Η Μπέτις έκανε... χαλάστρα στη Τζιρόνα στο 89’ (vid)

German Pezzella

bet365

Με ένα γκολ του Χερμάν Πετσέλα στο 89’, η Μπέτις έκοψε την… φόρα της Τζιρόνα και την υποχρέωσε σε ισοπαλία (1-1) - Η Ρεάλ Σοσιεδάδ άφησε δύο βαθμούς στο Κάντιθ (0-0), στην μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην κορυφή της La Liga θα κάνει η Τζιρόνα. Εάν, όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης νικήσει αργότερα απόψε την Αλαβές στη Βιτόρια (22:30), η απίθανη ομάδα του Μίτσελ θα το κάνει έχοντας για παρέα την Βασίλισα, η οποία θα είναι τυπικά πρώτη χάρη στην συνολική καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Η ομάδα – αποκάλυψη της φετινής σεζόν στην Ευρώπη άγγιζε με τα… ακροδάχτυλα την 15η νίκη σε 18 αγώνες (!) στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» της Σεβίλλης με αντίπαλο την Μπέτις, η οποία όμως στο 89’ ισοφάρισε με σουτ του Χερμάν Πετσέλα μέσα από την περιοχή και ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ των Καταλανών,

Η Τζιρόνα είχε προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο με πέναλτι – γκολ του Άρτεμ Ντόβμπικ (39’) κόντρα στην ροή του αγώνα εκείνη την στιγμή, αφού η Μπέτις είχε ισορροπήσει το δυνατό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος, η Τζιρόνα άγγιξε το 0-2 με τον Σαβίνιο που είχε κερδίσει το πέναλτι από τον Αϊτόρ Ρουιμπάλ, οι Ανδαλουσιάνοι ανέβασαν ταχύτητα και, χάρη και στις αλλαγές του Μανουέλ Πελεγκρίνι, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις και εν τέλει έφτασαν στην ισοφάριση.

Έχασε δύο βαθμούς στο Κάντιθ η Ρεάλ Σοσιεδάδ

Η Μπέτις πάει στη διακοπή ούσα έβδομη, στο -3 από την έκτη Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία δεν έδειξε το καλό της πρόσωπο στην έδρα της Κάντιθ, η οποία πήρε την πέμπτη διαδοχική της ισοπαλία (0-0) και θα κάνει γιορτές εκτός ζώνης υποβιβασμού.

Οι Βάσκοι ανέβασαν στροφές μετά την ανάπαυλα, είχαν σουτ στο οριζόντιο δοκάρι με τον Μαρτίν Θουμπιμέντι και κλείνουν ένα εξαιρετικό 2023 στην έκτη θέση της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς μακριά από την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα