ΠΑΟΚ – Άρης: Το ντέρμπι, που μας έλειψε…

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ – Άρης: Το ντέρμπι, που μας έλειψε…

bet365

Τα ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης επιστρέφουν στις ζωές μας, με την αποψινή (19.00 – Cosmote Sport 1 HD) για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας να είναι η πρώτη ύστερα από 4,5 χρόνια.

ΠΑΟΚ – Αρης με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 100+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το ΠΑΟΚ - Άρης ή το Άρης - ΠΑΟΚ, είναι ένα «all time classic» γεγονός στο ελληνικό αθλητικό γίγνεσθαι. Και στο… τάβλι να βρεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες θα αποτελεί μια σύγκρουση και αυτά τα ντέρμπι δε θα παύσουν ποτέ να συναρπάζουν τον αθλητικό πληθυσμό της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της χώρας ακόμη και όταν δεν κρίνεται απολύτως τίποτα, όπως συμβαίνει στη σημερινή μονομαχία για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μπορεί η απουσία των «κίτρινων» τα τελευταία χρόνια από τη μεγάλη κατηγορία να μας στέρησε τέτοιου είδους παιχνίδια, αλλά όπως και να το κάνουμε τα ντέρμπι των δύο «αιωνίων» της νύμφης του Θερμαϊκού ανέκαθεν θα έχουν ένα άρωμα γοητείας και ουδέποτε θα χάσουν τη λάμψη τους. Γενιές και γενιές φιλάθλων μεγάλωσαν με αυτά τα ντέρμπι, υπάρχουν άνθρωποι ένθεν και ένθεν ικανοί να γράψουν ολόκληρους τόμους με ιστορίες γύρω από αυτές τις κόντρες, που ξεκίνησαν ένα κυριακάτικο μεσημέρι με το ημερολόγιο να δείχνει «12 Ιουνίου 1927».

Οι δύο «αιώνιοι» έχουν τεθεί αντιμέτωποι 200 φορές από το 1927 μέχρι το 2014. Ο απολογισμός είναι 71 νίκες για τον ΠΑΟΚ, 65 ισοπαλίες και 64 νίκες για τον Άρη, ενώ από καταβολής του πανελληνίου πρωταθλήματος Α' Εθνικής το 1959, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ο απολογισμός είναι: 49 νίκες του ΠΑΟΚ, 43 ισοπαλίες και 31 νίκες του Άρη.

Ο… ΚΟΜΙΝΗΣ!

Το πρώτο ντέρμπι ύστερα από 4,5 χρόνια (τόσα πέρασαν από το τελευταίο Άρης – ΠΑΟΚ στις 16 Μαρτίου 2014, όταν ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με διαιτητή τον… Γιώργο Κομίνη!) δεν κρίνει αυτή τη φορά κάποια πρόκριση, ούτε κάποιον τίτλο, όπως συνέβη στους τελικούς της διοργάνωσης το 1970 και το 2003.

Το αποψινό είναι ένα ματς για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του φετινού Κυπέλλου, όπου οι δύο πρώτες ομάδες θα περάσουν στην επόμενη φάση, απλά στη μέση μπαίνει το γόητρο, γι’ αυτό άλλωστε και οι δύο «αιώνιοι» θα μπουν στο γήπεδο με στόχο τη νίκη.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Αμφότεροι οι δύο προπονητές σκέφτονται και το τι ακολουθεί στο πρωτάθλημα, για τον ΠΑΟΚ υπάρχει το ντέρμπι στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό, για τον Άρη το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, κάτι που προεξοφλεί ότι Λουτσέσκου και Ερέρα θα προχωρήσουν σε πολλές αλλαγές.

Η δοκιμή της ενδεκάδας για τον «Δικέφαλο» έδειξε ότι κάτω από τα δοκάρια, λόγω της απουσίας του τιμωρημένου Πασχαλάκη, θα είναι ο Ροδρίγο Ρέι, ο Στέλιος Κίτσιου αναμένεται να γράψει την πρώτη φετινή συμμετοχή του στο δεξιό άκρο της αμυντικής γραμμής, με τους Κρέσπο, Χατσερίντι και Τόσκα να συμπληρώνουν την τετράδα. Οι Βέρνμπλουμ και Σάχοφ θα ξεκινήσουν ως εσωτερικοί μέσοι, έχοντας μπροστά τους Λημνιό, Ελ Καντουρί και Ζαμπά, με τον Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Πάκο Ερέρα θα επιμείνει στο «4-2-3-1» και έχοντας αφήσει εκτός αποστολής τους Δεληζήση και Τζανακάκη, αναγκαστικά θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στην άμυνα, με τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη να ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα απέναντι στην ομάδα με την οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Ένα πιθανό σχήμα για τους «κίτρινους» αποτελείται από τους: Κουέστα, Κωνσταντινίδη Σόουζα και Μαβράι (στόπερ), Μενέντεζ, Σιώπης και Μπάσα (χαφ), Ντιγκινί (επιτελικός), Μπρούνο Γκάμα (δεξιά), Ματέο (αριστερά) και τον Γιουνές στην κορυφή.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα