Μπακασέτας: Ένας πανηγυρισμός, μια χρονιά (pics & vid)

Μπακασέτας: Ένας πανηγυρισμός, μια χρονιά (pics & vid)

Θάνος Σαρρής
Μπακασέτας: Ένας πανηγυρισμός, μια χρονιά (pics & vid)

bet365

Ο Τάσος Μπακασέτας βρήκε πρώτη φορά δίχτυα μετά τις 7 Οκτωβρίου και ξέσπασε, διώχνοντας την κακοδαιμονία μιας δύσκολης σεζόν.

Για ένα ματς στο οποίο ουσιαστικά έχει κριθεί η πρόκριση, απέναντι σε μια ομάδα χωρίς ιστορικό αντιπαλότητας, ο πανηγυρισμός του Τάσου Μπακασέτα στο 3-0 και το πάθος που αντανακλάται στα μάτια του ενδεχομένως να φαίνεται υπερβολικός. Για τον 27χρονο μέσο της ΑΕΚ όμως ήταν κάτι παραπάνω από ένα γκολ. Ήταν η ευκαιρία να ξεσπάσει, να διώξει από πάνω του την κακοδαιμονία και να δείξει ότι είναι ψυχολογικά έτοιμος για έναν αγώνα χωρίς αύριο, που θα κρίνει το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Μπακασέτας αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία της ΆΕΚ, έναν ποδοσφαιριστή που η συνεισφορά του στο πλάνο του προπονητή συχνά δεν γίνεται αντιληπτή από την τηλεόραση. Πέρυσι, ο ρόλος του αποτυπώθηκε σε αριθμούς. Τόσο συμμετοχών, όσο και στατιστικών. Φέτος, ωστόσο, η κατάσταση ήταν διαφορετική.

Ο διεθνής επιθετικός μέσος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια σειρά δύσκολων καταστάσεων. Η αποβολή του στα ματς των ομίλων του Champions League, στους οποίους ονειρευόταν να παίξει με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο τραυματισμός του, η απόφαση να μπει στον «πάγο» λόγω του κολλήματος που υπήρχε με το συμβόλαιό του, το χυδαίο και ανυπόστατο σενάριο περί χρήσης απαγορευμένων ουσιών που κάποιοι καλλιέργησαν τεχνηέντως, ξεχνώντας φυσικά μετά να ζητήσουν συγγνώμη.

Όλα αυτά λειτούργησαν ως εμπόδια για τον αγωνιστικό του ρυθμό και την ψυχολογία, για ένα παιδί που είναι γνωστό τόσο για τον εξαιρετικό του χαρακτήρα, όσο και για την εργατικότητα στους αγώνες και στις προπονήσεις. Ο Μπακασέτας όμως δεν άφησε κανέναν και τίποτα να τον λυγίσει Κατάφερε να διαχειριστεί με ψυχραιμία και ωριμότητα όλες τις δυσκολίες, χωρίς η φλόγα να σβήσει ποτέ από μέσα του. Μετά την επανενεργοποίησή του ανεβάζει συνεχώς στροφές και έψαχνε το γκολ που θα τον βοηθούσε να βρει ακόμα περισσότερη εμπιστοσύνη στα χτυπήματά του.

Αυτό, ήρθε απέναντι στη Λαμία. Στο 3-0. Πρώτη φορά είδε τα δίχτυα να κουνιούνται μετά από δική του προσπάθεια μετά τις 7 Οκτωβρίου. Κι έπειτα ήρθε το ξέσπασμα και ο χαρακτηριστικός πανηγυρισμός, η κίνηση που έκανε διώχνοντας συμβολικά από πάνω του την κακοδαιμονία. Η ΑΕΚ, άλλωστε, χρειάζεται τον γνωστό Μπακασέτα στον τελικό με τον ΠΑΟΚ κι εκείνος έδειξε ότι είναι έτοιμος. Το διάβασαν άπαντες στα μάτια του.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα