πάλεψε για την μπάλα, σέντραρε εξαιρετικά και ο Άνχελ Κορέα με κεφαλιά ανέτρεψε το σκορ πριν από την ανάπαυλα.

Μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, καμία ομάδα δεν είχε ανατρέψει παιχνίδι στην Τζιρόνα, κάτι που όμως κατάφερε η Ατλέτικο, δείχνοντας χαρακτήρα και παρ’ ότι έχει το μυαλό της και στην ρεβάνς με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Χορευτικό κερασάκι από τον Γκριεζμάν

Ο Σιμεόνε, παρά τον επικείμενο ευρώ – τελικό σε 72 ώρες και κάτι, έβαλε τον Βίτσελ μετά την ανάπαυλα αντί του Ρεϊνίλντο, γνωρίζοντας ότι ο Βέλγος είναι ο πιο σταθερός αμυντικός της Ατλέτικο την φετινή σεζόν.

Η Ατλέτικο ξεκίνησε και πάλι με πίεση ψηλά και, μόλις πέντε λεπτά μετά την επανέναρξη, έφτασε στο πολυπόθητο γκολ της ηρεμίας, όταν ο Σολίς έδιωξε λανθασμένα και, άθελά του, σέρβιρε την μπάλα στον Γκριεζμάν, ο οποίος γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή και με κοντινό «κεραυνό» δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γκατσανίγκα για το 3-1.

Το γκολ του «Γκρίζι», ο οποίος πανηγύρισε χορευτικά μιμούμενος τον Νοτιοαφρικανό Σιφιούε Τσαμπαλάλα στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2010 κόντρα στο Μεξικό, έδειχνε να είναι το τελειωτικό, αλλά η Τζιρόνα ήταν αποφασισμένη να μην παραδοθεί αμαχητί.

Στο 58’, ο Ντόβμπικ έχασε μια απίστευτη ευκαιρία για το 3-2, αστοχώντας προ κενής εστίας, με τον Όμπλακ να αρνείται στη συνέχεια το δεύτερο γκολ στους Καταλανούς σε σουτ του Αλέις Γκαρθία και τον Μιγκέλ Γκουτιέρεθ να στέλνει άουτ την μπάλα από πολύ κοντά.

Σταδιακά, ο ρυθμός του αγώνα έσβησε, με εξαίρεση μια πολύ καλή ευκαιρία του Πόρτου στις καθυστερήσεις, με την Ατλέτικο να φτάνει εν τέλει με άνεση στη νίκη και να παίρνει μεγάλη ψυχολογική ένεση ενόψει του ματς της χρονιάς στο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Μολίνα, Σάβιτς, Ερμόσο, Ρεϊνίλντο (46’ Βίτσελ) – Ρικέλμε (69’ Σαμουέλ Λίνο), Ντε Πολ (75’ Αθπιλικουέτα), Κόκε, Σαούλ (40’ λ. τρ. Μοράτα) – Γκριεζμάν (69’ Γιορέντε), Κορέα.

Τζιρόνα (Μίτσελ): Γκατσανίγκα – Έρικ Γκαρθία, Νταβίντ Λόπεθ (65’ Αρνάου Μαρτίνεθ), Μπλιντ, Μίγκελ Γκουτιέρεθ – Κόουτο, Σολίς (56’ Πάμπλο Τόρε), Αλέις Γκαρθία, Ερέρα (65’ Πόρτου), Σαβίνιο (83’ Βάλερι Φερνάντεθ) – Ντόβμπικ (83’ Στουάνι).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα