Σεβίλλη - Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-2: Βάσκοι για αστέρια, Ανδαλουσιανοί για... φούντο

Ιάσονας Θεριός
bilbao_winnn

bet365

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Βαλβέρδε άλωσε το «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» (2-0) και έδωσε συνέχει στη φοβερή της φετινή πορεία, ανεβαίνοντας, έστω και προσωρινά στην 3η θέση, την ώρα που η Σεβίλλη κατρακυλά και κινδυνεύει. Σημαντικό τρίποντο και η Οσασούνα.

Έχει βάλει μπρος και δείχνει αποφασισμένη για τετράδα και... αστέρια η Αθλέτικ Μπιλμπάο! Οι Βάσκοι, παίρνοντας το «διπλό» στην έδρα της Σεβίλλης με 2-0, έφτασαν στην τρίτη διαδοχική τους νίκη και ανέβηκαν στην 3η θέση, στην ισοβαθμία με Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Εντυπωσιακό είναι δε, και το γεγονός πως στα τρία τελευταία της τρίποντα η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έχει καν δει την εστία της να παραβιάζεται. Από την άλλη, οι Ανδαλουσιανοί ολοένα και βυθίζονται, βρισκόμενοι πλέον στη 16η θέση της La Liga, μόλις έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Ανώτερη, παρά το ότι δεν είχε την μπάλα στα πόδια της η Μπιλμπάο, δεν απειλήθηκε και με τα γκολ των Βέσγκα (30') και Παρέδες (76') μπόρεσε να πάρει τη σπουδαία νίκη.


Σημαντικό τρίποντο πήρε νωρίτερα και η Οσασούνα, η οποία χάρη στο τέρμα του Μπούντιμιρ (27') υπέταξε την Αλμερία στην Παμπλόνα και ανέβηκε στη 12η θέση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα