Αστέρας/Λαμία: Μπορούν να ελπίζουν;

Γιώργος Ντυμένος
Αστέρας/Λαμία: Μπορούν να ελπίζουν;

bet365

Τα «αουτσάιντερ» των αυριανών ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδος, η Λαμία (CosmoteSport1) και ο Αστέρας Τρίπολης (CosmoteSport2) καλούνται να ανατρέψουν το 2-0 που έχασαν στα πρώτα ματς και το ερώτημα φαντάζει εύλογο. Εχουν ή όχι ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης στον τελικό;
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις αυριανές ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν τον πρώτο λόγο ώστε να «σφραγίσουν» την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό. Ξέχωρα από τον παράγοντα «όνομα» αλλά και «βαρύτητα» που διαθέτουν ως ομάδες, υπάρχει και η παράμετρος του 2-0 που κέρδισαν στα πρώτα ματς τη Λαμία και τον Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα. Τα δύο αουτσάιντερ δηλαδή του θεσμού. Μπορούν όμως την Μεγάλη Πέμπτη να βάλουν «δύσκολα» στους «Δικέφαλους» και να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα. Ας το δούμε...
ΝΑΙ, ΜΠΟΡΟΥΝ
* Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων, άρα όλα γίνονται.
*Ο Αστέρας άλλωστε διατηρεί πολύ καλή παράδοση κόντρα στον ΠΑΟΚ, καθώς τον κέρδισε στις 10 από τις 16 φορές που τον υποδέχθηκε.
*Μάλιστα το 2013 άφησε τότε εκτός θεσμού τον «Δικέφαλο του Βορρά» και πάλι στην ημιτελική του φάση και παρότι έχασε το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα (2-1, κέρδισε στη ρεβάνς με 2-0).
*Η Λαμία από την πλευρά της διαθέτει πολύ καλή μεσοεπιθετική γραμμή και είναι χαρακτηριστικό πως σκόραρε στις 10 από 11 επίσημες αναμετρήσεις της στο ΔΑΚ για το 2019. Για να προκριθεί χρειάζεται γκολ.
*Αμφότεροι θα παίξουν χωρίς άγχος και αυτό τους καθιστά διπλά επικίνδυνους.
ΟΧΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ
*Πώς να το κάνουμε, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διαθέτουν καλύτερες ομάδες, ξέχωρα από το brand name.
* Ο ΠΑΟΚ σκοράρει για 63 σερί εγχώρια ματς που έγιναν ή τελείωσαν, ενώ η Ενωση βρήκε δίχτυα στα 27 από τα 35 τελευταία της επίσημα παιχνίδια στην επαρχία. Αν οι «Δικέφαλοι» σημειώσουν ένα τέρμα, θα πρέπει να δεχθούν 4 για να μείνουν εκτός! Την ίδια στιγμή ο Αστέρας στο 2019 διατήρησε ανέπαφη την εστία του στην Τρίπολη μόλις σε 6 από τις εκεί 9 αναμετρήσεις του, ενώ η αντίστοιχη επίδοση της Λαμίας είναι 3/11.
*Η τελευταία φορά που έμεινε εκτός συνέχειας του θεσμού ομάδα που κέρδισε με 2-0 το πρώτο ματς, ήταν τη σεζόν 2016/17 και κατά σύμπτωση την ανατροπή έκανε ο ΠΑΟΚ. Οταν ηττήθηκε με 2-0 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό και κέρδισε 4-0 στη ρεβάνς της Τούμπας. Μάλιστα στον αγώνα του «Απόστολος Νικολαϊδης» έχασε για τελευταία φορά εντός των συνόρων με σκορ που τον αφήσει αύριο εκτός τελικού ή έστω στέλνει το ζευγάρι σε παράταση.
*Οι «κιτρινόμαυροι» από το 2015 που επέστρεψαν στη φυσική τους θέση (τα «σαλόνια» δηλαδή) μόνο σε δύο επίσημες εξόδους τους στην επαρχία έχασαν με σκορ που θα τους στείλει αύριο έστω στην παράταση. Στις 17 Απριλίου του 2016 στη Λιβαδειά με 3-0 και την 1η Οκτωβρίου του 2017 στην Τρίπολη με 2-0.
*Το Κύπελλο είναι μεν θεσμός των εκπλήξεων, αλλά στην Ελλάδα έχει 12 χρόνια να καταλήξει σε κάποια ομάδα πλην των «μεγάλων» (το 2006/07 όταν το κατέκτησε η ΑΕΛ), ενώ από τη σεζόν 2014/15 έχουμε να δούμε «μικρομεσαίο» στον τελικό (τότε ήταν η Ξάνθη).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα