Τσούκαλος: Επάγγελμα, σκόρερ Κυπέλλου (vids)

Δημήτρης Ρούσσος
Τσούκαλος: Επάγγελμα, σκόρερ Κυπέλλου (vids)

bet365

Ο Νίκος Τσούκαλος σκόραρε δις απέναντι στον Ολυμπιακό, φτάνοντας τα τρία για φέτος, τόσο στο Κύπελλο Ελλάδας, όσο και συνολικά, ενώ από τα 12 γκολ της καριέρας του τα μισά έχουν επιτευχθεί στον θεσμό!

Το εντυπωσιακό σκορ της Φθιώτιδας μεταξύ Λαμίας και Ολυμπιακού (3-3) στον πρώτο προημιτελικό των δυο ομάδων έκρυβε ανατροπές, συγκινήσεις νεύρα και την ανάδειξη στον «αφρό» ενός παίκτη που είχε χαθεί από το προσκήνιο κατά τη φετινή σεζόν.

Ο λόγος για τον Νίκο Τσούκαλο, που άνοιξε το σκορ, ευνοούμενος από το τραγικό λάθος του Λευτέρη Χουτεσιώτη στο 9’, ενώ ισοφάρισε σε 3-3 στο 62’, ένα λεπτό μετά το γκολ του Χασάν, ξεσηκώνοντας ξανά το ΔΑΚ Λαμίας.

Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του 26χρονου επιθετικού, που διανύει την τρίτη σεζόν στην ομάδα της πόλης του, αποτελώντας την εναλλακτική λύση του Χερόνιμο Μπαράλες. Η περσινή σεζόν τον βρήκε με αρκετό περισσότερο χρόνο συμμετοχής (847’) και τρία γκολ συνολικά, κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακό και ΑΕΛ, με τον Μπάμπη Τεννέ να στηρίζεται περισσότερο πάνω του, συγκριτικά με φέτος.

Από τις 16 συμμετοχές φέτος περιορίστηκε στις 3 και στα μόλις 78’ συμμετοχής, αφού ο Αργεντινός «killer» που αφίχθη φέτος στη Φθιώτιδα έχει πάρει στο… σπίτι του τη φανέλα του βασικού. Αναπόφευκτα πεδίο δράσης για τον Τσούκαλο αναδείχθηκε η διοργάνωση του Κυπέλλου και το παιχνίδι με τους Πειραιώτες ήταν πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε να «λάμψει» και να υπενθυμίσει πως ο θεσμός του πάει!

Αυτό επιβεβαιώνεται από τα νούμερα: Συνολικά στην καριέρα του σε Τύρναβο, Αναγέννηση Καρδίτσας και Λαμία μετράει 12 γκολ κι απ’ αυτά τα μισά είναι στο Κύπελλο! Η αρχή έγινε τη σεζόν 2012/13 απέναντι στο Σιδηρόκαστρο, ακολούθησαν αυτά με τον Πιερικό τη σεζόν 2014/15 και τα τρία φετινά με Απόλλωνα Λάρισας και Ολυμπιακό συμπληρώνουν τον αριθμό «6», που είναι τα μισά εκ των συνολικών.

Κάπως έτσι ο Λαμιώτης φορ βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει «πόντους» ακόμα και σε περιόδους, όπως η φετινή, που δεν βρίσκεται μεταξύ των πρώτων επιλογών, βοηθώντας την ομάδα του όποτε αυτή χρειαστεί τις υπηρεσίες του, δείχνοντας παράλληλα πως στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου αισθάνεται πιο… άνετα, κόντρα είτε σε μικρής, είτε μεγάλης δυναμικότητας αντιπάλους!

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα