Ρεάλ Μαδρίτης – Μαγιόρκα 1-0: Πρωταθλήτρια χειμώνα η Βασίλισσα με ήρωα τον Ρούντιγκερ (vid)

Antonio Rudiger

bet365

Με γκολ του Αντόνιο Ρούντιγκερ, η Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε με 1-0 την μαχητική Μαγιόρκα (δύο δοκάρια) και πήρε τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα στη La Liga – Λύτρωση στο 90'+6' για την Θέλτα, 2-1 εντός έδρας την Μπέτις, νίκη – ανάσα και για την Γρανάδα (2-0 την Κάντιθ).

Είναι ο μοναδικός κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης που δεν έχει τραυματιστεί φέτος (φτου φτου σκόρδα…) και αυτός που της χάρισε τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα στην ισπανική La Liga.

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ, περί ου ο λόγος, κατάφερε να λυγίσει την μαχητική Μαγιόρκα και να δώσει στην Βασίλισσα μια δύσκολη, όσο και πολύτιμη νίκη στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (1-0), στο πρώτο της παιχνίδι για το 2024.

Με κατ’ ανάγκη κεντρικό αμυντικό τον Ορελιέν Τσουαμενί εξαιτίας της απουσίας των Έντερ Μιλιτάο – Νταβίντ Αλάμπα (τραυματίες) και Νάτσο (τιμωρημένος) ο Κάρλο Αντσελότι ο οποίος, στον πρώτο του αγώνα μετά την επέκταση συμβολαίου έως το 2026, επανέφερε τον Βινίσιους Ζούνιορ ύστερα από έναμιση μήνα απουσία λόγω τραυματισμού.

Χωρίς τον τιμωρημένο αριστερό μπακ Τζάουμε Κόστα και τους σταθερά απόντες λόγω τραυματισμού Μάρτιν Βάλιεντ και Βεντάντ Μουρίκι ο Χαβιέρ Αγκίρε, ο οποίος ξεκίνησε με τον Καναδό Κάιλ Λάριν στην κορυφή της επίθεσης.

«Τείχος» ο Ραΐκοβιτς, δοκάρι η Μαγιόρκα

Με ποσοστά κατοχής της μπάλας που άγγιξαν το 70%, οι γηπεδούχοι ήταν (αναμενόμενα) ανώτεροι και αυτοί που έδιναν το τέμπο στο πρώτο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους καλά στημένους στην άμυνα και ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις.

Ο Σέρβος τερματοφύλακας Πρέντραγκ Ραΐκοβιτς άρχισε να… ζεσταίνεται σε κεφαλιά του Τζουντ Μπέλινγκχαμ και απέτρεψε το γκολ των Μαδριλένων με δύο εξαιρετικές αποκρούσεις σε ισάριθμες ευκαιρίες του δραστήριου Βινίσιους, η παρουσία του οποίου επιβεβαίωσε πόσο έλειψε στο επιθετικό παιχνίδι της Ρεάλ, παρά τα θετικά της αποτελέσματα στο διάστημα της απουσίας του.

Οι νησιώτες, παρ’ ότι άφαντοι επιθετικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου, είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ λίγο πριν από το φινάλε του όταν, ύστερα από κεφαλιά του Αντόνιο Σάντσεθ, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αντρέι Λούνιν και έσκασε πάνω στην γραμμή, προτού την μπλοκάρει ο Ουκρανός τερματοφύλακας. Ο Λούνιν είδε στις καθυστερήσεις τον Λάριν να χάνει και αυτός μια καλή ευκαιρία για να βρει δίχτυα.

«Ισοπαλία» στα δοκάρια, λύτρωση από τον Ρούντιγκερ

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με θράσος και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αγγίζοντας σε δύο περιπτώσεις το γκολ, πρώτα σε σουτ του Σαμού Κόστα που σταμάτησε (και αυτό) στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά και σουτ άουτ του Αντόνιο Σάντσεθ από ιδανική θέση μέσα στην περιοχή.

Ο Μπραΐμ Ντίαθ, ο οποίος με την συμπλήρωση μιας ώρας πήρε την θέση του Βινίσιους, απάντησε με μια απίστευτη ευκαιρία στο 69’, όταν ύστερα από τρομερή απόκρουση του Ραΐκοβιτς σε προσπάθεια του Ροντρίγκο, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά - ψαράκι, προ κενής εστίας.

Και, εννέα λεπτά αργότερα, ύστερα από κόρνερ του Λούκα Μόντριτς ο Ρούντιγκερ με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον ανίκητο μέχρι εκείνο το σημείο Ραΐκοβιτς και λύτρωσε μια Ρεάλ που δεν πτοείται από τις απουσίες και… κατέκτησε ήδη το μισό πρωτάθλημα στην Ισπανία. Απομένει πλέον το άλλο μισό...

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Τσουαμενί, Φραν Γκαρθία – Βαλβέρδε, Κρόος (67’ Χοσέλου), Μόντριτς (86’ Ντάνι Θεμπάγιος) – Μπέλινγκχαμ – Ροντρίγκο (86’ Λούκας Βάθκεθ), Βινίσιους Ζούνιορ (60’ Μπραΐμ Ντίαθ).

Μαγιόρκα (Χαβιέρ Αγκίρε): Ραΐκοβιτς – Μαφέο, Γκονσάλες, Ραΐγιο, Νάστασιτς, Βαν ντερ Χέιντεν (46’ Τόνι Λάτο) – Αντόνιο Σάντσεθ (83’ Αμάτ Εντιαγιέ), Μορλάνες (73’ Μασκαρέιγ), Σαμού Κόστα, Ντάνι Ροντρίγκεθ (73’ Νταρντέρ) – Λάριν (73’ Άμπντον Πρατς).

Ανάσες για Θέλτα και Γρανάδα

Εκτός της ζώνης του υποβιβασμού μετά από καιρό βρίσκεται η Θέλτα, η οποία λύγισε σε ματς – θρίλερ την Μπέτις με 2-1 (16’ πέν. Ιάγο Άσπας, 90’+6’ Σβέντμπεργκ – 6’ Ρουιμπάλ), στο πρώτο παιχνίδι όπου ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ξεκίνησε βασικός στην άμυνα της ομάδας του Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Ο Έλληνας στόπερ ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τους αντιπάλους επιθετικούς αλλά σε γενικές γραμμές παίρνει καλό βαθμό, έστω και αν οι τρεις βαθμοί έμειναν εν τέλει στην ομάδα του Τάσου Δουβίκα, ο οποίος μπήκε αλλαγή στις καθυστερήσεις και είχε μια καλή ευκαιρία για να σκοράρει.

Βαθιά ανάσα πήρε με την σειρά της και η Γρανάδα, η οποία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά από πέντε μήνες και 15 διαδοχικά ματς χωρίς (δέκα ήττες – πέντε ισοπαλίες), επικρατώντας εντός έδρας της Κάντιθ με 2-0 (22’ Ουζούνι, 70’ Μπράιαν Θαραγόθα).

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι συμπλήρωσαν με την σειρά τους 15 σερί αγώνες χωρίς νίκη (οκτώ ισοπαλίες – επτά ισοπαλίες) και έπεασαν πλέον στην τελευταία τριάδα της βαθμολογίας, πάλεψαν μέχρι τέλους, παρ’ ότι έπαιζαν με δέκα από το 54’, λόγω αποβολής του Ρουμπέν Σομπρίνο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα