Από 120 προσκλήσεις ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στον τελικό!

Gazzetta team
Από 120 προσκλήσεις ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στον τελικό!

bet365

Όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη, 1040 θα είναι συνολικά οι προσκλήσεις του τελικού του Κυπέλλου. Οι δύο φιναλίστ θα πάρουν από 120 προσκλήσεις, η ΕΠΟ από τη μεριά της θα λάβει 600 προσκλήσεις, ενώ 200 επιπλέον θα μοιραστούν για τους συγγενείς των ποδοσφαιριστών.

Το μεσημέρι της Τρίτης συναντήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι για να αποφασιστεί ο ακριβής αριθμός των προσκλήσεων για τον τελικό του Κυπέλλου, μετά την απόφαση που πήρε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ώστε να μην εκδοθούν εισιτήρια για τους οπαδούς των δύο ομάδων.

Στη σύσκεψη εκτός των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, η Αστυνομία και άνθρωποι του ΟΑΚΑ, ενώ απουσίαζε αυτή τη φορά ο Πετρ Φούσεκ από την πλευρά της FIFA.

Αυτό που αποφασίστηκε, βάσει του ρεπορτάζ, είναι οι δύο ομάδες να πάρουν μόνο από 120 προσκλήσεις η κάθε μία, ενώ η ΕΠΟ θα λάβει 600 προσκλήσεις για τις δικές της ανάγκες. Επιπλέον ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα μοιραστούν άλλες 200 προσκλήσεις (100 και 100 η κάθε ομάδα) για τους συγγενείς των ποδοσφαιριστών. Συνολικά, δηλαδή, οι προσκλήσεις που θα εκδοθούν για τον τελικό του Σαββάτου θα είναι 1040.

Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση της ΕΠΟ για τις ανάγκες των παικτών προβλέπονται 100 προσκλήσεις συνολικά και για τις δύο ομάδες: «Με βάση την πρόταση της Ομοσπονδίας, για τον τελικό θα εκδοθούν συνολικά 840 προσκλήσεις, εκ των οποίων κάθε φιναλίστ θα λάβει από 120 και η Ε.Π.Ο. θα διαθέσει 600. Για τις ανάγκες των Π.Α.Ε. (οικογένειες ποδοσφαιριστών, τεχνικά τιμ κλπ.) θα επιτραπεί επίσης η είσοδος σε επιπλέον 100 άτομα, με ειδική λίστα».

Ειδικότερα η ενημέρωσή της: «Η δεύτερη ευρεία οργανωτική σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος 2018-19, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, μεταξύ Π.Α.Ο.Κ. και Α.Ε.Κ., έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Την Ε.Π.Ο. εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ευάγγελος Γραμμένος, ενώ παρέστησαν ακόμα εκπρόσωποι της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. (επικεφαλής ο κ. Μάκης Γκαγκάτσης), της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (επικεφαλής η κα Αγγελική Αρκάδη), της ΕΛ.ΑΣ. (επικεφαλής ο υποστράτηγος Γεώργιος Ψωμάς, αναπληρωτής Γ.Α.Δ.Α.), του Ο.Α.Κ.Α. (επικεφαλής ο πρόεδρος κ. Α. Κουρής), των εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας της Ε.Π.Ο., καθώς και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. και ο εκτελεστικός γραμματέας. Με βάση την πρόταση της Ομοσπονδίας, για τον τελικό θα εκδοθούν συνολικά 840 προσκλήσεις, εκ των οποίων κάθε φιναλίστ θα λάβει από 120 και η Ε.Π.Ο. θα διαθέσει 600. Για τις ανάγκες των Π.Α.Ε. (οικογένειες ποδοσφαιριστών, τεχνικά τιμ κλπ.) θα επιτραπεί επίσης η είσοδος σε επιπλέον 100 άτομα, με ειδική λίστα.
Για την έκδοση της πρόσκλησης απαιτείται ο Α.Δ.Τ. και το Α.Μ.Κ.Α. του κατόχου, ενώ για την είσοδο στο Ο.Α.Κ.Α. είναι υποχρεωτική η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας. Ο έλεγχος της ταυτοπροσωπίας θα διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία». Διευκρινιστικά από την ΕΠΟ τονίζεται πως οι συγγενείς των παικτών ή κοντινοί τους άνθρωποι δεν θα συμπεριλαμβάνονται στον αριθμό των προσκλήσεων αλλά θα είναι σε ειδική λίστα με τον σχετικό περιορισμένο αριθμό. Οι άνθρωποι που θα πάρουν τις προσκλήσεις από τη μεριά του ΠΑΟΚ θα καθίσουν στη θύρα 23, ενώ εκείνοι από την πλευρά της ΑΕΚ στη θύρα 31.

Τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η ΑΕΚ επιθυμούσαν παραπάνω αριθμό προσκλήσεων, αλλά η ΕΠΟ έκρινε ότι αυτή είναι η απόφασή της προκειμένου να γίνει σεβαστό το κεκλεισμένων των θυρών για τον τελικό. Μάλιστα, η Αστυνομία είχε ζητήσει ακόμα λιγότερες, 250 συνολικά, ενώ μέχρι και αυτή τη στιγμή πιέζει για να πέσει ο συνολικός αριθμός των προσκλήσεων στις 800 με 840 μάξιμουμ καθώς φοβάται πολύ για επεισόδια και δεν θέλει να πάρει καμία ευθύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ο Μάκης Γκαγκάτσης επανέλαβε ότι ο τελικός γίνεται στην έδρα της ΑΕΚ, με την Αγγελική Αρκάδη από τη μεριά της Ένωσης να τονίζει ότι «χρησιμοποιούμε το ΟΑΚΑ σαν έδρα μας μεν αλλά η έδρα μας είναι η Νέα Φιλαδέλφεια και όχι το ΟΑΚΑ. Το ΟΑΚΑ δεν ήταν ποτέ έδρα της ΑΕΚ και δεν θα γίνει ποτέ».

Μετά το τέλος της σύσκεψης, η Αγγελική Αρκάδη τόνισε ότι η ΑΕΚ ζήτησε περισσότερες προσκλήσεις από τον αριθμό που αποφασίστηκε, ωστόσο οι δύο ομάδες υποχρεώθηκαν να δεχθούν την πρόταση της ΕΠΟ.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, μετά το τέλος της σύσκεψης ανέφερε πως θα σκεφτόντουσαν να μην κατέβουν στον τελικό αν οι ποινές δεν είχαν αλλάξει, υπογραμμίζοντας για τη μη παρουσία οπαδών ότι αυτή θα πρέπει να είναι η τελευταία φορά που ένας τελικός θα διεξαχθεί υπό αυτές τις συνθήκες.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα