Ράγιο Βαγιεκάνο: Ο Όσκαρ Τρέχο παρέδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού λόγω της στάσης του club προς τους εργαζομένους και τους οπαδούς

Ράγιο Βαγιεκάνο: Ο Όσκαρ Τρέχο παρέδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού λόγω της στάσης του club προς τους εργαζομένους και τους οπαδούς

trejo

bet365

Ο Όσκαρ Τρέχο αποφάσισε να μην φορά άλλο το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Ράγιο Βαγιεκάνο, γιατί όπως ανέφερε σε ανάρτησή του, δεν συμφωνεί με τον τρόπο που ο σύλλογος μεταχειρίζεται τους εργαζομένους και τους οπαδούς του.

Ο Όσκαρ Τρέχο παραιτήθηκε από αρχηγός της Ράγιο Βαγιεκάνο εν μέσω συνεχιζόμενης διαφωνίας με τη διοίκηση του συλλόγου. Ο έμπειρος Αργεντινός μέσος έχει καθιερωθεί ως ζωτικής σημασίας παίκτης στο Βαγιέκας και μεγάλη αγάπη των φιλάθλων, από την άφιξή του το 2017 από τη γαλλική Τουλούζ. Εκτός από το ότι έγινε αρχηγός το 2020, ο Τρέχο μετράει 168 συμμετοχές στο πρωτάθλημα για τον σύλλογο, σε περιόδους στη La Liga και τη Segunda Division.

Η κίνησή του να παραιτηθεί έρχεται ως διαμαρτυρία για τη συμπεριφορά του συλλόγου προς τους παίκτες και τους φιλάθλους, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας Ραούλ Μάρτιν Πρέσα εξακολουθεί να είναι αμφιλεγόμενη φιγούρα στο Βαγιέκας.

Ομάδες οπαδών διαμαρτύρονται συνεχώς για τον ρόλο του Πρέσα με οργή για την κατανομή των εισιτηρίων, την ασφάλεια του σταδίου και μια ευρύτερη περιφρόνηση για τις ανησυχίες τους, και ο Τρέχο έχει σταθεί αλληλέγγυος μαζί τους.

«Αποφάσισα να αποχωρήσω ως αρχηγός της Ράγιο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι, αλλά ο κυριότερος είναι η διαφωνία μου με τη μεθοδολογία και την αντιμετώπιση των εργαζομένων και των φιλάθλων, που είναι αυτά που κάνουν αυτόν τον σύλλογο σημαντικό και διαφορετικό», ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του στα social media.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Το περιβραχιόνιο για μένα δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα, από την πρώτη μέρα που γνώρισα αυτό το κλαμπ και τους ανθρώπους του ήξερα ότι ήταν ο τόπος μου, δεν ξέρω πόσο ακόμα θα έχω χώρο σε αυτό, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι θέλω να αφιερώσω τον χρόνο μου στο να απολαμβάνω τους συμπαίκτες μου και τους ανθρώπους της ομάδας, αυτούς που είναι μέσα και έξω κάθε μέρα, αυτούς που το κάνουν ξεχωριστό και που για μένα είναι το καλύτερο ατού του κλαμπ.

Είχα αυτή την ιδέα στο μυαλό μου για πολύ καιρό και αφού το σκέφτηκα καλά, αποφάσισα να σταματήσω να είμαι αρχηγός, υπάρχουν πολλοί λόγοι, αλλά ο κυριότερος είναι ότι δεν συμφωνώ για τη μεθοδολογία ή την αντιμετώπιση των εργαζομένων και των φιλάθλων, το πρώτο που κάνει πραγματικά σημαντικό και διαφορετικό αυτόν τον σύλλογο. Μην αμφιβάλλει κανείς ότι από τον νέο μου τόπο θα συνεχίσω να υποστηρίζω, να υπερασπίζομαι και πάνω από όλα να φροντίζω αυτό που πάντα έλεγα και θα λέω ότι είναι το σπίτι μου!»

Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας, Ραούλ Μαρτίν Πρέσα, έχει πυροδοτήσει μεγάλες εντάσεις στο εσωτερικό της ομάδας, μέσω πολλών περιστατικών, για παράδειγμα, το 2020 ο σύλλογος αποφάσισε να καταφύγει στην ΕΡΤΕ (ουσιαστικά αποζημίωση απόλυσης) παρά την αντίθεση των παικτών, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να μειώσουν τους μισθούς τους για να σώσουν τις δουλειές άλλων εργαζομένων στην ομάδα, τον Απρίλιο του 2021 είχε προσκαλέσει στο γήπεδο τον Σαντιάγο Αμπασκάλ, ηγέτη του ακροδεξιού πολιτικού κόμματος VOX.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα