Θέλτα – Μπαρτσελόνα 1-2: «Απόδραση» ξανά με πέναλτι στο 90’+7’! (vid)

Lewandowski 200

bet365

Με πέναλτι του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 90’+7’, η Μπαρτσελόνα «απέδρασε» από την έδρα της Θέλτα (2-1) όπως και κόντρα στην Λας Πάλμας και παρέμεινε μόνη τρίτη στη La Liga – Η Οσασούνα… βύθισε και άλλο την Κάντιθ (2-0).

Φλέρταρε για άλλη μια φορά με την «γκέλα», σε ένα γήπεδο άλλωστε όπου μετρούσε μόλις μια νίκη στα τελευταία εννέα επίσημα παιχνίδια της. Εν τέλει, με πέναλτι – γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, η Μπαρτσελόνα «απέδρασε» από το «Μπαλαΐδος» (2-1 την Θέλτα) και παρέμεινε μόνη τρίτη στη La Liga, στο -2 από την Τζιρόνα και στο -7 από την Ρεάλ Μαδρίτης, με ματς περισσότερο.

Χωρίς τους μέσους Κάρλος Ντοτόρ και Τζόναταν Μπαμπά ο Ράφα Μπενίτεθ, παρέταξε ό,τι καλύτερο διαθέτει σε αναζήτηση ενός θετικού αποτελέσματος για την ομάδα που διαθέτει την χειρότερη εντός έδρας επίθεση της κατηγορίας.

Ο Βίτορ Ρόκε, επιστρέφων από τιμωρία, ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός, με τον Τσάβι να διατηρεί τον 17χρονο Πάου Κουμπαρσί στο κέντρο της άμυνας και τον Αντρέας Κρίστενσεν και πάλι σε ρόλο αμυντικού χαφ.

Γκολάρα του Λεβαντόφσκι

Ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και με μεγάλη κατοχή της μπάλας οι φιλοξενούμενοι, χωρίς πάντως να απειλούν ιδιαίτερα την εστία του Βιθέντε Γουάιτα, με εξαίρεση δύο τελικές προσπάθειες των Βίτορ Ρόκε και Λαμίν Γιαμάλ.

Οι γηπεδούχοι περίμεναν να αιφνιδιάσουν την ευάλωτη άμυνα των Μπλαουγκράνα με αντεπιθέσεις, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα, με τον Γιόργκεν Στραντ Λάρσεν και τον Όσκαρ Μινγκέθα να δοκιμάζουν τα ρεφλέξ του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Ο αγώνας πήγαινε… καρφωτός για 0-0 στην ανάπαυλα αλλά, στο 45’, ο (άφαντος μέχρι εκείνο το σημείο) Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κοντρόλαρε πολύ ωραία την μπάλα σε κάθετη του Γιαμάλ και, μπαίνοντας στην περιοχή, εκτέλεσε με «κεραυνό» τον Γουάιτα για το 0-1.

Ο Πολωνός επιθετικός δείχνει να έχει βρει ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα στην κρίσιμη ευθεία της σεζόν και προσπαθεί με τα γκολ του να διορθώνει, όσο αυτό είναι δυνατόν, τα (πάρα πολλά) κακώς κείμενα της αμυντικής γραμμής.

Η ενδεκάδα του δήμιου Ιάγο Άσπας!

Για άλλη μια φορά, η οπισθοφυλακή πρόδωσε τη Μπάρτσα. Μόλις ένα λεπτό μετά την επανέναρξη, ο Ιάγο Άσπας βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μεγάλης περιοχής, το σουτ του κόντραρε πάνω στον Ζιλ Κουντέ και κατέληξε στο βάθος της εστίας των Καταλανών.

Αυτό ήταν αισίως το ενδέκατο γκολ στην καριέρα του αρχηγού της Θέλτα απέναντι στους Μπλαουγκράνα, το αγαπημένο του θύμα μετά την Σεβίλλη (12). Με αυτό το τέρμα, το παθητικό της κυανέρυθρης άμυνας μέσα στο 2024 έφτασε τα… 24 γκολ (συνυπολογίζοντας όλες τις διοργανώσεις), με διαφορά η χειρότερη στα επτά μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Ο Τσάβι, ο οποίος στην ανάπαυλα είχε βγάλει τον Ρόναλντ Αραούχο προφανώς για να τον προφυλάξει ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Νάπολι για τους «16» του Champions League (Τετάρτη 21/02, 22:00), έσπευσε με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού να ψάξει αντίδραση με την είσοδο των Ιλκάι Γκιντογκάν και Ραφίνια αντί των Κρίστενσεν και Βίτορ Ρόκε.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ υποχρέωσε τον Γουάιτα σε δύσκολη απόκρουση με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με την Θέλτα να αγγίζει την ανατροπή με συρτή σέντρα του Άσπας στο δεύτερο δοκάρι στον Μινγκέθα και τον Ζοάο Κανσέλο να κόβει τελευταία στιγμή, προτού ο άλλοτε αμυντικός της Μπάρτσα εκτελέσει την πρώην ομάδα του.

Λυτρωτής ο «Λέβα» στο 90’+7’!

Όλα έδειχναν ένα ακόμα στραβοπάτημα μιας μέτριας Μπαρτσελόνα. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, ο Φραν Μπελτράν κλώτσησε χωρίς λόγο τον Γιαμάλ μέσα στην περιοχή, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν πέναλτι από το πουθενά.

Ανέλαβε να το εκτελέσει ο Λεβαντόφσκι, με τον Γουάιτα να το αποκρούει, αλλά να έχει ξεκάθαρα κινηθεί νωρίτερα. Ο διαιτητής διέταξε ορθώς επανάληψη και, αυτή την φορά, ο Πολωνός σκόραρε από την άσπρη βούλα, σκοράροντας στο 90’+7’ με πέναλτι, όπως δηλαδή είχε κάνει (λίγο νωρίτερα, αλλά μέσα στις καθυστερήσεις) και ο Ιλκάι Γκιντογκάν στην έδρα της Λας Πάλμας στις 4 Ιανουαρίου.

Η Μπάρτσα είναι η ομάδα της La Liga που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στις καθυστερήσεις (έφτασε αισίως τα έξι) και με αυτά παραμένει «ζωντανή» για το εισιτήριο της εξόδου στο Champions League και της επόμενης σεζόν. Γιατί για το πρωτάθλημα, ούτε λόγος…

Θέλτα (Ράφα Μπενίτεθ): Γουάιτα – Μινγκέθα (84’ Κέβιν Βάθκεθ), Στάρφελτ, Κάρλος Ντομίνγκεθ (46’ Ουνάι Νούνιεθ, Ρίστιτς (59’ λ. τρ. Μάνου Σάντσεθ) – Αγιέντε (77’ Σβέντμπεργκ), Τάπια, Μπελτράν, Ντε λα Τόρε – Άσπας, Λάρσεν (84’ Δουβίκας).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο (46’ Ίνιγκο Μαρτίνεθ), Πάου Κουμπαρσί, Ζοάο Κανσέλο – Ντε Γιονγκ, Κρίστενσεν (58’ Γκιντογκάν), Πέδρι (75’ Φερμίν Λόπεθ) – Γιαμάλ (100’ Οριόλ Ρομέου), Λεβαντόφσκι, Βίτορ Ρόκε (58’ Ραφίνια).

Ο Μπούντιμιρ «βύθισε» την Κάντιθ

Το… 13άρι του Άντε Μπούντιμιρ επιτρέπει από τώρα στην Οσασούνα να κάνει σχέδια για μια ακόμα σεζόν στην πρώτη κατηγορία. Με τον Κροάτη επιθετικό να σκοράρει δις (63’, 91’) και να φτάνει τα 13 γκολ στη φετινή σεζόν, η ομάδα της Παμπλόνα επικράτησε εντός έδρας της Κάντιθ με 2-0 και εδραιώνει την θέση της στη μέση της βαθμολογίας.

Αυτή την στιγμή, μάλιστα, απέχει 15 ολόκληρους βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού, την οποία ορίζει η Κάντιθ, η οποία δεν έχει σκοράρει στα τέσσερα ματς με προπονητή τον Μαουρίσιο Πελεγκρίνο και μετράει πλέον 21 διαδοχικά ματς χωρίς νίκη (έντεκα ήττες – δέκα ισοπαλίες). Αρχίζει να… μυρίζει υποβιβασμό στα νότια της Ανδαλουσίας…

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα