La Liga: «Λύγισε» στο φινάλε στην Τζιρόνα η Μπέτις του Παπασταθόπουλου, «λευκή» ισοπαλία στο Βίγκο

Παπασταθοπουλος

bet365

Η Τζιρόνα «λύγισε» την Μπέτις εντός έδρας με 3-2 και επέστρεψε στα τρίποντα. Έπαιξε για ένα ημίχρονο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλους. Στην ισοπαλία δίχως σκορ η Θέλτα του Δουβίκα με τη Ράγιο Βαγιεκάνο.

Επιστροφή στις νίκες για την Τζιρόνα. Οι Καταλανοί μετά την ήττα από τη Χετάφε «λύγισαν» την Μπέτις, εντός έδρας και επικράτησαν με 3-2. Στην 3η θέση οι γηπεδούχοι με 65 βαθμούς, στο +10 από την 5η Σοσιεδάδ. Στην 7η θέση οι Αναδαλουσιάνοι με 42 πόντους. Ήρθε από τον πάγκο των Βερδιμπλάνκος και αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Στο 35' η Τζιρόνα κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ριάντ και ο Ντόβμπικ το μετουσίωσε σε γκολ. Στο 45+4’ ο Ζοσέ «κρέμασε» από μακριά τον Γκαζανίγκα και έφερε το ματς στα ίσα. Στο 65' ο Πορτού πέρασε την μπάλα στον Ντόβμπικ, ο οποίος από κοντά έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους. Στο 75' ο Ζοσέ με πλασέ από το πέναλτι «απάντησε» και πάλι. Οι Καταλανοί πήραν κεφάλι στο σκορ για τρίτη και τελευταία φορά στο 90+2', όταν ο Στουάνι με διπλή προσπάθεια έκανε το 3-2.

«Έσπασε» τα δοκάρια η Θέλτα

Η Θέλτα ήταν ανώτερη κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Balaidos», είχε δυο δοκάρια, όμως δεν βρήκε το γκολ που άξιζε με τις δυο ομάδες να μένουν στην ισοπαλία δίχως σκορ (0-0). Μπήκε στο 77' ο διεθνής Έλληνας σέντερ φορ, Τάσος Δουβίκας.

Στο 37' η ομάδα του Βίγκο απείλησε με την κεφαλιά του Λάρσεν, ο Ντιμιτριέφσκι απέκρουσε, με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι. Στο 67' ο Τζάιλσον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, για επιθετικό φάουλ. Η Θέλτα μπορούσε να πάρει το τρίποντο στο 90+6' αλλά ο Κάρλες Πέρεθ σημάδεψε το δοκάρι.

Βαθμολογία:

La Liga table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα